ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαμακάριος: "Θέτουμε υψηλούς στόχους"

Παπαμακάριος: "Θέτουμε υψηλούς στόχους"
Παπαμακάριος

Στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής ανδρών αναφέρθηκε ο Μανώλης Παπαμακάριος

Πώς ήταν αυτό το πρώτο στάδιo προετοιμασίας;

" Δουλέψαμε αρκετά καλά και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικές αυτές οι πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Πρέπει να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή και να γνωριζόμαστε σιγά-σιγά μεταξύ μας, να μαθαίνουμε τον τρόπο του παιχνιδιού ο ένας του άλλου και γενικότερα να έρθουμε πιο κοντά ο ένας τον άλλον, να κάνουμε το κλίμα ακόμη καλύτερο σε σχέση με το ήδη πολύ καλό που υπήρχε στην ομάδα. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό".

Έχεις ξαναδουλέψει με τον Γιόνας Καζλάουσκας και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά έχεις βιώσει και προηγούμενες προετοιμασίες με την Εθνική. Η φιλοσοφία, αυτό που θα δούμε;

" Νομίζω ότι τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού θα είναι τα ίδια. Θέλει να βάλει κάποια δικά του πράγματα στο παιχνίδι το νέο τεχνικό επιτελείο, ίσως να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την άμυνάς μας σε ψηλό επίπεδο, καθώς ήταν και ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Εθνικής Ομάδας".

"Eίναι ακόμη πολύ νωρίς. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας μέχρι τα πρώτα φιλικά που θα γίνουν και τα πρώτα μονταρίσματα. Θα δούμε πού υστερούμε, πού έχουμε πλεονεκτήματα, θα δουλέψουμε καλά και όταν θα έρθει η ώρα των επίσημων αγώνων, η ομάδα θα είναι έτοιμη. Πάντα η Εθνική θέτει ψηλούς στόχους

".

Είναι η τέταρτη φορά που βρίσκεσαι σε προετοιμασία της Εθνικής. Νιώθεις έτοιμος να κάνεις το βήμα παραπάνω;

" Εγώ νιώθω έτοιμος να λάβω μέρος σε μια επίσημη διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα, αλλά η απόφαση είναι απόφαση του προπονητή. Οπότε θέλω να δουλέψω, να βοηθήσω τη ομάδα όσο γίνεται και από εκεί και πέρα οι προπονητές αποφασίζουν για το ποιοι θα συνεχίσουν. Όποτε μας ζητήσει η Εθνική ομάδα θέλουμε να είμαστε παρόντες".

"Εγώ όποτε μου έχει ζητηθεί είμαι παρών. Και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ όταν προπονητές ήταν ο κύριος Καζλάουσκας και ο κύριος Σφαιρόπουλος που έχω μια ιδιαίτερη σχέση από τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Όταν μου είπαν για την Εθνική δεν σκέφτηκα καν ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό από το να απαντήσω θετικά

".

Η εκκίνηση της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών, συμπίπτει με μια μεγάλη επιτυχία από την Εθνική Νέων.

" Μια πολύ μεγάλη, τεράστια επιτυχία! Δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει πολύ στέρεες βάσεις και νομίζω ότι αυτή η επιτυχία και πριν 15 μέρες στη Νέα Ζηλανδία, δείχνει ότι όλες οι ομάδες σε εθνικό επίπεδο από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη βαδίζουν σωστά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο".

Σφαιρόπουλος: " Κρατάμε χαμηλούς τόνους"
Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που μίλησε για την ομαλή πορεία της προετοιμασίας και τους νέους αθλητές της Εθνικής Κουφό, Καλάθη και Παπανικολάου.

Σε τι φάση βρίσκεται η προετοιμασία της Εθνικής και πόσο καλά έχουν πάει τα πράγματα;

" Από τη στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας όλα βαίνουν καλώς! Οι παίκτες εμφανίστηκαν με ιδιαίτερη διάθεση και βγάζουν στις προπονήσεις μεγάλο βαθμό ενέργειας. Οι 45-50 μέρες διακοπών που είχαν θεωρώ ότι τους βοήθησαν τόσο στο να ξεκουραστούν σωματικά, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι προκειμένου να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους με όρεξη για δουλειά. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται μέσα στο γήπεδο και είναι αντιληπτό από όλους μας".

Η Εθνική απογαλακτίζεται από τους Διαμαντίδη και Παπαλουκά... Ποια είναι η επόμενη μέρα;

" Σίγουρα οι απουσίες βασικών παικτών της Εθνικής από το ρόστερ, τέσσερις σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, είναι σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα. Ωστόσο γρήγορα εκλάβαμε ως πραγματικότητα ότι αυτά τα παιδιά δεν θα είναι μαζί μας και ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να συνεχίσουμε. Το θετικό είναι ότι προέκυψαν άξιοι αντικαταστάτες των απόντων οι οποίοι έχουν τα φόντα να δημιουργήσουν ένα εξίσου ισχυρό σύνολο".

Καλάθης και Κουφός! Δεν τους βλέπαμε τόσο συχνά όσο τους παίκτες που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι έτοιμοι να βοηθήσουν;

" Οι Καλάθης και Κουφός είναι το νέο αίμα της Εθνικής ομάδας. Είναι δύο παίκτες που μπασκετικά έχουν γαλουχηθεί στις ΗΠΑ και αναμφίβολα η παρουσία τους είναι μια ευχάριστη νότα για το ομοσπονδιακό συγκρότητα. Είναι δύο παιδιά με μεγάλες δυνατότητες".

"Φυσικά πρέπει να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν περισσότερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και νομίζω ότι θα τα καταφέρουν γιατί είναι πολύ δεκτικοί. Επιπλέον έχουν τη συμπαράσταση και τη βοήθεια και των υπολοίπων παιδιών και έτσι θα καταφέρουν άμεσα να είναι εντός ευρωπαϊκής φιλοσοφίας

".

Η φιλοσοφία της Εθνικής πάνω σε τι θεμέλια χτίζεται; Τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε;

" Η ομάδα προσπαθεί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας να χτίσει τον χαρακτήρα της. Η βασική μας φιλοσοφία είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που να είναι πολύ σκληρή στην άμυνα, ιδιαίτερα συμπαγής και μέσα από αυτή την άμυνα να καταφέρουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ με αρκετούς αιφνιδιασμούς και transition παιχνίδι".

"Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα στην εκτέλεση που έχουν πολλοί παίκτες μας, αποφεύγοντας παράλληλα τις κακές επιλογές. Στο σετ παιχνίδι ο στόχος μας είναι να ωφεληθούμε από το ταλέντο όλων των παικτών μας και να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας

".

Μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους;

"Η ομάδα που φτιάχνουμε σίγουρα είναι μια νέα ομάδα και κάθε νέα ομάδα χρειάζεται υπομονή. Πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους είναι μια νέα προσπάθεια, όμως, παράλληλα όλοι μας έχουμε και απαιτήσεις ως λογικό απαύγμασμα των προηγούμενων ετών και των περασμένων επιτυχιών. Στόχος μας λοιπόν είναι να επιτύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την προσαρμογή των παικτών και να παλέψουμε για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα".

Η κλήση του Κώστα Παπανικολάου εμπεριείχε πολύπλευρα μηνύματα;

"Η κλήση του Κώστα Παπανικολάου στην Ανδρών έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Παρακολουθήσαμε και στη Ρόδο και αργότερα από την τηλεόραση την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας των Νέων και διακρίναμε ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά. Σε αυτό το σημείο θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσους απάρτιζαν αυτή την ομάδα. Σίγουρα λοιπόν, αυτά τα παιδιά πρέπει να τα προσέξουμε, πρέπει να βελτιωθούν και όλοι τους να μπουν σε πορεία για την Εθνική ομάδα. Ο Παπανικολάου κλήθηκε στην Ανδρών γιατί πληρούσε τις προϋποθέσεις να καλύψει τα καινά των ψηλών γκαρντ που δεν είναι μαζί μας (Διαμαντίδη και Παπαλουκά)".

"Είναι ένα ψηλό παιδί στη θέση "3" και ταιριάζει με την φιλοσοφία της ομάδας που φτιάχνουμε. Έχει πολύπλευρο ταλέντο, είναι σεμνός και θεωρήσαμε ότι σε αυτή την φάση μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Εκτός αυτού θα επωφεληθεί και ο ίδιος από την εμπειρία αυτή, αλλά θα δώσει και το παράδειγμα για την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν όλοι στο μέλλον. Παιδιά δηλαδή που δουλεύουν και βελτιώνονται έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση από την Εθνική ομάδα".










































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ