ΑΙΓΑΛΕΩ

Παναθηναϊκός-Αιγάλεω: 91-75

Το Αιγάλεω πάλεψε, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να συνεχίσει το απόλυτο σερί του (91-75)

Ο Άντρια Ζίζιτς στο πρώτο ημίχρονο κι οι Ντικούδης, Σπανούλης, Χατζηβρέττας στο δεύτερο ήταν αυτοί που "ξεκόλλησαν" τους "πρασίνους" όταν άρχισαν να αισθάνονται την απειλή της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου, που κέρδισε και πάλι τις εντυπώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι "κυανόλευκοι" από το -16 μείωσαν στους 6 στο 36', πριν "καθαρίσει" ο Βασίλης Σπανούλης με αποφασιστικό τρίποντο. Ήταν μια από τις λίγες φορές που οι "κοντοί" του "τριφυλλιού" έγιναν από δημιουργοί... εκτελεστές.

Αιφνιδιασμός κι... έλεγχος

Παρά το αρχικό 7-0 το Αιγάλεω κατάφερε να βρει τη συγκέντρωση του και τελικά να καταφέρε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του στα πρώτα λεπτά. Με πρωταγωνιστές τους Τζάαμπερ, Μαγκουνή και Καλλινικίδη (και στις δύο πλευρές του γηπέδου) οι "κυανόλευκοι" προηγήθηκαν με 15-11 στο 5'. Ωστόσο αυτό το +4 δεν κρατησε πολύ, καθώς τα δύο τρίποντα του Κώστα Τσαρτσαρή, εκ των οποίων το τελευταίο από τα 10 μέτρα σε επίθεση ενός δευτερολέπτου από την πλάγια γραμμή έκαναν το 22-17 στο 10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" αύξησαν ακόμη τη διαφορά τους. Ειδικά όταν αποσύρθηκαν στον πάγκο του Αιγάλεω οι Τζάαμπερ και Νικολαΐδης οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με διψήφια διαφορά χαρις στο τρίποντο του Γιασικεβίτσιους (34-23). Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου "απάντησαν" προς στιγμή, αλλά ο Άντρια Ζίζιτς πρόσφερε στο "τριφύλλι" το... εύκολο καλάθι κι έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 39-30.

Η εύκολη... ζωή του Ζίζιτς

Ήταν λογικό το "Σίτι" να μην αντέξει, από τη στιγμή μάλιστα που μόνο δύο παίκτες ήταν πραγματικά απειλητικοί. Ωστόσο οι προσπάθειες των Τζάαμπερ και Νικολαΐδη δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα η ψαλίδα να ανοίξει ως τους 16 πόντους (46-30), με τη γνωστή... συνταγή: οι κοντοί δημιουργούσαν κι οι ψηλοί σκόραραν, με τον Δήμο Ντικούδη να παίρνει τη σκυτάλη από τον Άντρια Ζίζιτς. Μάλιστα ο διεθνής άσος ήταν αυτός που έκανε το 67-51 στο 30' με κάρφωμα στην εκπνοή ύστερα από ωραία ασίστ του Βασίλη Σπανούλη.

Και το φινάλε

Το Αιγάλεω, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη... Με 5 πόντους του Καλλινικίδη και έναν αιφνιδιασμό του Μπρέισι η διαφορά μειώθηκε στους 6 πόντους (77-71), πριν πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Βασίλης Σπανούλης. Ένα δικό του τρίποντο και μια ασίστ στον Περπέρογλου, αποκατέστησαν τη διαφορά μέσα σε 1 αγωνιστικό λεπτό, με τον Νίκο Χατζηβρέττα να διαμορφώνει με 5 πόντους το τελικό 91-75.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 22-17, 39-30, 67-51, 91-75

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου 8, Σπανούλης 13, Ζιζιτς 15, Χατζής 13, Ντικούδης 12, Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 8, Ουίνστον 3, Γιασικεβίτσιους 9.

Αιγάλεω (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Πάτερσον 8, Νικολαΐδης 14, Σακελλαρίου, Λόλας 2, Χόχλερ, Μαγκουνής 11, Τζάαμπερ 16, Μπρέισι 5, Καλλινικίδης 17, Μάρας 2, Μαριάνοβιτς.

Ομπράντοβιτς: "Δύσκολο..."

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Ήταν δύσκολο μετά από ένα σκληρό παιχνίδι όπως ήταν αυτό κόντρα στη Ρεάλ και σε λιγότερο από 40 ώρες μετά, να παίξουμε απέναντι σε μια καλή και ποιοτική ομάδα όπως το Αιγάλεω.

Είμαι ικανοποιημένος με την άμυνα που παίξαμε, γιατί το Αιγάλεω έχει τρεις παίκτες που σκοράρουν κοντά στους 60 πόντους. Σήμερα δεν έβαλαν, όσους βάζουν συνήθως. Συγχαρητήρια στο Αιγάλεω και στους παίκτες μου γιατί έπαιξαν καλή άμυνα".





Από την άλλη πλευρά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υπογράμμισε: "Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει απουσίες και θα είναι κουρασμένος από το ματς με τη Ρεάλ. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε σε όλο το γήπεδο, αλλά είναι πολύ δύσκολο απέναντι στην πληρέστερη ομάδα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μη φύγεις με απλά μια ικανοποιητική εμφάνιση.

Προετοιμαζόμαστε εδώ και 15 ημέρες για το παιχνίδι με το Μαρούσι, που είναι πολύ σημαντικό για μας. Συγχαρητήτια στον κόους που μας κάνει περήφανους στην Ευρώπη".





Ο Αβραάμ Καλλινικίδης πρόσθεσε: "Θέλαμε να δυσκολέψουμε τον Παναθηναϊκό και πιστέψω ότι τα καταφέραμε, μέχρι ένα σημείο. Είμαι χαρούμενος που οι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια έλεγαν για το τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να κερδίσουμε το παιχνίδι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό".


Τέλος ο Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε: "Δεν περίμενε κανείς το Αιγάλεω να είναι εκεί που βρίσκεται τώρα. Είχαμε και καλά και κακά διαστήματα. Κρατάμε τη νίκη και ετοιμαζόμαστε για τέσσερα σερί εκτός έδρας παιχνίδια, με σκοπό να παραμείνουμε πρώτοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

























TAGS ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ