ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ματ Τόμας αντί Νέιτ Γουόλτερς στην Basket League

Ο Ματ Τόμας στο παιχνίδι με τη Βαλένθια
Ο Ματ Τόμας στο παιχνίδι με τη Βαλένθια EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε τον Ματ Τόμας στην Basket League, με τον Αμερικανό να παίρνει την θέση του Νέιτ Γουόλτερς και να ετοιμάζεται ήδη για το ντεμπούτο του. Έχει απομείνει πλέον μία αλλαγή ξένου στους "πράσινους" στο πρωτάθλημα.

Ο Ματ Τόμας πήρε την θέση του Νέιτ Γουόλτερς στην Basket League για τον Παναθηναϊκό και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σήμερα (13/2) κόντρα στον Προμηθέα (19:15 ΕΡΤ3, LIVE από το SPORT24) για την 16η αγωνιστική.

Με το θέμα με το συμβόλαιο του Άντριου Άντριους να μην έχει λυθεί ακόμα και τον Τόμας να πρέπει να ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα ενόψει και του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ ΟΠΑΠ, οι "πράσινοι" αποφάσισαν τελικά να κόψουν από την ελληνική λίστα τον Γουόλτερς για χάρη του νεοαποκτηθέντα Τόμας. Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες θα παραταχθούν στο Final Eight με τους ξένους παίκτες που έχουν δηλώσει στην Basket League.

Οι 7 δηλωμένοι ξένοι του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή στην Basket League είναι πλέον οι εξής: Πάρις Λι, Ματ Τόμας, Ματέους Πονίτκα, Ντουέιν Μπέικον, Ντέρικ Γουίλιαμς, Αρτούρας Γκουντάιτις και Άντριου Άντριους, με τον τελευταίο να είναι εκτός ομάδας.

Μετά από αυτή την απόφαση, οι "πράσινοι" ενεργοποίησαν ήδη την μία από τις δύο αλλαγές που έχουν δικαίωμα να κάνουν στον δεύτερο γύρο, στο πλαίσιο της απόφασης των ομάδων αν έχουν πλέον 6+1 παίκτες στην Basket League. Κοινώς, μένει πλέον μόνο μία αλλαγή μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να καλείται - αν και όταν βρεθεί λύση με την αποδέσμευση του Άντριου Άντριους - να αποφασίσει ανάμεσα στον Μάριους Γκριγκόνις και τον Νέιτ Γουόλτερς για την θέση του 7ου ξένου.

Για την ιστορία, ο Γκριγκόνις έχει να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα από τις 23 Οκτωβρίου και τον αγώνα με τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Basket League, ενώ βρίσκεται εκτός ελληνικής λίστας από τις 26 Νοεμβρίου, όταν αντικαταστάθηκε από τον Ντουέιν Μπέικον.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι βάσει της απόφασης των ομάδων και του ΕΣΑΚΕ, πριν τα playoffs οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν την 6αδα των ξένων τους, αφού εκεί δεν θα ισχύει το καθεστώς των "6+1" ξένων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ