ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η ζαριά με τον Στέφαν Γιόβιτς κράτησε δύο ώρες

Παναθηναϊκός: Η ζαριά με τον Στέφαν Γιόβιτς κράτησε δύο ώρες
INTIME SPORTS

Όταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την απόκτηση του Στέφαν Γιόβιτς για το υπόλοιπο της σεζόν, έριχνε μια γερή ζαριά, με την ελπίδα πως αυτή θα βγάλει... εξάρες. Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν τρεις θλάσεις και συμμετοχή δύο ωρών σε τέσσερις μήνες.

Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, το Σάββατο 14 Μαΐου, αποδείχθηκε το τελευταίο του Στέφαν Γιόβιτς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Τουλάχιστον για φέτος. Οι ενοχλήσεις που ένιωσε στο Ιβανώφειο και είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει στο παρκέ για 3'52'' κόντρα στη χειρότερη ομάδα της Stoiximan Basket League αποδείχθηκαν ο προάγγελος ακόμη μιας θλάσης. Αυτής που έγραψε τον επίλογο της δικής του συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρασίνων, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν -καταγράφουμε το "φετινή σεζόν" πολύ απλά γιατί στο συμβόλαιο που υπέγραψε προ τεσσάρων μηνών υπάρχει η οψιόν, που τον δεσμεύει με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για ακόμη ένα χρόνο.

Δυστυχώς για τον Γιώργο Βόβορα (και νωρίτερα για τον Δημήτρη Πρίφτη), η ζαριά που έριξε το τριφύλλι δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Οι εξάρες πήγαν περίπατο κι ο σύλλογος βρέθηκε ξανά να ταλαιπωρείται στη θέση του πόιντ γκαρντ, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που πάρθηκε η απόφαση για την απόκτηση του Πέιτον Σίβα -κυρίως γιατί άπαντες έβλεπαν πως τα πράγματα δεν εξελίσσονταν με τον δέοντα τρόπο για τον Στέφαν Γιόβιτς.

Τι έμεινε από τον 31χρονο γκαρντ αυτούς τους τέσσερις (και κάτι) μήνες; Ο κορονοϊός, που κόλλησε τρεις μόλις ημέρες μετά την υπογραφή στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ήταν απλά η αρχή των κακών. Πολύ απλά γιατί ακολούθησαν τρεις (!) θλάσεις μέσα σε τρεις μήνες. Πρώτα στον προσαγωγό, εν συνεχεία στον δικέφαλο και εσχάτως στην αριστερή γάμπα. Κάπως έτσι, ο συνολικός χρόνος παραμονής στο παρκέ με τη φανέλα του τριφυλλιού περιορίστηκε στο ελάχιστο.

Το κοντέρ έγραψε 122 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα για εκείνον σε EuroLeague, Stoiximan Basket League και Κύπελλο Ελλάδας (σε 11 αγώνες), με τον στατιστικό απολογισμό να είναι ακόμη πιο φτωχός:

  • 31 πόντοι (2.8 ανά αγώνα)
  • 8/18 δίποντα (44.4%)
  • 5/20 τρίποντα (25%)
  • 19 ριμπάουντ (1.7 ανά αγώνα)
  • 21 ασίστ (1.9 ανά αγώνα)
  • 10 κλεψίματα (0.9 ανά αγώνα)
  • 12 λάθη (1.1 ανά αγώνα)

Εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη δηλαδή με τον Νεμάνια Νέντοβιτς, στη δική του περίπτωση το ρίσκο δεν "έπιασε" στο ελάχιστο. Γεγονός που διαιώνισε ένα υφιστάμενο πρόβλημα και πήγε ακόμη πιο πίσω την προσπάθεια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να... γυρίσει την ιστορία της φετινής σεζόν (τουλάχιστον μέχρι τώρα).

Πλέον, η εξάδα των ξένων που θα παλέψουν για την κατάκτηση του τίτλου στη Stoiximan Basket League είναι γνωστή, με τον Πέιτον Σίβα να αναλαμβάνει σχεδόν εξ ολοκλήρουν την υποχρέωση της οργάνωσης και της καθοδήγησης των υπολοίπων στο παρκέ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ