ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Πάντερ: "Πίστευα ότι θα έμενα στο Μιλάνο, η ζωή μου είναι γεμάτη προκλήσεις και αυτόματα είπα 'ναι' στον Ομπράντοβιτς"

Ο Κέβιν Πάντερ σε συνέντευξή του στον Ντονάτας Ουρμπόνας
Ο Κέβιν Πάντερ σε συνέντευξή του στον Ντονάτας Ουρμπόνας PRINTSCREEN

Για την πρόκληση του EuroCup με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τα δύσκολα πρώτα χρόνια της καριέρας του που τον έφεραν κοντά στην επιστροφή στην Αμερική αλλά και το...τσιπάκι που έχει πλέον στο χέρι, μίλησε σε συνέντευξή του ο Κέβιν Πάντερ.

Ο Κέβιν Πάντερ, σε συνέντευξή του στον Ντονάτας Ουρμπόνας του Basketnews, μίλησε για τα δύσκολα πρώτα του χρόνια στην Ευρώπη, τότε που ξεκίνησε με την φανέλα του Λαυρίου, το μούσι του που έχει επιρροές από τον Κέβιν Ντουράντ αλλά και την πρόκληση να φύγει από την EuroLeague και να αγωνιστεί στο EuroCup και την Παρτίζαν με προπονητή τον πάντα απαιτητικό, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Πάντερ έκανε μία εξαιρετική σεζόν πέρσι με την φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο και τον έκανε από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στη φετινή off season. Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος όμως, μόλις ο Ομπράντοβιτς έμαθε πως δεν θα συνεχίσει στο Μιλάνο, 2-3 τηλεφωνήματά του ήταν αρκετά για να τον πείσουν, προς έκπληξη όλων, να αφήσει την EuroLeague και να πάει στο EuroCup και το Βελιγράδι.

"Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου πίστευα ότι θα επέστρεφα στο Μιλάνο. Αλλά αυτό είναι το μπάσκετ, είναι business. Στον Ομπράντοβιτς αρέσουν οι προκλήσεις. Επέστρεψε πίσω στην προπονητική Θέλει να δουλεύει σκληρά και να παίζει σκληρά. Η ζωή μου είναι γεμάτη με προκλήσεις από μικρό παιδί. Αυτόματα είπα ναι στην πρόταση του Ομπράντοβιτς. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην EuroLeague. Αυτό σου δίνει παραπάνω κίνητρο να κάνεις κάτι καλό. Στην αρχή δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος, έλεγα 'Δεν ξέρω'. Με το που το σκέφτηκα όμως, ήταν εύκολη απόφαση για εμένα".

Μπορεί πλέον ο Κέβιν Πάντερ να έχει γίνει ένα από τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη, ωστόσο το ξεκίνημά του ήταν δύσκολο. Το 2016 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λαυρίου σε μία σεζόν που όπως παραδέχτηκε έπαιρνε 40 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο.

"Στην αρχή δεν μου άρεσε. Δυσκολευόμουν πολύ στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Προσπαθούσα να βρω τον εαυτό μου και τον δρόμο μου. Αυτό με καθησύχαζε. Εκτός γηπέδου ήταν πολύ δύσκολα. Δεν το άντεχα, παραλίγο να τα μαζέψω όλα και να επιστρέψω σπίτι μου τον Δεκέμβρη. Πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό. Μίλαγα με τον μάνατζερ μου και ήμουν σε φάση 'Δεν ξέρω'

Όταν δεν έχεις φύγει ποτέ εκτός Αμερικής, μπορεί να σου πέσει βαρύ. Είναι η αλλαγή κουλτούρας, το φαγητό, η ώρα, η γλώσσα ακόμα και η μυρωδιά που είναι διαφορετική. Ο τρόπος ζωής, το στυλ ήταν τελείως διαφορετικά από όσα ήξερα και όσα είχα συνηθίσει στην Αμερική. Πλέον το έχω συνηθίσει και ξέρω πως να αντιμετωπίζω κάποια πράγματα. Μπορώ να φανταστώ κάποιος πως νιώθει που το ζει για πρώτη φορά. Πνευματικά και ψυχολογικά δεν ήμουν έτοιμος τότε".

Όσο για το μούσι του που έχει επιρροές από τον Κέβιν Ντουράντ, ο Πάντερ ανέφερε: "Δεν το πήρα συγκεκριμένα από τον Ντουράντ. Άρχισα να το κάνω στο κολλέγιο, είδα ότι και εκείνος το είχε, μου άρεσε και το διατήρησα".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ