Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παναθηναϊκός - Ελληνικό 60-56

Παναθηναϊκός - Ελληνικό 60-56

Ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε την έδρα του (60-56) απέναντι στο Ελληνικό, μεταφέροντας τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Το Σάββατο (25/4, 14:00) θα γίνει η στέψη του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Ήταν τελικός με τα όλα του! Από κάθε άποψη, αφού ο Παναθηναϊκός και το Ελληνικό προσέφεραν ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και συγκινήσεις στους περίπου 1.500 φίλους των "πρασίνων" που βρέθηκαν στον "Τάφο του Ινδού".

Το θέαμα μπορεί να μην ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης, όπως επίσης η... ευστοχία των ομάδων, αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι, το θέαμα είναι το τελευταίο που απασχολεί τους προπονητές. Πόσω μάλλον αυτόν που κερδίζει, με τον Πέτρο Πρέκα να στήνει εξαιρετικά την ομάδα του στο παρκέ και να την οδηγεί -από τον πάγκο- στο 2-2 που οδηγεί τη σειρά των τελικών σε πέμπτο παιχνίδι.

Οι "πράσινες" επικράτησαν με 60-56, έχοντας ως "όπλο" την άμυνα ζώνης που έπαιξαν, αλλά και την εξαιρετική Μονίκ Όλιβερ που έκανε θραύση κάτω από τις δύο ρακέτες. Η σέντερ του Παναθηναϊκού ήταν ο βασικός λόγος που το "τριφύλλι" έμεινε κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, την ώρα που οι συμπαίκτριές της αδυνατούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι.

Στην αντίπερα όχθη, το Ελληνικό έβρισκε διαρκώς... σίδερο στα περιφερειακά σουτ, αλλά από τη στιγμή που ανανέωνε τις επιθέσεις, είχε τον τρόπο να σκοράρει (κυρίως με τη Τζόνσον και τη Σταμάτη), με το +4 (23-27) να είναι ένα καλό προβάδισμα, με βάση την εικόνα της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος, η αστοχία των φιλοξενούμενων από τα 6μ75 συνέχισε να αποτελεί... πρόβλημα για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, η οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Όταν μάλιστα οι γκαρντ του Παναθηναϊκού (με πρώτη και καλύτερη τη Νίκι Έιβερι) άρχισαν να σκοράρουν, όλα έγιναν πιο απλά, για τις γηπεδούχες.

Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα πήρε το πάνω χέρι στο σκορ και παρά τα λάθη της, κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Μία νίκη που ήρθε με πολύ άγχος βέβαια, αλλά η ουσία είναι πως ήρθε. Με τον πιο... αναπάντεχο τρόπο μάλιστα. Με το σκορ στο "Χ" (56-56) και την επίθεση του Παναθηναϊκού να ολοκληρώνεται, η Καλέντζου σούταρε υπό πίεση, δίνοντας στο "τριφύλλι" προβάδισμα δύο πόντων (58-56), με 14.8'' να μένουν στο παιχνίδι.

Στην επόμενη φάση, η Χαλιβέρα αστόχησε σε σουτ τριών πόντων (ήταν μόνη της, στη γωνία), με την Καλέντζου να μαζεύει το αμυντικό ριμπάουντ. Το Ελληνικό έκανε δύο ακόμη φάουλ, για να φτάσει τα πέντε ομαδικά, η αρχηγός του Παναθηναϊκού ευστόχησε στις βολές που κέρδισε αμέσως μετά και κάπως έτσι, "γράφτηκε" το τελικό 60-56.

Δεκάλεπτα: 13-16, 23-27, 35-36, 60-56

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 7 (1), Δανούση, Αυτζή 8 (2), Κόνιαλη, Ολιβερ 21, Σλούκα 3, Εϊβερι 17 (4), Γλυνιαδάκη 4, Κυριακοπούλου

Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 3, Σταμάτη 13 (3), Καλογήρου 2, Κοσμά 8 (2), Παπαμιχαήλ 2, Μπαλτά 5 (1), Νικολαϊδου, Χαλιβέρα 10(1), Τζόνσον 8, Μπόνη 5, Φουράκη Β., Φουράκη Στ.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ