ΜΠΑΣΚΕΤ

Πελεκάνος: "Βοήθεια από Λάζο"

Πελεκάνος: "Βοήθεια από Λάζο"
Πελεκάνος

Για το όνειρο που βγήκε αληθινό, μίλησε ο Μιχάλης Πελεκάνος, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα από τη Ρεάλ

" Δεν ξέρω πως έγινε! Να μια μέρα, ο μάνατζέρ μου ήρθε και μου είπε ότι ενδιαφέρεται για μένα η Ρεάλ κι ότι με παρακολουθούσαν ήδη εδώ και δύο χρόνια. Αυτό έγινε τον περασμένο Μάιο. Είχα ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον Πανελλήνιο. Το άκουσα και το άφησα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ίσως γιατί ήταν κάτι απροσδόκητο, ήταν κάτι τρελό. Είπα μέσα μου, σιγά Θα βρει κάτι καλύτερο από μένα η Ρεάλ. Κι όμως βγήκε αληθινό", δήλωσε στο ΑΠΕ, ο Μιχάλης Πελεκάνος, φανερά ενθουσιασμένος.

" Σίγουρα αισθάνομαι ικανοποίηση, ήταν τελείως ξαφνικό. Στείλαμε με τον μάνατζέρ μου υπογεγραμμένο το προσύμφωνο, χτες μπήκα στο διαδίκτυο και διάβασα πως είναι επίσημο και από πλευράς Ρεάλ. Δεν έχω μιλήσει προσωπικά με κανέναν από την ομάδα μέχρι στιγμής. Ούτε με τον κόουτς, Ζοάν Πλάθα, ούτε με τον γενικό διευθυντή Ζόραν Σάβιτς. Αύριο που θα τους γνωρίσω θα σας πω περισσότερα. Μόλις φτάσω αύριο θα περάσω από εξετάσεις και λογικά θα υπογράψω εν συνεχεία το επίσημο συμβόλαιο. Μου έχουν πει πως η επίσημη παρουσίασή μου είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 19:00".

Στη συνέχεια, μίλησε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, με τον οποίο ο Πελεκάνος γνωρίζεται από την Εθνική Ελλάδας: " Ευτυχώς που θα είναι και ο Λάζαρος. Θα με βοηθήσει πολύ και μέσα στο παιχνίδι, αλλά θα έχω κι έναν άνθρωπο για παρέα, ειδικά στην αρχή που δεν θα ξέρω κανέναν. Πάντως, έχω ακούσει πως η ζωή στη Μαδρίτη είναι πολύ καλή. Θα έχω ιδία άποψη μόνο όταν εγκατασταθώ με τη σύζυγό μου εκεί και τότε θα σας πω".

Όσον αφορά στα ισπανικά, παραδέχθηκε ότι ήδη ξεκίνησε να μαθαίνει: " Α έχουμε αρχίσει ήδη ιδιαίτερα με τη γυναίκα μου. Ένα μάθημα μάλιστα ήταν αφιερωμένο μόνο στα φαγητά. Πώς να τα ζητήσω; Πώς να πληρώσω και τέτοια. Έχει πλάκα. Με το που θα επιστρέψω θα προσπαθήσω να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να συνεχίσω τα ταχύρρυθμα".

Για την οικογένειά του που θα αποχωριστεί, είπε: " Τους δημιούργησε και χαρά και λύπη. Από τη μία στενοχωριούνται που φεύγουμε μακριά τους κι από την άλλη χαίρονται που θα αγωνιστώ σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Πλέον, ο Μιχάλης Πελεκάνος, επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στην Ευρωλίγκα. Ο Έλληνας άσος είπε αναφερόμενος στην κορυφαία διοργάνωση: " Σίγουρα, χαίρομαι που επιστρέφω στην Ευρωλίγκα. Μου έλλειψε τον τελευταίο χρόνο. Γνωρίζω πως πηγαίνω στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και στην πρωταθλήτρια του ULEB Cup. Ανεβαίνει πιο πολύ ο πήχης και για μένα και για την ομάδα και πρέπει ν' ανταπεξέλθω σ' αυτό".

Η κλήρωση της Ρεάλ, στην Ευρωλίγκα, μόνο εύκολη δεν ήταν, αφού η "Βασίλισσα", καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό: " Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Για μένα θα σημάνει και την πρώτη επιστροφή μου στην Αθήνα μετά από καιρό. Είναι προγραμματισμένο για την 7η αγωνιστική, στις 5 ή 6 Δεκεμβρίου".

Σε μερικές μέρες, ξεκινάει και η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, αλλά ο πρώην παίκτης του Πανελληνίου, δεν πιστεύει ότι η μεταγραφή του θα παίξει ρόλο για την επιλογή του στη δωδεκάδα: " Δεν παίζει ρόλο σε ποια ομάδα ανήκεις, αλλά τι κάνεις στην προετοιμασία με την Εθνική κατά την άποψή μου. Προσωπικά αισθάνομαι έτοιμος".

Στην Ελλάδα δεν πήρε τη μεγάλη μεταγραφή, αλλά το γεγονός αυτό δεν δείχνει να τον απασχολεί: " Όχι δεν αισθάνομαι πίκρα. Ούτως ή άλλως αυτό θα μπορούσε να συμβεί φέτος στην Ελλάδα, αλλά εγώ έμεινα προσηλωμένος στην πρόταση της Ρεάλ".

Τέλος, μίλησε για την πελματιαία απονεύρωση που τον καθήλωσε στον πάγκο κατά τη διάρκεια της χρονιάς που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ: " Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές. Ευτυχώς, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και θέλω να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φυσιοθεραπευτή μου, τον Δημήτρη Σκορδή για την πολύτιμη βοήθειά του εκείνον τον καιρό. Πάντως, νομίζω πως επηρέασε την πορεία μου μόνο για εκείνη τη χρονιά αυτός ο τραυματισμός. Δεν πιστεύω ότι θα είχα κάνει το βήμα παραπάνω πιο νωρίς".

"Πανελλήνια συγχαρητήρια
Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Μιχάλη Πελεκάνο, για την προσφορά του στην ομάδα, εξέδωσε η διοίκηση του Πανελληνίου, η οποία ευχήθηκε στον πρώην αθλητή του συλλόγου, πολλές επιτυχίες.

" Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του Μιχάλη Πελεκάνου, με την πρωταθλήτρια Ισπανίας και νικήτρια του φετινού ULEB CUP, Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πρόεδρος, η Διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ΚΑΕ Πανελλήνιος , επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τον διεθνή καλαθοσφαιριστή, για την προσφορά του στην ομάδα μπάσκετ του Πανελληνίου, για την οποία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι η καριέρα ενός αθλητή της συνεχίζεται σ ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης".

"Ευχόμαστε στον Μιχάλη Πελεκάνο, κάθε επιτυχία στη νέα του ομάδα, καθώς και να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους αθλητές, τόσο για τις ξεχωριστές αθλητικές του ικανότητες, όσο και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα και το ήθος του".

"Αγαπητέ μας Μιχάλη, συγχαρητήρια και πολλές επιτυχίες"!


























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ