EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-Μάλαγα: 103-95

Παναθηναϊκός-Μάλαγα: 103-95
Γιασικεβίτσιους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μάλαγα με 103-95 στην παράταση στο τελευταίο ματς του Top 16 και με πλεονέκτημα έδρας θα υποδεχτεί τη Σιένα με στόχο πρόκριση το Final 4 του Bερολίνου(vd)

O Mάικ Μπατίστ ήταν κορυφαίος της αναμέτρησης με 22 πόντους στην οποία ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα τον αγώνα αφού έφτασε να προηγείται με 62-40 στο 24'. Βέβαια μικρή σημασία έχει αφού στο τέλος κανονικής διάρκειας οι "πράσινοι" γνώριζαν ότι έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση καθώς η Ρόμα κέρδισε την Παρτιζάν που τερμάτισε στην δεύτερη.
Ο αγώνας


Η Μάλαγα προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική παρά το γεγονός ότι ήταν αδιάφορη, ωστόσο από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε όλα έδειχναν να γίνονται πιο απλά.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά, όμως όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν στροφές και οι παίκτες του Ρενέσες προβλημάτιζαν τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε το αμυντικό ριμπάουντ και η είσοδος του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδωσε αέρα στους πρωταθλητές.

Ο Λιθουανός γκαρντ συνεργάστηκε άψογα με το Νίκολα Πέκοβιτς και έδωσε επιθετικές λύσεις με συνέπεια οι "πράσινοι" να προηγηθούν με 21-16 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 7-0 ανεβάζοντας τη διαφορά στους 11 πόντους (27-16) στο 12' έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Γιασικεβίτσιους. Η Μάλαγα προσπάθησε να αντιδράσει και με επιμέρους σκορ 14-5 κατάφερε να μειώσει στους δύο πόντους (32-30).

Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν άργησαν να επιβάλλουν την τάξη. Πέρασαν τη μπάλα κοντά στο καλάθι όταν χρειάστηκε και με την καλή τους άμυνα οδηγούσαν τους Ισπανούς σε λανθασμένες επιλογές.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους έτρεξαν ένα σερί 8-0 και με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μάικ Μπατίστ ανέβασαν τη διαφορά στους 13 (48-35). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο οι "πράσινοι" είχαν κρατήσει χωρίς πόντο τόσο τον Ομάρ Κουκ όσο και τον Τόμας Κελάτι που την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειώσει 33.

Στην έναρξη της τρίτης περιόδου η αναμέτρηση έμοιζε με... πάρτι καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ, με αποτέλεσμα στο 24' η διαφορά να φτάσει στους 22 πόντους (62-40) με καλάθι του Ντρου Νίκολας τη στιγμή που η ισπανική ομάδα... παραπατούσε.

Οι "πράσινοι" χαμήλωσαν στροφές και έμειναν για περίπου τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι ενώ επέτρεψαν στη Μάλαγα να κάνει ένα σερί 14-0 με τρίποντο του Κορταμπερία το οποίο έριξε τη διαφορά στους 6 (65-59) κάτι που είχε ως συνέπεια να βάλει τις φωνές δικαιολογημένα ο Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έκανε 4 λάθη στην τρίτη περίοδο ένω είχε μόλις 3 σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλλά η νωθρότητα στην άμυνα και οι βιαστικές επιλογές στην επίθεση εδωσε το δικαίωμα στη Μάλαγα να αντιδράσει στα τελευταία 4 λεπτά χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα...

Η Μάλαγα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα δώρα που πρόσφερε ο Παναθηναϊκός και στο 33' μείωσε σε 59-60 επιχειρώντας την ολική επαναφορά. Η απάντηση από τους "πράσινους" δεν άργησε να έρθει. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους και κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα βρήκαν επιθετικές λύσεις.

Oι Ισπανοί το πάλευαν μέχρι το τέλος και το τρίποντο του Γκάμπριελ έβαλε μπροστά τη Μάλαγα με 83-82. Ο Ντρου Νίκολας απάντησε (84-83), ωστόσο ήρθε η νέα... βόμβα από τον Βελς 12'' πριν από τη λήξη του αγώνα να δώσει και πάλι προβάδισμα στην ισπανική ομάδα (86-84). Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ισοφάρισε σε 86-86 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, όμως ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση αφού η Ρόμα κέρδισε την Παρτιζάν.

Στην παράταση που εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία ο Ντρου Νίκολας πήρε... το όπλο του και οι πρωταθλητές που δεν θέλησαν να ολοκληρώσουν με ήττα το Top-16 έκαναν ότι έπρεπε φτάνοντας στην επικράτηση.

Για τα στατιστικά του Παναθηναϊκού πατήστε εδώ



Για τα στατιστικά της Μάλαγα πατήστε εδώ


Τα δεκάλεπτα: 21-16, 48-35, 66-59, 86-86 (κ.α.), 103-95

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 8, Περπέρογλου 12 (2), Μπατίστ 22, Φώτσης 9, Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 15 (3), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 9 (1), Πέκοβιτς 13, Γιασικεβίτσιους 12 (1).

Μάλαγα (Ρενέσες): Κουκ, Γκομί 16 (2), Ροντρίγκεζ 13 (3), Κορταμπερία 5 (1), Βελς 21 (3), Εν Ντονγκ 1, Γκάμπριελ 17 (5), Χιμένεθ 10 (2), Άρτσιμπαλντ 2, Κελάτι 4, Χάισλιπ 6 (1).

Παναθηναϊκός-Μάλαγα: 103-95



Ομπράντοβιτς: "Ευχαριστώ τον κόσμο"


O Zέλιμιρ Ομπράντοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέφερε: " Πήραμε μία σημαντική νίκη κυρίως για την αυτοπεποίθηση μας αφού η Μάλαγα έπαιξε σοβαρά. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράσταση και η βοήθεια του θα είναι πολύτιμη και στους αγώνες με τη Σιένα. Είναι μία καλή ευκαιρία να φτάσουμε σε ακόμα ένα FINAL-4. Θέλαμε τη νίκη άσχετα με το τι συνέβαινε στη Ρώμη".

Όσο για το νέο σύστημα διεξαγωγής της προημιτελικής φάσης ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε: " Οι καλές ομάδες θα προκριθούν. Δεν είναι και τόσο εύκολο να παίζουμε Τρίτη και Πέμπτη".

Ο Άιτο Ρενέσες που είδε την ομάδα του να παλεύει μέχρι το τέλος είπε: " Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα υγείας φέτος όπως και σήμερα. Μας αρέσει το μπάσκετ και γι' αυτό ο αγώνας είχε ενδιαφέρον. Δεν γίνεται να παίζουμε συνεχώς στον ίδιο ρυθμό".

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των προημιτελικών Παναθηναϊκός-Σιένα


1ο παιχνίδι (Τρίτη 24/3)


Παναθηναϊκός-Σιένα

2ο παιχνίδι (Πέμπτη 26/3)


Παναθηναϊκός-Σιένα

3ο παιχνίδι (Τρίτη 31/3)


Σιένα Παναθηναϊκός

4ο παιχνίδι-αν χρειαστεί (Πέμπτη 2/4)


Σιένα-Παναθηναϊκός

5ο παιχνίδι- αν χρειαστεί (Τετάρτη 8/4)


Παναθηναϊκός-Σιένα

























































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ