ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παναθηναϊκός-Ολύμπια Λάρισας: 97-65

Παναθηναϊκός-Ολύμπια Λάρισας: 97-65
Χέισλιπ

Με τον Χέισλιπ να σημειώνει 22 πόντους ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 97-65 την Ολύμπια Λάρισας

Ο Αμερικάνος σε 21 λεπτά συμμετοχής είχε 8/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 0/1 βολή, δείχνοντας ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στο παιχνίδι των "πράσινων", ανεξαρτήτως της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου.
Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός πήρε σκόρ από όσους παίκτες χρησιμοποιήθηκαν (ο Ζοτς δεν έδωσε χρόνο σε Βεργίνη και Μπόγρη), ενώ Σερμαντίνι (13 πόντοι), Φώτσης (12), Πέκοβιτς (12) και Περπέρογλου (11) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε καλή μέρα τον Μάσι, που σημείωσε 15 πόντους, ενώ ο Κόμματος σημείωσε 12, ο Μπάτερ 11 και ο Γκριν 10.

Ο αγώνας
Σπουδαίο ξεκίνημα πραγματοποίησε η Ολύμπια που με τους Μπάτλερ και Μάσι να σκοράρουν νωρίς αιφνιδίασε την ομάδα του Ομπράντοβιτς και προηγήθηκε με 0-5. Από εκεί και πέρα η υποεροχή του Παναθηναϊκού ήταν καθολική.

Ο Καλάθης έδωσε τον ρυθμό και ο Χέισλιπ με 5 συνεχόμενους πόντους το προβάδισμα στους "πράσινους" που με τους ψηλούς (Πέκοβιτς, Σερμαντίνι) να κάνουν πάρτυ έφτασε σε σερί 20-3 και προηγήθηκαν με 20-18. Ο Αβράμοφ έσπασε το επιμέρους σκορ του "τριφυλλιού" αλά ο Σερμαντίνι με δύο βολές έκανε το 23-10 του δεκαλέπτου.

Ο Γεωργιανός σέντερ (που διατήρησε τη θέση του στην Α1, αφήνοντας εκτός τον Γιασικεβίτσιους) μπήκε φουριόζος στο δεύτερο δεκάλεπτο και με δύο καρφώματα και φάουλ εκτίναξε τη διαφορά στους 23 πόντους (33-30). Το σερί των Πρωταθλητών έφτασε στο 16-0 (36-30 με τρίποντο του Περπέρογλου) και το έσπασε ο Κόμματος.

Η Ολύμπια κατάφερε να μειώσει ως τους 19 (39-20) αλλά ο Φώτσης είχε κέφια και "έσπρωξε" τον Παναθηναϊκό ξανά στο +24 (44-20). Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ασταμάτητος και παρότι ο Κόμματος ευστόχησε ακόμα και σε τρίποντο και φάουλ, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 55-31.

Ανήμποροι να σταματήσουν το τρίποντο ρεσιτάλ του Παναθηναϊκού (με Χέισλιπ, Περπέρογλου και Διαμαντίδη) εμφανίστηκαν στις αρχές του δευτέρου μέρους οι παίκτες της Ολύμπιας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στα μισά της περιόδου η διαφορά να εκτοξευθεί στους 36 πόντους (71-35).

Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον φαντασμαγορικό Μάρκους Χέισλιπ που έβαλε στα... καλάθια τους αντιπάλους με 6 συνεχόμενους πόντους συμπεριλαμβανομένων δύο φανταστικών καρφωμάτων με τη διαφορά να αγγίζει τους 40 (75-35). Η Ολύμπια με τον Μάσι να παλέυει και τον Σπανό να ευστοχεί σε βολές μείωσε σε 80-43 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος αποτέλεσε ευκαιρία για την Ολύμπια να μειώσει, αφού οι παίκτες των γηπεδούχων με το +37 στην κατοχή τους, μπήκαν ελαφρώς χαλαροί στο παρκέ. Οι Αβράμοφ και Μάσι κατάφεραν να μειώσουν στους 29 (87-58) 5 λεπτά πριν τη λήξη. Σε αυτά τα επίπεδα κυμάνθηκε η διαφορά ως το τέλος, με τον Χέισλιπ να διαμορφώνει το τελικό 97-65.

Tα δεκάλεπτα: 23-10, 55-31, 80-43, 97-65

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 13, Τέπιτς 2, Σπανούλης 9 (2), Περπέρογου 11 (3), Φώτσης 12, Χέισλιπ 22 (2), Νίκολας 2, Διαμαντίδης 6 (2), Πέκοβιτς 12, Καλάθης 8

Ολύμπια (Καλαφατάκης): Τζακόπουλος, Αβράμοφ 9 (1), Γκριν 10 (2), Παπαχρήστος 2, Σπανός 2, Μπόγδανος 1, Καραβανάς, Παπακώστας, Κόμματος 12 (3), Αγγελακόπουλος 3 (1), Μάσι 15, Μπάτλερ 11 (3)

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Ομπράντοβιτς: " Πάνω από όλα η ομάδα"
Στα πράγματα που πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός στάθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που τόνισε ότι η απόφασή του να αφήσει εκτός Α1 τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν η καλύτερη για την ομάδα αλλά και τον παίκτη.

" Παρά τους 30 πόντους πρέπει να κοιτάμε και τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Πρώτον, μας κέρδισαν στο τελευταίο 10λεπτο με πέντε πόντους διαφορά".

"Δεύτερον, όπως και με την Παρτίζαν στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε 1/7 τρίποντα. Τρίτον, μας πήραν 15 επιθετικά ριμπάουντ και αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα που είχαμε και στον αγώνα της Τετάρτης. Επίσης, ήμασταν άστοχοι στις βολές και αυτό είναι ένα πράγμα που δεν μπορώ να το καταλάβω, το ίδιο και στα τρίποντα".

"Είπα και στους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια, όποιος φοβάται δεν μπορεί να λέγεται μπασκετμπολίστας. Τους είπα ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσετε τον φόβο είναι να έρχεστε σε καθημερινά βάση στην προπόνηση και να κάνετε όχι 100, αλλά 1000 σουτ ο καθένας. Να φεύγετε από το γήπεδο και να πονάει το χέρι σας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος".

"Με την Παρτίζαν είχαμε 1/12 τρίποντα στο B’ ημίχρονο και σήμερα 1/7 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και μιλάμε για σουτ που είναι ελεύθερα, σαν σε προπόνηση. Επαναλαμβάνω, δεν μπορείς να είσαι μπασκετμπολίστας και να φοβάσαι να σουτάρεις. Είμαι 19 χρόνια προπονητής κι έχω παίξει άλλα 15 χρόνια μπάσκετ. Ξέρετε πόσους κακούς σουτέρ έχω δει που διορθώθηκαν μέσα από τη σκληρή δουλειά στην προπόνηση; Αν φοβόμαστε να σουτάρουμε είναι μεγάλο πρόβλημα".

"Η ουσία είναι πως πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι. Ακόμη και από τα παιχνίδια που κερδίζουμε με 30 πόντους, υπάρχουν στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώνουμε







".

Ο Ομπράντοβιτς ρωτήθηκε και για την απόφασή του να αφήσει εκτός Α1 τον Γιασικεβίτσιους: " Δεν θέλω να το αναλύσω... Ισχύει πάντα ένας κανόνας: Πάνω απ' όλα η ομάδα. Πήρα μια απόφαση που είναι η καλύτερη για την ομάδα και στην προκειμένη περίπτωση για τον ίδιο τον παίκτη".

"Πιστεύω ότι δεν είναι έτοιμος. Ολοι γνωρίζουμε την ποιότητά του, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να παίξει όπως θέλει η ομάδα, αλλά και ο ίδιος. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά, να έρχεται και στις πρωινές προπονήσεις για να φτάσει στο σημείο που θέλουμε όλοι. Μην ξεχνάμε έχουμε δύο αλλαγές ακόμη, αυτή δεν είναι η τελική απόφαση

".

Ερωτηθείς για την εμφάνιση και την προσαρμογή του Χέισλιπ, είπε: " Με βάση την ποιότητα που διαθέτει προσπαθούμε να τον βάλουμε στην επίθεση. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προσαρμογή στην ομάδα. Ολοι πρέπει να τον βοηθήσουμε, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι να βοηθήσει αυτός την ομάδα. Η ομάδα είναι το πιο σημαντικό, δεν κοιτάω τι κάνει ο κάθε παίκτης".

O πρωταγωνιστής της νίκης, Μάρκους Χέισλιπ, εξήγησε: " Και οι δύο ομάδες έκαναν καλή προσπάθεια. Το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρος και πιο δυνατός. Προερχόμασταν από ήττα από την Παρτίζαν κι ο προπονητής μας μας ζήτησε περισσότερο πράγματα, πιέσαμε κι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα αυτό".

Aπό την πλευρά του ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε: " Προσπαθούμε να ανακάμψουμε. Με την Παρτίζαν ήταν μια κακή ήττα. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια".

"Έχουμε ακόμη 5 ματς, μπορούμε να τα πάρουμε και τα 5, αλλά, αν δεν είμαστε καλοί, μπορούμε και να τα χάσουμε όλα. Πρέπει να είμαστε καλή κατάσταση. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά

".

Όσο για τον Ντρου Νίκολας είχε να πει: " Κάθε φορά που χάνεις, θέλεις να επιστρέψεις με μια καλή νίκη. Εμείς παίξαμε καλά σήμερα στο πρώτο δεκάλεπτο, όχι, όμως, και στο τελευταίο. Η νίκη μας αυτή μας δίνει το κίνητρο και το momentum να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μέχρι το ματς με το Μαρούσι. Δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα για το σημερινό παιχνίδι. Μόνο να δουλέψουμε μπορούμε".

Kαλαφατάκης: " Μας σεβάστηκαν"
O προπονητής της Ολύμπιας Γιώργος Καλαφατάκης, είπε: " Ήταν το τελευταίο ματς μιας σειράς έξι δύσκολων παιχνιδιών, όπου δεν είχαμε ελπίδα να κοιτάξουμε στα μάτια τους αντιπάλους. Τελείωσε και μείναμε ενωμένοι".

"Είναι σημαντικό αυτό για μια ομάδα που θέλει να σωθεί. Γνωρίζαμε τι θα συναντήσουμε, ο Ζέλικο είναι πάνω από δέκα χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω τι συμβαίνει μετά από ήττες του Παναθηναϊκού. Για μας ήταν μια πρόβα γι' αυτά που θα έρθουν

".

Όσο για τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός την ομάδα του, είχε να πει: " Μας σεβάστηκαν, δεν έπαιξαν όλοι οι παίκτες, αν και στο τέλος ξαναμπήκαν κάποιοι. Έτσι είναι ο σεβασμός, έτσι πρέπει να παίζεται το μπάσκετ. Εμείς, πλέον, έχουμε μπροστά μας τελικούς. Εγώ έχω μάθει να πολεμώ".

Κατέληξε κάνοντας και αναφορά στη διαιτησία: " Κάποια σφυρίγματα ήταν αστεία, ο Παναθηναϊκός δεν τα χρειαζόταν για να κερδίσει. Δεν το λέω ως μομφή, προς Θεού. Πέρα για πέρα ήταν δίκαιη η νίκη. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό κι εύχομαι να πετύχει αυτό που θέλει και δικαιούται".

Τέλος, ο Κρις Μάσι δήλωσε: " Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα. Εμείς θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι γιατί έτσι θα πετύχουμε κάτι καλό. Δεν νομίζω πως η ομάδα μου φοβήθηκε τον Παναθηναϊκό. Προσπαθήσαμε να βγούμε και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Μπάτερ (0-3)
1' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Μάσι (0-5)
2' Δίποντο Παναθηναϊκός Καλάθης (2-5)
2' Δύο βολές Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (4-5)
2' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Χέισλιπ (6-5)
3' Τρίποντο Παναθηναϊκός Χέισλιπ (9-5)
3' Καλάθι και φάουλ Ολύμπια Λάρισας Μάσι (9-8)
4' Δίποντο Παναθηναϊκός Καλάθης (13-8)
5' Δίποντο Παναθηναϊκός Σερμαντίνι (15-8)
5' Δύο βολές Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (11-8)
6' Δίποντο Παναθηναϊκός Σερμαντίνι (17-8)
7' Δίποντο Παναθηναϊκός Τέπιτς (19-8)
8' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Αμπράμοφ (20-10)
9' Δύο βολές Παναθηναϊκός Σερμαντίνι (23-10)
10' Λήξη 1ης περιόδου 23-10
Μετά το νωθρό του ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός συνήλθε και με σερί 23-5 έφτασε σε προβάδισμα 13 πόντων
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Δίποντο Παναθηναϊκός Φώτσης (25-10)
11' Δίποντο Παναθηναϊκός Φώτση (27-10)
Δυναμικό ξεκίνημα από τον Έλληνα φόργουορντ που οδηγεί τους Πρωταθλητές στο +17
12' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Σερμαντίνι (30-10)
13' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Σερμαντίνι (33-10)
Πάρτυ από τον Γεωργιανό που έχει καλή ψυχολογία μετά την απόφαση του Ομπράντοβιτς να τον κρατήσει στην Α1. 13 οι πόντοι του πλέον
14' Τρίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου (36-10)
14' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Κόμματος (36-13)
Σπάει το 16-0 του Παναθηναϊκού ο έμπειρος άσος
15' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Φώτσης (39-13)
16' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Κόμματος (39-15)
16' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Μπάτλερ (39-17)
17' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Μπάτλερ (39-20)
17' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης (42-20)
18' Δίποντο Παναθηναϊκός Φώτσης (44-20)
18' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Αγγελακόπουλος (44-23)
18' Δίποντο Παναθηναϊκός Τέπιτς (46-23)
19' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας (46-25)
19' Δίποντο Παναθηναϊκός Φώτσης (48-25)
19' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Κόμματος (48-29)
Και φάουλ από τον έμπειρο φόργουορντ
19' Τρίποντο Παναθηναϊκός Φώτσης (51-29)
20' Δίποντο Παναθηναϊκός Καλάθης (53-29)
20' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Μάσι (53-31)
20' Δίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης (55-31)
20' Λήξη ημιχρόνου 55-31
Σε ακόμα μία εύκολη νίκη στην Α1 βαδίζει ο Παναθηναϊκός που είναι μπροστά με 24 πόντους
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Παναθηναϊκός Χέισλιπ (57-31)
21' Καλάθι και φάουλ Ολύμπια Λάρισας Μάσι (57-33)
22' Τρίποντο Παναθηναϊκός Χέισλιπ (60-33)
22' Τρίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου (63-33)
23' Δίποντο Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (65-33)
23' Τρίποντο Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (68-35)
24' Τρίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου (71-35)
25' Δίποντο Παναθηναϊκός Χέισλιπ (73-35)
25' Δίποντο Παναθηναϊκός Χέισλιπ (75-35)
26' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Μπάτλερ (75-38)
26' Δίποντο Παναθηναϊκός Χέισλιπ (77-38)
Πάρτυ από τον νεοαποκτηθέντα άσο που έχει βάλει στα καλάθια τους αντιπάλους
28' Δύο βολές Ολύμπια Λάρισας Σπανός (78-41)
29' Δίποντο Παναθηναϊκός Νίκολας (80-41)
30' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Μάσι (80-43)
30' Λήξη 3ης περιόδου
Παράσταση για ένα ρόλο το ματς
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Αβράμοφ (81-45)
32' Δίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου (83-45)
33' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Μάσι (84-47)
34' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης (87-47)
Ξανά στους 40 η διαφορά
34' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Αβράμοφ (87-50)
Απαντάει ο άσος των φιλοξενούμενων
35' Δύο βολές Ολύμπια Λάρισας Αβράμοφ (87-52)
36' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Γκριν (87-55)
37' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Γκριν (87-58)
37' Δίποντο Παναθηναϊκός Τέπιτς (89-58)
38' Τρίποντο Ολύμπια Λάρισας Κόμματος (89-61)
38' Δίποντο Παναθηναϊκός Χέισλιπ (91-61)
38' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Γκριν (91-63)
39' Δύο βολές Παναθηναϊκός Πέκοβιτς (93-63)
39' Δίποντο Ολύμπια Λάρισας Μπάτλερ (93-65)
39' Δίποντο Παναθηναϊκός Χέισλιπ (97-65)
40' Λήξη αγώνα 97-65
Άνετη νίκη για τον Παναθηναϊκό με ρεσιτάλ Χέισλιπ
























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ