ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Στα ραντάρ των πρασίνων ο Ματέους Πονίτκα

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Στα ραντάρ των πρασίνων ο Ματέους Πονίτκα

Την περίπτωση του Πολωνού, Ματέους Πονίτκα, εξετάζει ο Παναθηναϊκός, με τον παίκτη να έχει τραβήξει την προσοχή των πρασίνων, αλλά να έχει ωστόσο συμβόλαιο με τη Ρέτζο Εμίλια.

Ο Ματέους Πονίτκα εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο EuroBasket 2022 με την φανέλα της Πολωνίας, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την υψηλή ποιότητα όσο και την ικανότητα να προσφέρει πολυπλεύρως (σε δημιουργία και εκτέλεση). Είναι σαφές πως ο αθλητής δεν ήταν άγνωστος στον Παναθηναϊκό μέχρι πρότινος, εσχάτως όμως στο τριφύλλι άρχισαν να εξετάζουν με ιδιαίτερη θέρμη την περίπτωσή του.

Ο 29χρονο περιφερειακός (παίζει κατά βάση στο "2" και το "3" αν και στην Πολωνία είχε τον ρόλο του κουμανταδόρου από το "1") έχει συμβόλαιο με την Ρέτζο Εμίλια, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα, εφόσον οι πράσινοι αποφασίσουν να κάνουν την τελική κίνηση τους για τον αθλητή.

Στο EuroBasket 2022, ο Ματέους Πονίτκα είχε μέσο όρο 13.4 πόντους με 5.3 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ, αποτελώντας το πιο δυνατό χαρτί στα χέρια του Ιγκόρ Μίλιτσιτς στον δρόμο προς την επιστροφή στην τετράδα της διοργάνωσης μετά από πέντε δεκαετίες. Παρεμπιπτόντως, το όνομά του συνδέθηκε επίσης στην Ιταλία με τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία εξακολουθεί να αναζητά μια τελευταία προσθήκη στην περιφέρεια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρεμπιπτόντως, στη διάρκεια του EuroBasket 2022, ο Ματέους Πονίτκα έγινε ο τρίτος παίκτης που πετυχαίνει τριπλ νταμπλ στη διοργάνωση, μετά από τον Τόνι Κούκοτς το 1995 και τον Αντρέι Μαντάκε το 2017.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ