ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Παρτίζαν όπως Ολυμπιακός: Η αποχή οδηγεί σε υποβιβασμό

Παρτίζαν όπως Ολυμπιακός: Η αποχή οδηγεί σε υποβιβασμό
EUROKINISSI

Η Παρτίζαν δεν κατεβαίνει στα ημιτελικά του σερβικού πρωταθλήματος και ο Διευθυντής της Λίγκας δηλώνει πως η απόφαση που θα παρθεί, θα ακολουθεί τους κανονισμούς. Και θα οδηγήσει στον υποβιβασμό της ομάδας του Βελιγραδίου.

Η απόφαση των παραγόντων της Παρτίζαν να απέχει η ομάδα από τους ημιτελικούς του σερβικού πρωταθλήματος, σε μία προσπάθεια να πατάξει τον χουλιγκανισμό όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, έχει δημιουργήσει πολλή φασαρία στη χώρα και τεράστια αναστάτωση. Ο Διευθυντής της Basketball League of Serbia, Αλεκσάνταρ Γκρούχιν, μίλησε στην ιστοσελίδα sportal.rs της BLIC και υποστήριξε πως θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί, με αποτέλεσμα η ομάδα του Βελιγραδίου όχι απλώς να κινδυνεύει με υποβιβασμό κατά δύο κατηγορίες, αλλά να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα βρίσκεται την περίοδο 2022/23 στο πρωτάθλημα.

"Ειλικρινά είμαστε έκπληκτοι από την απόφαση της Παρτίζαν. Δεν υπήρχε λόγος για να γίνει αυτό. Προκάλεσε τεράστια ζημιά στο σερβικό μπάσκετ, στη λίγκα, αλλά και στη χώρα, η οποία επενδύει πολλά στο άθλημα" ήταν τα λόγια του Γκρούχιν, που πρόσθεσε πως ο Ανεξάρτητος Δικαστής, Ντράγκουτιν Ίλιτς, θα πάρει την απόφαση για το μέλλον του ιστορικού κλαμπ: "Οι κανονισμοί θα εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις, διότι πρόκειται για μια τεράστια ντροπή. Όπως είπα, θα εφαρμοστούν όλοι οι κανονισμοί και τα άρθρα τους στην περίπτωση της Παρτίζαν".

Σύμφωνα με τον Γκρούχιν, η ομάδα δεν έστειλε κάποια επιστολή διαμαρτυρίας στη Λίγκα. "Μάθαμε για την απόφασή τους μέσω των media, όπως όλοι. Ξέρουμε ότι η καμπάνια τους ξεκίνησε τον Απρίλιο, μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο που ήταν εναντίον μας και όλα αυτά ξεκίνησαν μετά από τον εντός έδρας αγώνα με την Μπούρσασπορ. Φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση της ομάδας, όμως το να ζητούν Final Four αντί για τα playoffs, δύο μήνες πριν από το τέλος της χρονιάς, είναι εντελώς εκτός λογικής". Σύμφωνα με τον Γκρούχιν, οι αγώνες της Παρτίζαν με την FMP θα κριθούν με σκορ 0-20.

Όπως αναφέρουν οι κανονισμοί της Σερβικής Λίγκας, μια ομάδα που απέχει από τη διοργάνωση, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να συμμετέχει σε αυτή, αποβάλλεται από το επόμενο πρωτάθλημα. Κάτι που είχε συμβεί με τον Ολυμπιακό το 2019, όταν οι Πειραιώτες αποφάσισαν να ταράξουν τα νερά του ελληνικού μπάσκετ και τελικά συμμετείχαν για δύο σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2.

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ