ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Παναγιώτης Αγγελόπουλος για τον Βασίλη Σπανούλη: "Γύρω του χτίστηκε μια ομάδα με άρνηση στην ήττα"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και το πώς η μεταγραφή του άλλαξε τα δεδομένα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στάθηκε στη νοοτροπία του Βασίλη Σπανούλη και τον τρόπο με τον οποίο "χτίστηκε" η ομάδα του Ολυμπιακού, γύρω από αυτόν, από το καλοκαίρι του 2010 κι έπειτα. Μία μεταγραφή που άλλαξε τα δεδομένα για τους ερυθρόλευκους, όπως τόνισε κι ο Γιώργος Αγγελόπουλος, την ιστορία τους και τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα.

Συγκεκριμένα είπε:

"Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το διαφορετικό που θέλω να πω είναι ότι νιώθω τυχερός που ζήσαμε αυτή τη δεκαετία του Σπανούλη. Εμείς βάζαμε λεφτά από το 2004, το 2010 πήραμε τον Βασίλη στην ομάδα. Γύρω του χτίστηκε μια ομάδα με ένα πνεύμα refuse to lose, με άρνηση στην ήττα, χωρίς να έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ, πάντα σε συνεργασία με κορυφαίους προπονητές.

Πήραμε διαδοχικές ευρωλίγκες, παίξαμε σε τελικούς, κατακτήσαμε πρωταθλήματα στην Ελλάδα, λιγότερα απ' όσα θα έπρεπε να έχουμε πάρει αλλά δεν είναι της παρούσης για να το συζητήσουμε αυτό. Ο Ολυμπιακός θα ξαναπάει σε Final Four, Ευρωλίγκα δεν ξέρουμε αν θα ξαναπάρουμε αλλά το ελπίζουμε. Αυτά που ζήσαμε με τον Σπανούλη δεν τα περίμενε κανείς και δεν αναφέρομαι μόνο και στο 2012 και το 2013.

Η πειθαρχία του και η αγωνιστική του αξία έκαναν καλύτερους τους συμπαίκτες του. Έδινε το παράδειγμα και στην προπόνηση και παντού. Είμαστε τυχεροί που τα ζήσαμε".

Kill Bill Out - Ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτησε τα παρκέ

Το SPORT24 αποχαιρέτησε τον Βασίλη Σπανούλη με μια ζωντανή, τιμητική εκπομπή από το ειδικά διαμορφωμένο για την ημέρα studio με τον Παντελή Βλαχόπουλο που συντόνιζε τους δημοσιογράφους σε ΣΕΦ και Λάρισα. Σε ζωντανή σύνδεση με το ΣΕΦ, οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Βασίλης Σκουντής μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν στον αποχαιρετισμό του Ολυμπιακού στον αρχηγό του.

Ο απεσταλμένος του SPORT24 στη Λάρισα, Αλέξανδρος Ξενικάκης, βρέθηκε στην πατρίδα του Βασίλη Σπανούλη με καλεσμένους που μίλησαν για τον Βασίλη Σπανούλη.

Μη χάσετε το σπουδαίο αφιέρωμα στην καριέρα του σπουδαίου μπασκετμπολίστα. "Οι 7 ζωές του Βασίλη Σπανούλη" σε ένα μοναδικό longread για τα σημεία - σταθμούς στην καριέρα του Kill Bill.

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ