ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Νέο αδιέξοδο με Άντριους που "καίει" Γουίλιαμς ή Τόμας για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ

Ο Άντριου Άντριους με τα λευκά του Παναθηναϊκού
Ο Άντριου Άντριους με τα λευκά του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Άντριου Άντριους έφτασαν σε νέο αδιέξοδο, αφού ο 30χρονος αρνήθηκε τις νέες προτάσεις που του έγιναν για να αποχωρήσει. Ένας εκ των Ντέρικ Γουίλιαμς ή Ματ Τόμας θα είναι η... παράπλευρη απώλεια προκειμένου να επιστρέψει ο Νέιτ Γουόλτερς στο ρόστερ ενόψει του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Ο Άντριου Άντριους παραμένει - στα χαρτιά - παίκτης του Παναθηναϊκού και (κυρίως αυτό) εξακολουθεί να δεσμεύει μία (πολύτιμη βάσει επιλογών) θέση ξένου για την Basket League. Αποτέλεσμα; Να πληρώσει το τίμημα (sic) ως αυτός που περισσεύει ένας εκ των Ντέρικ Γουίλιαμς ή Ματ Τόμας, που θα κοπεί από το ελληνικό ρόστερ ενόψει του Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, προκειμένου να επιστρέψει σε αυτό ο Νέιτ Γουόλτερς.

Πράγμα που σημαίνει ότι το τριφύλλι "καίει" την 2η από τις 3 αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει το στο β' μισό της σεζόν (σ.σ.: η πρώτη έγινε πριν από τρεις ημέρες με τον Ματ Τόμας να αντικαθιστά τον Νέιτ Γουόλτερς, που ήταν ανέτοιμος λόγω ίωσης). Η απόφαση για το ποιος εκ των Γουίλιαμς ή Τόμας θα κοπεί θα παρθεί τελευταία στιγμή, με τον Παναθηναϊκό να έχει διορία μέχρι αύριο (17/2, 12:00) να δηλώσει την αλλαγή.

Νέο αδιέξοδο με Άντριου Άντριους

Όλα αυτά επειδή δεν προέκυψε ούτε τώρα λύση με τον Άντριου Άντριους. Ο Παναθηναϊκός είχε αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με την πλευρά του 30χρονου γκαρντ τις τελευταίες ημέρες; ψάχνοντας μία λύση προκειμένου να μπορέσει να τον αντικαταστήσει - με τον Νέιτ Γουόλτερς - στο ρόστερ ενόψει του Final Eight. Αρχικά, οι "πράσινοι" πρότειναν να του δώσουν τα 100.000 ευρώ του opt out του καλοκαιριού και κατόπιν να τον εξοφλήσουν σε μηνιαίες δόσεις το υπόλοιπο του φετινού του συμβολαίου.

Ο Άντριου Άντριους αρνήθηκε όμως, ζητώντας όλο το ποσό μπροστά.

Κατόπιν οι "πράσινοι" πρότειναν να του δώσουν όλο το φετινό του συμβόλαιο άμεσα. Παρότι αρχικά είχε διαφανεί πως υπήρχε σύγκλιση, ο έμπειρος γκαρντ ωστόσο αρνήθηκε κι αυτή την πρόταση, ζητώντας ξανά όλο το ποσό (συμβόλαιο +100.000 ευρώ) εφάπαξ, με αποτέλεσμα να έρθει το νέο αδιέξοδο.

Ένας εκ των Γουίλιαμς ή Τόμας θα μείνει εκτός

Ο Παναθηναϊκός πλέον πρέπει να δηλώσει τον Νέιτ Γουόλτερς κάποια στιγμή μέχρι αύριο (17/2) στο ελληνικό ρόστερ, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να παραταχθεί στην Κρήτη με μοναδικό καθαρό πόιντ γκαρντ τον Πάρις Λι. Αυτό είναι πλέον που βάζει τον Ντέγιαν Ράντονιτς στην θέση να διαλέξει ποιον εκ των Γουίλιαμς η Τόμας θα κόψει από το ελληνικό ρόστερ, "καίγοντας" την 2η από τις 3 αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει στον δεύτερο γύρο. Κάτι όμως που δημιουργεί τα εξής σενάρια:

- Αν οι “πράσινοι” κόψουν τον Γουίλιαμς, τότε θα κληθούν να παραταχθούν με τον Δημήτρη Αγραβάνη ως μοναδικό καθαρό πάουερ φόργουορντ, με τους Ντουέιν Μπέικον (σε χαμηλά σχήματα) και Λευτέρη Μαντζούκα να του δίνουν ανάσες, δημιουργώντας ανισορροπία στην γραμμή ψηλών τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

- Αν ο Παναθηναϊκός κόψει τον Τόμας, τότε οι “πράσινοι” θα παραταχθούν με μόλις ένα από τα δύο νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα (Δημήτρης Αγραβάνης) στο Final Eight, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Υπενθυμίζεται ότι ο Τόμας δηλώθηκε πριν από μόλις 3 ημέρες.

Για την ιστορία, οι επτά (7) ξένοι που είναι δηλωμένοι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός - εν αναμονή της ενεργοποίησης του Νέιτ Γουόλτερς - είναι οι εξής: Πάρις Λι, Ματέους Πονίτκα, Ντουέιν Μπέικον, Ντέρικ Γουίλιαμς, Ματ Τόμας, Αρτούρας Γκουντάιτις, Άντριου Άντριους. Εκτός λίστας είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει ο Μάριους Γκριγκόνις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ FINAL 8 ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ