ΓΑΛΛΙΑ

Πάρκερ: Παρών στο προολυμπιακό

Πάρκερ: Παρών στο προολυμπιακό
ΠΑΡΚΕΡ

Μοιραίος στις ελεύθερες βολές ο Τόνι Πάρκερ υπόσχεται ότι θα ενισχύσει την Εθνική Γαλλίας στο προολυμπιακό τουρνουά

Το 2005, εναντίον της Ελλάδας, βρήκαν σίδερο ο Μπορις Ντιό και ο Αντουάν Ριγκοντό. Φέτος, ο Ντιό που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ο καλύτερος σουτέρ από τη γραμμή, αστόχησε και πάλι. Ποιος περίμενε, όμως, ότι θα έχανε και ο Τόνι Πάρκερ; Ο MVP των πλέι-οφ του ΝΒΑ, είχε 1/2 στην πιο κρίσιμη στιγμή και η Γαλλία έμενε πίσω, δίνοντας το δικαίωμα στους Ρώσους να "πετάξουν" προς την τετράδα.
Ο Πάρκερ αισθανόταν πολύ άσχημα. Ακόμη και σήμερα ζητούσε ...συγγνώμη. Η υπόσχεσή του, πάντως, δόθηκε επί ισπανικού εδάφους: " Είτε γίνει, είτε όχι το προολυμπιακό τουρνουά θα είμαι παρών" είπε, προσφέροντας λίγο χαμόγελο στους "τρικολόρ" που αναζητούν, ματαίως, το τουρνουά όπου θα ξεπεράσουν το σύνδρομο του "καθοριστικού αγώνα". Το ίδιο υποσχέθηκε και ο Μπορίς Ντιό, που παίζει στους Φίνιξ Σανς

Η διεξαγωγή του προολυμπιακού "καίει" τους Γάλλους (και όσες ομάδες αποκλειστούν από τα ημιτελικά) αφού η φήμη ότι "η FIBA Europe διαφωνεί με την διεξαγωγή του και προτείνει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες να γίνει με βάση το προηγούμενο σύστημα" έχει εξαπλωθεί. Οι Γερμανοί, μάλιστα, θεωρούν δεδομένο ότι στο Πεκίνο θα παίξουν η Ισπανία και άλλες τέσσερις ομάδες από το Ευρωμπάσκετ της Μαδρίτης! O Νοβίτσκι έκανε ... μάλιστα και ανάλογες δηλώσεις.

Για καλό και για κακό, πάντως, οι Γάλλοι θέτουν υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή του προολυμπιακού. Μετά, λοιπόν, το Ρίο, την Αθήνα μπαίνει στη λίστα και το Παρίσι. Λέγεται ότι και η Μόσχα θα είναι υποψήφια. Σημειώνουμε ότι η FIBA World σε ανακοίνωση της, εδώ και δυο μέρες, υπενθύμιζε πως θα γίνει η πρόκριση στο ολυμπιακό τουρνουά, αν και η οριστική απόφαση θα ληφθεί στο παγκόσμιο συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας, τον Δεκέμβριο στο Σικάγο.

Μπερζό: "Τα λάθη των ρέφερι"

Ο Κλοντ Μπερζό χαρακτήρισε την διεξαγωγή του προολυμπιακού τουρνουά... χείριστη επιλογή: " Αν η FIBA δεν μπορεί να προστατεύσει τους παίκτες και τους υποχρεώνει να αγωνίζονται διαρκώς, δεν έχει νόημα να υπηρετούμε τις εθνικές ομάδες" είπε ο Γάλλος κόουτς, που δεν ξέχασε να αναφερθεί και στα λάθη των διαιτητών στον προημιτελικό με την Ρωσία.

" Κάποιος πρέπει να τα πει κι αυτός είμαι εγώ. Έγιναν καθοριστικά σφάλματα στο τέλος του ματς. Ο Χόλντεν πατούσε τη γραμμή, αλλά το σουτ το χρέωσαν με τρίποντο, δεν δόθηκε καθαρό φάουλ στον Τουριάφ, ενώ στο τέλος πήρε..με το έτσι θέλω φάουλ ο Χόλντεν. Στο τελευταίο δίλεπτο όλες οι αποφάσεις δεν μας βοήθησαν" είπε ο προπονητής της γαλλικής ομάδας.










TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ