ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Θέλει να τελειώσει με τον Άντριου Άντριους πριν από το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ

MEDIA DAY      2022-2023 (  / EUROKINISSI)
MEDIA DAY 2022-2023 ( / EUROKINISSI) ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να τελειώσει εντός της ημέρας το θέμα του Άντριου Άντριους, για να δηλώσει τον Νέιτ Γουόλτερς στην Ελλάδα εν όψει του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Μετά από σχεδόν τρεισήμισι μήνες, ο Παναθηναϊκός ελπίζει να τελειώσει άμεσα με την εκκρεμότητα του Άντριου Άντριους και τη λύση του συμβολαίου του. Μία μέρα πριν από την έναρξη του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, ο Παναθηναϊκός έχει εντείνει τις προσπάθειες για τη λύση του συμβολαίου του 30χρονου γκαρντ, προκειμένου να ανοίξει -έτσι- μια θέση για το υπόλοιπο της σεζόν εντός των συνόρων.

Κυρίως για να μπορέσει να δηλώσει τον Νέιτ Γουόλτερς ξανά στις εγχώριες διοργανώσεις και να τον έχει διαθέσιμο για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ -αυτή την στιγμή είναι εκτός, από την στιγμή που αντικαταστάθηκε από τον Ματ Τόμας.

Τι έχει αλλάξει όμως με τον Άντριου Άντριους τις τελευταίες ημέρες; Τίποτα επί της ουσίας, όσον αφορά στην πλευρά του 30χρονου γκαρντ. Πολύ απλά γιατί από την στιγμή που ράγισε το γυαλί στις σχέσεις των δύο πλευρών, ο πρώην παίκτης της Μπούρσασπορ ήταν σαφής σε αυτά που ζητούσε για να αποχωρήσει: όλο το φετινό συμβόλαιο συν το ποσό που προβλέπεται για το opt out του καλοκαιριού (περί τις 100.000€).

Δεδομένου όμως πως ο χρόνος πιέζει κι η διεκδίκηση του δεύτερου στόχου της σεζόν είναι μείζονος σημασίας για τον οργανισμό, ο Παναθηναϊκός έκανε κίνηση προς την ικανοποίηση των αιτημάτων του Άντριου Άντριους.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που ο 30χρονος γκαρντ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν στις 23 Οκτωβρίου 2022, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Απλά τα πράγματα για την αλλαγή

Η προτίμηση στον Νέιτ Γουόλτερς έναντι του Μάριους Γκριγκόνις για την κάλυψη της θέσης που θα αδειάσει (εφόσον πάντα λήξει αισίως -για το τριφύλλι- το θέμα του Άντριου Άντριους) μοιάζει να είναι προφανής. Πολύ απλά γιατί ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στον Πάρις Λι στη θέση του πόιντ γκαρντ για το υπόλοιπο της σεζόν -συν κάποιες βοήθειες από τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Ματέους Πονίτκα.

Από την άλλη, πρέπει να έχουμε κατά νου κάτι ακόμη: η (δεύτερη) αλλαγή που θέλει να κάνει άμεσα ο Παναθηναϊκός στους ξένους που δηλώνει στην Ελλάδα δεν είναι η τελευταία του, αφού ξεκίνησε τη σεζόν με 6+1 ξένους, όπερ και σημαίνει πως υπάρχει περιθώριο γι ακόμη μία, έως το φινάλε της regular season.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ "η απόκτηση έβδομου αλλοδαπού καλαθοσφαιριστή συνεπάγεται απώλεια δικαιώματος μίας αντικατάστασης αλλοδαπού καλαθοσφαιριστή κατά τον γύρο (πρώτο ή δεύτερο) που πραγματοποιείται". Επειδή λοιπόν, οι πράσινοι άρχισαν τη σεζόν με επτά ξένους, η χαμένη αλλαγή αφορά στον α' γύρο.

Όπως και να έχει, το θέμα των αλλαγών για τους 6+1 ξένους είναι κάτι που θα απασχολεί για λίγες εβδομάδες ακόμη, έως ότου δηλαδή ολοκληρωθεί η regular season της Basket League.

Κι αυτό γιατί οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως στα playoffs της Basket League, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να καταλήξουν στην εξάδα με την οποία θα πορευτούν στην post season. Ήτοι, για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να παρθεί απόφαση στον Παναθηναϊκό για το ποιος εκ των ξένων θα "κοπεί".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ