ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κόπηκε ο Τόμας, μέσα ο Γουόλτερς για το Final Eight του Κυπέλλου Μπάσκετ ΟΠΑΠ

Ο Ματ Τόμας στο παιχνίδι με τη Βαλένθια
Ο Ματ Τόμας στο παιχνίδι με τη Βαλένθια EUROKINISSI

Ο κύβος ερρίφθη στον Παναθηναϊκό, με τους "πράσινους" να αποφασίζουν να "κόψουν" τον Ματ Τόμας για χάρη του Νέιτ Γουόλτερς και θα παραταχθούν με μόνο μία εκ των δύο μεταγραφών τους (Δημήτρη Αγραβάνη) στο Final Eight του Κυπέλλου Μπάσκετ ΟΠΑΠ.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την αποδέσμευση του Άντριου Άντριους έβαλε τον Παναθηναϊκό στο δίλημμα "Ντέρικ Γουίλιαμς ή Ματ Τόμας" ενόψει του Final Eight του Κυπέλλου Μπάσκετ ΟΠΑΠ, αφού ένας εκ των δύο έπρεπε να "κοπεί" για χάρη του Νέιτ Γουόλτερς ενόψει του σημερινού (17/2) αγώνα με τον Κολοσσό (19:15, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24). Τελικά, η... παράπλευρη απώλεια έμελλε να είναι ο Τόμας, ο οποίος μόλις πριν μερικές ημέρες είχε πάρει την θέση του Νέιτ Γουόλτερς στην Basket League.

Οι "πράσινοι" έβαλαν κάτω τα δεδομένα και αποφάσισαν ότι δεν γινόταν να κοπεί από την ελληνική λίστα ο Γουίλιαμς, αφού σε αυτή την περίπτωση θα έμεναν με μοναδικό καθαρό πάουερ φόργουορντ τον Δημήτρη Αγραβάνη. Δεδομένου λοιπόν ότι η παρουσία του Γουόλτερς ήταν απαραίτητη - προκειμένου το "τριφύλλι" να μην παραταχθεί με μοναδικό καθαρό πόιντ γκαρντ τον Πάρις Λι - πάρθηκε η απόφαση να κοπεί ο Τόμας, με τους "πράσινους" να "καίνε" την 2η από τις 3 αλλαγές που έχουν δικαίωμα να κάνουν στον δεύτερο γύρο.

Πλέον βέβαια αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο Final Eight με μόνο μία εκ των δύο πρόσφατων μεταγραφών τους (Αγραβάνης), ενώ παράλληλα θα κληθούν να καλύψουν το θέμα των αποστάσεων στην επίθεση που είχε βελτιωθεί με την προσθήκη του Τόμας.

Η 6αδα ξένων των "πράσινων" για το Final Eight είναι η εξής: Νέιτ Γουόλτερς, Πάρις Λι, Ματέους Πονίτκα, Ντουέιν Μπέικον, Ντέρικ Γουίλιαμς, Αρτούρας Γκουντάιτις.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των Άντριους και Τόμας, ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του και τον Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός όμως παραμένει εκτός λίστας και - αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά - δύσκολα θα αγωνιστεί στις ελληνικές διοργανώσεις φέτος, αφού - αν και όταν - βρεθεί λύση με τον Άντριους, τότε αυτός που θα τον αντικαταστήσει θα είναι ο Τόμας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ FINAL 8 ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ