ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Παραλίγο κι έκπληξη

Παραλίγο κι έκπληξη
Κενταλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανιώνιος ανέκαμψε στο δεύτερο ημίχρονο και "γλίτωσε" την γκέλα, νικώντας τον Κολοσσό με 73-78

Με κορυφαίο τον Γιάννη Καλαμπόκη που σημείωσε 21 πόντους και με σημαντική βοήθεια από τους Ιβάν Ζορόσκι, Ντούσαν Σάκοτα και Γιάννη Γιαννούλη, ο Πανιώνιος έκαμψε την αντίσταση του Κολοσσού που στηρίχθηκε κυρίως στους Ίβο Γιοσίποβιτς (21 πόντοι), Γιώργο Διαμαντόπουλο (17 πόντοι) και Κέρτις Στίνσον (15 πόντοι).
Οι κυανέρυθροι δεν παραιτήθηκαν από τη διεκδίκηση της νίκης, όχι μόνο στο ημίχρονο, όταν το σκορ ήταν 38-31 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά ούτε και στην έναρξη της τρίτης περιόδου, όπου ο Κολοσσός με πρωταγωνιστές τον Γιοσίποβιτς και τον Διαμαντόπουλο πήρε προβάδισμα δέκα πόντων (41-31).

Οι παίκτες του Γκέκου αντέδρασαν σωστά και κυρίως βρήκαν πολλές φορές στόχο από τη γραμμή του τριπόντου (8/13 συνολικά), δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους αντιπάλους τους, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, καθώς έβλεπαν ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Μάλιστα, ο Πανιώνιος προηγήθηκε ακόμη και με 67-56 και όσο περνούσε η ώρα πίστευε ακόμη περισσότερη στη νίκη, η οποία καθάρισε, όταν ένα λεπτό πριν το τέλος ο Καλαμπόκης έκανε το 69-75 και έκοψε τις όποιες ελπίδες του Κολοσσού.

Πάντως, η ομάδα της Ρόδου έδειξε ένα πολύ καλό και αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ θετικά στοιχεία φάνηκαν και από τον Πίνοκ, ο οποίος παρότι δεν έχει μαθεί καλά-καλά που είναι... το σπίτι του στη Ρόδο, βοήθησε αρκετά την ομάδα και ενδέχεται να τη βοηθήσει ακόμη πιο πολύ μόλις ενσωματωθεί καλύτερα.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 38-31, 52-53, 73-78

Κολοσσός Ρόδου (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Στίνσον 15 (1), Ασημακόπουλος 4 (1), Πίνοκ 8 (1), Γιοσίποβιτς 21 (1), Τσέσκοβιτς, Παναγιωταράκος, Διαμαντόπουλος 17 (3), Τζιγκάνοβιτς, Τόντιτς 4, Τσαμάτος 4.

Πανιώνιος (Μηνάς Γκέκος): Ξανθόπουλος, ΜακΝαμάρα 4, Ζορόσκι 13 (3), Γεωργαλής, Σάκοτα 12 (2), Αγγελόπουλος, Καλαμπόκης 22 (2), Νιούλεϊ 9 (2), Καβαλιάουσκας 8, Κένταλ, Γιαννούλης 10.

Γκέκος: "Ξεπεράσαμε το άγχος"

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μηνάς Γκέκος τόνισε: " Είμαστε μια νέα ομάδα, που δεν έχει εμπειρία, αλλά καταφέαμε να ξεπεράσουμε το άγχος της πρεμιέρας. Επιτρέψαμε στον Κολοσσό να είναι απειλητικός μόνο για ένα δεκάλεπτο και στα άλλα τρία ήμασταν καλύτεροι. Εκμεταλλευθήκαμε τα λάθη που έκαναν οι αντίπαλοί μας, είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά και του ρυθμού. Όλα αυτά τα στοιχεία μας έδωσαν τη νίκη".

Ο Γιάννης Γιαννούλης, που μίλησε πριν τον προπονητή του, είπε: " Δεν είμαστε νέα ομάδα μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε ηλικία, αλλά σήμερα παίξαμε σαν άντρες. Ήταν ένα δύσκολο ματς, σε μια δύσκολη έδρα".

Στη διπλανή... καρέκλα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, δήλωσε: " Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, όπου τα είχαμε όλα: Συγκέντρωση, υπομονή, άμυνα και καθαρό μυαλό, ενώ δεν κάναμε και λάθη. Όμως, στο δεύτερο μέρος όλα αυτά άλλαξαν. Θα διαφωνήσω με το φίλο μου, τον Μηνά, ότι η ομάδα του έχει μόνο νεαρούς παίκτες, γιατί έχει και έμπειρους, που στα κρίσιμα σημεία βοήθησαν πολύ. Τώρα, πρέπει να κοιτάξουμε να ενσωματώσουμε τους δύο καινούριους παίκτες μας, γιατί ο Γιωργάκης (σ.σ. Διαμαντόπουλος) μπορεί να ήταν καλός σήμερα, αλλά είναι λίγο καιρό στην ομάδα. Όταν αυτός και ο Πίνοκ ενταχθούν στην ομάδα, θα γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Κοιτάμε παρακάτω...".

Τέλος, ο Αλέξης Τσαμάτος, τόνισε: " Θέλαμε πολύ να νικήσουμε, αλλά δεν το πετύχαμε. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί μας περιμένει μια δύσκολη συνέχεια".






















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ