ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Παρτίζαν - Ομπράντοβιτς: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες τιμωρίες για την αποχώρηση από το πρωτάθλημα

Παρτίζαν - Ομπράντοβιτς: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες τιμωρίες για την αποχώρηση από το πρωτάθλημα
EUROKINISSI

Πρόστιμα και αποκλεισμοί οι πρώτες αποφάσεις για την Παρτίζαν, που δεν έχει αποφύγει ακόμη την αποβολή της από το σερβικό πρωτάθλημα. Δείτε τι αποφασίστηκε για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και παράγοντες της ομάδας του Βελιγραδίου.

Αυτό που είχε προαναγγελθεί ως αποκλεισμός από το επόμενο πρωτάθλημα και κατ' επέκταση ως υποβιβασμός κατά δύο κατηγορίες, εξελίχθηκε σε πρόστιμο για την Παρτίζαν. Προς το παρόν τουλάχιστον, καθώς η υπόθεση δεν έκλεισε, αλλά παραπέμφθηκε σε αρμόδιους φορείς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η FIBA.

Η ομάδα του Βελιγραδίου αρνήθηκε να συμμετάσχει στα ημιτελικά του σερβικού πρωταθλήματος, οι κανονισμοί μιλούσαν για αποβολή της από τη σεζόν 2022/23, όμως το μεσημέρι της Δευτέρας (20/6) ανακοινώθηκαν οι πρώτες τιμωρίες και σε αυτές υπάρχουν, προς το παρόν επαναλαμβάνουμε, μόνο πρόστιμα και αποκλεισμοί αγώνων για στελέχη της.

Αναλυτικά, η Παρτίζαν θα πληρώσει το ποσό των 1.812.000 σερβικών δηναρίων, ένα ποσό που ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ για την άρνησή της να αγωνιστεί στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος, για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερώσει εγγράφως για την απόφασή της και για την ζημιά που υπέστη η λίγκα από την αποχώρησή της.

Από εκεί και πέρα, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τιμωρήθηκε με τέσσερις αγώνες, τόσους θα χάσει και ο παράγοντας του συλλόγου, Ντούλετ Καρανέσοβιτς, ενώ άλλος παράγοντας, ο Ντέγιαν Κιγιάνοβιτς, ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για όσα έγιναν, θα μείνει εκτός καθηκόντων για έξι μήνες.

Πλέον η υπόθεση μεταφέρεται στην σερβική ομοσπονδία και στην παγκόσμια ομοσπονδία (FIBA), με την πιθανότητα της αποβολής της Παρτίζαν από το επόμενο πρωτάθλημα να μην έχει αποκλειστεί. Παραμένει πιθανή, αυτό προβλέπουν άλλωστε οι κανονισμοί, οπότε το σίριαλ θα έχει κι άλλα επεισόδια μέχρι την ολοκλήρωσή του.

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ