ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πανιώνιος-Ολυμπιακός: 84-86

Πανιώνιος-Ολυμπιακός: 84-86
Μπουρούσης INTIME SPORTS

Το... σκάκι των τελευταίων δευτερολέπτων έβγαλε νικητή τον Ολυμπιακό (86-84 τον Πανιώνιο)

Εκ των προτέρων το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη παγίδα για τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά, όταν η ομάδα του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς προηγήθηκε με 11-4 και έδειξε στους ερυθρόλευκους ότι το απόγευμα στο Ελληνικό δεν θα ήταν καθόλου εύκολο.
Με τους Γιάννη Καλαμπόκη, Δήμο Ντικούδη και τον εξαιρετικό Ιβάν Ζορόσκι να ταλαιπωρούν την άμυνα του Ολυμπιακού και τον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ να λειτουργεί καλά, ο Πανιώνιος είχε το προβάδισμα και τον έλεγχο του ρυθμού σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η βασική διαφορά όμως ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν η ευστοχία στα τρίποντα.

Ο Πανιώνιος στο πρώτο μέρος είχε 4/5, ενώ ο Ολυμπιακός 2/9, μια διαφορά που έδωσε στους γηπεδούχους το δικαίωμα να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 41-38, ενώ ήταν μπροστά και στο πρώτο δεκάλεπτο (20-17). Από τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν σε μια ακόμη εκπληκτική μέρα, έχοντας βοήθειες από τον Γιώργο Πρίντεζη, τον Τζος Τσίλντρες και ενίοτε τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος ωστόσο μοίραζε ασίστ κατά βούληση.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο 21' (41-42), αλλά δεν το κράτησε πολύ. Ο Πανιώνιος είχε πάντα μια απάντηση, στα δύσκολα ερωτήματα που του έθετε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη και με την πιεστική άμυνα και την εκμετάλλευση των ερυθρόλευκων αμυντικών κενών, καθόριζε την εξέλιξη του ματς. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 63-63 και τα πάντα ήταν ανοιχτά. Ακόμη και η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου!

Στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έβαλε τους πρώτους πόντους του από την περιφέρεια (63-66), για να ακολουθήσει ένα ακόμη τρίποντο από τον Λιν Γκριρ, ο οποίος έδειχνε να ανεβάζει στροφές (63-69). Όμως, το ίδιο έκανε και ο Ζορόσκι, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο τόσο μακριά, όσο και κοντά (!) στο καλάθι αφού διασπούσε την άμυνα του Ολυμπιακού με ιδιαίτερη ευκολία.

Όταν, όμως, ο Ζορόσκι έκανε το 68-69 (είχε προηγηθεί και ένα καλάθι με φάουλ από τον Ντικούδη), ο Σέρβος έδωσε προκλητικά την μπάλα στην πλάτη του Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός εκνευρίστηκε (κάτι... σπάνιο!), ο Βασιλόπουλος πήγε να ζητήσει τα ρέστα από τον Ζορόσκι και τα νεύρα ξέφυγαν. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Παπαλουκάς τα έβαλε με τους διαιτητές και εκείνοι μαζί του, ο Γιαννάκης τον έβγαλε για να ηρεμήσει και τελικά ο γενικότερος εκνευρισμός ωφέλησε τον Πανιώνιο, ο οποίος και πάλι με καλάθι του Ζορόσκι έκανε το σκορ 70-69 (7-0 σερί.).

Λίγο αργότερα, ο Γκριρ έδωσε με τρίποντο ανάσα στον Ολυμπιακό (71-74), για να ακολουθήσει η συνεισφορά του ασταμάτητου Μπουρούση για να γίνει το σκορ 74-79 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Ντικούδης απάντησε με τρίποντο και ο Πανιώνιος ήταν ακόμη ζωντανός. Ωστόσο, οι κυανέρυθροι έχασαν τρεις μαζεμένες βολές στο κρίσιμο αυτό σημείο, για να ακολουθήσει μία εύστοχη από τον Ζορόσκι, ύστερα από φάουλ του Βασιλόπουλου (80-82). Χρόνος; 1.20 πριν το τέλος.

Οι επόμενες επιθέσεις ήταν στείρες και για τις δύο ομάδες, για να φτάσουμε 20'' πριν τη λήξη, όπου ο Μπουρούσης κέρδισε φάουλ, αλλά έβαλε μόνο τη μία βολή (80-83). Οι ερυθρόλευκοι έκαναν φάουλ στον Μάιλς, για να αποφύγουν το τρίποντο και ο Αμερικανός ήταν ψύχραιμος. Αμέσως μετά ο Πανιώνιος έκανε φάουλ στον Τεόντοσιτς (άργησαν να το κάνουν, αλλά ο Σέρβος αντί να σκοράρει προτίμησε να κερδίσει φάουλ), ο οποίος με μία βολή έκανε το σκορ 82-84.

Ο Γιαννάκης έδωσε εντολή για φάουλ. Ήθελε να έχει η ομάδα του την τελευταία φάση στα χέρια της. Το φάουλ έγινε πάνω στον Καλαμπόκη που ήταν εύστοχος και στις δύο βολές 9'' πριν το τέλος. Ωστόσο ο Τριφούνοβιτς είχε δώσει ακριβώς την ίδια εντολή! Φάουλ, για να πάρει ο Πανιώνιος την τελευταία μπάλα! Όμως, το φάουλ έγινε πάνω στον Γκριρ, ο οποίος δεν διέψευσε τα προγνωστικά και με 2/2 έγραψε το 84-86, οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Εν τέλει, στην επόμενη και τελευταία επίθεση του αγώνα, ο Μάιλς έκανε μια κακή επιλογή, αφού δεν πήγε ούτε σε λέι απ, αλλά ούτε και σε τρίποντο. Πρότιμησε ένα μαρκαρισμένο δίποντο, στο οποίο αστόχησε, βάζοντας τέλος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 84-86.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-38, 63-63, 84-86

Πανιώνιος (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 4, Ζορόσκι 25 (4), Γεωργαλής, Καλαμπόκης 20 (2), Μάιλς 8, Ραΐτσεβιτς 3 (1), Μίτσοβ 4, Ντικούδης 15 (1), Γιαννούλης 5.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10, Πελεκάνος, Τσίλντρες 10, Τεόντοσιτς 4 (1), Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 27 (1), Χαλπερίν, Γκριρ 14 (2), Πρίντεζης 15, Βασιλόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ 3 (1).

Για τα αναλυτικά στατιστικά του Πανιωνίου πατήστε εδώ και για του Ολυμπιακού εδώ .\

Μέτα το τέλος του αγώνα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: " Ο κόσμος είδε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ηρθαμε μετά από δυνατά παιχνίδια. Ο Πανιώνιος ξέρει να δημιουργεί κίνητρο και ο κόσμος έχει διάθεση να σπρώξει τα παιδιά. Παίζοντας απέναντι σε ένα αντίπαλο που βρέθηκε σε καλή μέρα είχαμε καλά νούμερα. Είχαμε ηρεμία και υπομονή και με κάτι τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια παιχνίδια τα παιδιά δημιουργούν και χτίζουν τον χαρακτήρα τους για τη συνέχεια. Παίξαμε με καθαρό μυαλό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό προσπαθούμε από την πρώτη μέρα που γυρίσαμε. Εχουμε την πίεση επειδή ο πολυπληθείς κόσμος μας, μας αγαπάει πολύ και θέλει γρήγορα αποτελέσματα".

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: " Εγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, το περιμέναμε δύσκολο και είχαμε ξοδέψει πολλή ενέργεια την προηγούμενη εβδομάδα. Ηταν ματς πρωτιάς και ο Πανιώνιος πάντα μας δημιουργεί δυσκολίες. Από τέτοια παιχνίδια μαθαίνουμε και όλοι και γινόμαστε καλύτεροι για τη συνέχεια".

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού Γιάννης Μπουρούσης, τόνισε: " Πήραμε μια σημαντική νίκη και πλέον η πρώτη θέση είναι στο χέρι μας. Ομως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Χρειαζόμαστε δύο νίκες για να είμαστε σίγουροι. Ηταν ένα ματς κλειδί για την πρώτη θέση. Και η νίκη που πετύχαμε είναι πολύ σημαντική. Τα ματς στο ΣΕΦ να κερδίσουμε, φτάνει για να βγούμε πρώτοι".

Τριφούνοβιτς: "Είχαμε πολλά προβλήματα"

Από τον Πανιώνιο, ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς είπε: " Δεν είχαμε παιχνίδια για μεγάλο διάστημα. Παίξαμε μόνο δύο φορές σε διάστημα ενός μήνα και αυτό είναι πρόβλημα. Αν είχα την πολυτέλεια να διαλέξω θα ήθελα να δίναμε κι εμείς πολλά δυνατά παιχνίδια. Είχαμε ελεύθερο χρόνο να δουλέψουμε στις προπονήσεις, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών δεν μας άφησαν. Ελειπαν τέσσερις ψηλοί από την προπόνηση και δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε. Σε μερικές επιθέσεις χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δεν είχαμε καθαρό μυαλό, ενώ χάθηκαν και αρκετές βολές στα κρίσιμα σημεία. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου. Τους είπα στα αποδυτήρια να συνεχίσουν έτσι".

Ο Ιβάν Ζορόσκι σχολίασε: " Αξίζαμε τη νίκη έτσι όπως παίξαμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και το προπονητικό τιμ. Αν κερδίζαμε θα ήταν τεράστια επιτυχία. Αλλά και που χάσαμε δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι, καθώς παίξαμε πολύ καλά. Δείξαμε μεγάλη θέληση και θεωρώ πως έτσι θα πρέπει να παίξουμε και στη συνέχεια για να πετύχουμε τρεις νίκες στα παιχνίδια που απομένουν και να συνεχίσουμε έτσι και στα πλέι οφ".


*Οι "κυανέρυθροι" συνεχίζουν να επιμένουν για την απόκτηση του Ράτκο Βάρντα παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην περίπτωσή του. Μέσα στις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη αναφορικά με τον Σέρβο σέντερ.







































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ