EUROBASKET

Πάρκερ: "Θα δώσουμε τα πάντα για το χρυσό"

Πάρκερ: "Θα δώσουμε τα πάντα για το χρυσό"

Ο Πάρκερ υποσχέθηκε πως η Γαλλία θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο, ανέφερε τις ομάδες που ξεχωρίζει και τόνισε πως θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στους Σπερς.

Ο Τόνι Πάρκερ έχει οδηγήσει την εθνική ομάδα της Γαλλίας σε συνεχόμενα μετάλλια τα τελευταία χρόνια. Ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (2013) και φυσικά στο χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το 2015. Ο 33χρονος πλέι-μέικερ, σε δηλώσεις του, υποσχέθηκε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα ώστε η χώρα τους να παραμείνει στη κορυφή της Ευρώπης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "La Parisien", απάντησε σε ερωτήσεις αναγνωστών. Σε μία από αυτές ρωτήθηκε για τη μεγάλη νίκη των Ισπανών στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2013, όταν και οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει στη παράταση με σκορ 72-75, παίρνοντας τη πρόκριση στον τελικό, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο κόντρα στη Λιθουανία (80-66).

Για εκείνον τον ημιτελικό είπε τα εξής: "Εκείνη την ημέρα σαν ομάδα θυμώσαμε και βγάλαμε νεύρο. Παλέψαμε σκληρά ώστε να κερδίσουμε την Ισπανία. Στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια, μίλησα στα παιδιά και τα όσα είπα δούλεψαν για εμάς μέσα στο παρκέ. Παίξαμε στο δεύτερο μέρος ένα από τα καλύτερα μας μπάσκετ. Οι συμπαίκτες μου είχαν πάρει... φωτιά. Αυτή η νίκη μας απελευθέρωσε ενόψει τελικού".

Για τη φετινή διοργάνωση είπε πως: " Υπόσχομαι πως όλα τα παιδιά στην Εθνική θα τα δώσουμε όλα ώστε να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο μέσα στη χώρα μας".

Για το μέλλον της καριέρας του, ο 33χρονος γκαρντ είπε τα εξής: "Αυτή θα είναι η 15η σεζόν στο ΝΒΑ για μένα. Είναι όμορφο να παίζεις όλα αυτά τα χρόνια σε μία ομάδα. Θα ήθελα να τερματίσω την καριέρα μου στους Σαν Αντόνιο Σπερς".

Όσον αφορά για τις ομάδες που ξεχωρίζει ενόψει του Ευρωμπάσκετ, ο Τόνι Πάρκερ ανέφερε τις Ισπανία, Λιθουανία και Τουρκία, πέρα από την Γαλλία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ