ΙΚΑΡΟΣ

Περίεργη υπόθεση: Η ΕΟΚ κρατάει δελτίο ξένου παίκτη

Περίεργη υπόθεση: Η ΕΟΚ κρατάει δελτίο ξένου παίκτη

Ο ξένος παίκτης του Ικάρου, οι αυξημένοι δείκτες τεστοστερόνης, ο ΕΣΚΑΝ που δηλώνει "δεν υπάρχει εύρημα για κανέναν" και το δελτίο του αθλητή που έχει κρατήσει η ΕΟΚ, χωρίς να ξέρει το γιατί κανείς. Το Sport24.gr έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ

Την ώρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν τις μεγάλες μάχες τους για μια θέση στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, πίσω στην Ελλάδα διεξάγεται κι ένα πρωτάθλημα που μπορεί στα ψηλά διαζώματα να υπάρχει ιδιαίτερη αγωνία (καθώς η πρώτη θέση έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό), στα χαμηλά υπάρχουν αρκετές ομάδες που προσπαθούν να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία της Basket League ΟΠΑΠ. Ωστόσο, με όλη την προσοχή του κοινού προς την Ευρωλίγκα, ακόμη και οι περίεργες υποθέσεις περνάνε απαρατήρητες. Το Sport24.gr, έχει όμως το ρεπορτάζ, σχετικά με μια υπόθεση στην οποία έχει εμπλακεί ο Ίκαρος και συγκεκριμένα ένας ξένος παίκτης του, ο οποίος βρέθηκε να έχει αυξημένους δείκτες τεστοστερόνης (ουσία που δεν αποδεικνύει αυθαίρετα ντόπινγκ) και την ΕΟΚ να του έχει κρατήσει το δελτίο από την περασμένη Δευτέρα!

Σε αντίθεση με την αυθαίρετη κίνηση της ομοσπονδίας (καθώς το να κρατάς το δελτίο ενός παίκτη με αφορμή έναν τέτοιο λόγο, είναι σαν να θεωρείς από μόνος σου ότι είναι ντοπαρισμένος), το Sport24.gr παρότι έχει στη διάθεσή του το όνομα του παίκτη, δεν θα το δημοσιεύσει καθώς σέβεται και τους δεοντολογικούς και τους επίσημους κανονισμούς που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο και δεν θέλει να πλήξει τον οποιοδήποτε παίκτη. Πώς έχουν όμως τα πράγματα;

Οι δείκτες του ξένου παίκτη όσον αφορά την τεστοστερόνη στον οργανισμό του είναι αυξημένοι, όπως βγήκε το αποτέλεσμα της τυπικής εξέτασης που κάνει ο ΕΣΚΑΝ που έρχονται στην Ελλάδα και βγάζουν δελτίο, αλλά όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες περιπτώσεις (ένα τέτοιο εύρημα είχαμε και στην προ ετών περίπτωση του Θοδωρή Ζαγοράκη, όπου αποδείχθηκε πως οι δείκτες ήταν αποτέλεσμα του οργανισμού του), πρόκειται για μια ουσία που μπορεί να την παράξει σε μεγαλύτερες από το κανονικό ποσότητες από μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός. Βέβαια, υπάρχει και η επίσης σοβαρή πιθανότητα αυτό να είναι συνέπεια λήψης άλλων ουσιών και αναβολικών, αλλά αυτό είναι κάτι που προκύπτει ύστερα από συγκεκριμένους ελέγχους, διαδικασίες και εξετάσεις.

Στην περίπτωση του ξένου παίκτη του Ικάρου, προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμη οι ειδικές εξετάσεις, όμως η ΕΟΚ έχει κρατήσει το δελτίο του αθλητή και η συμμετοχή του στον αγώνα του Σαββάτου με τον Ηλυσιακό κρίνεται αμφίβολη (κι ενώ το ματς είναι κρίσιμο όχι μόνο για το μέλλον των δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και των υπολοίπων που επηρεάζονται από το αποτέλεσμα). Μάλιστα, πριν από λίγο, ο ΕΣΚΑΝ έστειλε έγγραφο στην ΚΑΕ Ίκαρος, με το οποίο ενημερώνει "δεν έχει βρεθεί κανένα εύρημα, σε κανέναν από τους αθλητές". Το συγκεκριμένο χαρτί εστάλη από τον Ίκαρο προς τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ και αναμένεται η αντίδραση της ομοσπονδίας και του κ. Βασιλακόπουλου.

Ο ΕΣΚΑΝ, παράλληλα, από την ημέρα που προέκυψε το θέμα με το δελτίο του παίκτη, ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία των ειδικών εξετάσεων, ώστε να υπάρξει πόρισμα και εν συνεχεία απόφαση. Την ίδια οδηγία πήρε ο ΕΣΚΑΝ και από τη WADA, η οποία ήταν κι αυτή ξεκάθαρη, πώς όσο δεν υπάρχει εύρημα αναβολικών ουσιών, δεν μπορεί να απαγορευθεί η συμμετοχή αθλητή σε αγωνιστική δραστηριότητα από κάποια αρχή. Μάλιστα, με τον παίκτη να μην είναι καν ακόμη ενήμερος για την υπόθεσή του, είναι έτσι κι αλλιώς λάθος η όλη κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί.

Καλό θα είναι, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει και για τους αθλητές που πρέπει να ενεργούν με διαφάνεια και να ακολουθούν τις διαδικασίες και τους νόμους των αθλημάτων και των διοργανώσεων που συμμετέχουν, είτε πρόκειται για το ΝΒΑ, είτε πρόκειται για τοπικό πρωτάθλημα, να υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες και τις αποφάσεις, γιατί οποιαδήποτε άλλη πρακτική, δεν εξυπηρετεί κανέναν παρά μόνο τις "δεύτερες σκέψεις" και την ίντριγκα και σε καμία περίπτωση το ίδιο το άθλημα.

Περίεργη υπόθεση: Η ΕΟΚ κρατάει δελτίο ξένου παίκτη
TAGS ΙΚΑΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ