ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Κέντρικ Ναν την Δευτέρα στην Ελλάδα

Washington Wizards guard Kendrick Nunn (20) handles the ball during the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors, Saturday, March. 4, 2023, in Washington. (AP Photo/Terrance Williams)
Washington Wizards guard Kendrick Nunn (20) handles the ball during the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors, Saturday, March. 4, 2023, in Washington. (AP Photo/Terrance Williams) AP

Ο Κέντρικ Ναν ετοιμάζει βαλίτσες για το ταξίδι του στην Ελλάδα τη Δευτέρα, ώστε να ενταχθεί και τυπικά στον Παναθηναϊκό και να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό "μπαμ" των "πρασίνων".

Ο Κέντρικ Ναν θα βρίσκεται στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα για να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό "μπαμ" του Παναθηναϊκού.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου γκαρντ και πλέον απομένει η άφιξή του στη χώρα μας για τα τυπικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης μετακίνησης θα φτάσει τα 2.000.000€! Εν προκειμένω, το συμβόλαιο του Ναν αγγίζει το 1.500.000€ για οκτάμηνη συνεργασία, συν τα bonus, τα agent fees και την εφορία.

Το προφίλ του Ναν

Ο Κέντρικ Ναν γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1995. Έχει ύψος 1.91 μέτρα και είναι combo γκαρντ, αγωνίζεται δηλαδή στις δύο θέσεις των γκαρντ. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν επιλέχθηκε στο NBA Draft 2018 μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο του Όκλαντ, ωστόσο κατάφερε μέσω της G-League να κερδίσει μία θέση στο NBA την σεζόν 2019/20.

Στην καριέρα του στο NBA φόρεσε τις φανέλες των Μαϊάμι Χιτ (2019-2021), Λ.Α Λέικερς (2022/23, έχασε όλη την σεζόν 2021/22 λόγω τραυματισμού) και Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (2022/23), παίζοντας συνολικά σε 193 παιχνίδια (113 ως βασικός) έχοντας 12.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ μέσο όρο με 36.2% στα τρίποντα σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Το φετινό καλοκαίρι ο Ναν ήταν free agent και είχε μπει στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και της Αρμάνι Μιλάνο, ωστόσο είχε αποφασίσει πρώτα να περιμένει να βρει συμβόλαιο στο NBA. Μην βρίσκοντας ωστόσο κάποια ομάδα, άρχισε να κοιτάζει προς την Ευρώπη τις τελευταίες 10 ημέρες. Μάλιστα - όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Game Night μετά το ντέρμπι "αιωνίων", χθες (30/10), Δευτέρα, βρέθηκε στο επίκεντρο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με τους "πράσινους" να τον κάνουν τελικά δικό τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ναν θα είναι ο 8ος ξένος του Παναθηναϊκού, που έχει ακόμα στο ρόστερ του τούς Λούκα Βιλντόσα, Τζέριαν Γκραντ, Κάιλ Γκάι, Μάριους Γκριγκόνις, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι και Ματίας Λεσόρ. Πρόκειται για έναν αριστερόχειρα combo guard, που μπορεί να σουτάρει καλά μετά από ντρίμπλα, αλλά και να ανοίξει το παρκέ χάρη στο καλό του σουτ από στάση.

Ο Ναν είναι ένας αρκετά καλός αθλητής, λίγο undersized για σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος αισθάνεται πιο άνετα ως δεύτερος δημιουργός από ότι ως οργανωτής και σταθερός αμυντικός πάνω στην μπάλα. Στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο ότι θα μπορεί να συνυπάρξει με τους περισσότερους γκαρντ των "πράσινων" στην περιφέρεια χάρη στην ικανότητά του να παίξει με και χωρίς την μπάλα στα χέρια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ