ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Γιώργος Αγγελόπουλος για τη μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη: "Ήταν στρατηγική απόφαση να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από την πολύκροτη μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2010. "Ήταν στρατηγική απόφαση να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού" είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την εισαγωγική ομιλία του Βασίλη Σπανούλη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο. Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε αρχικά στο τι σημαίνει ο Βασίλης Σπανούλης για τους ερυθρόλευκους, ενώ εν συνεχεία αποκάλυψε το παρασκήνιο και την ιστορία πίσω από την πολύκροτη μεταγραφή του "Kill Bill" από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2010.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε και όχι να αποχαιρετήσουμε τον Βασίλη. Πάντα θα είναι μέλος της ομάδας. Είναι δύσκολη στιγμή, αλλά τώρα τον τιμούμε. Ο Βασίλης είναι ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία του Ολυμπιακού και ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ζήσαμε μαγικές στιγμές, ανεπανάληπτες. Μακάρι να τις ξαναζήσουμε. Αν πάτε στα αποδυτήρια, θα καταλάβετε για τι μιλάμε. Ο Ολυμπιακός ήταν δομημένος για τον Βασίλη, γύρω από τον Βασίλη και τον στήριζε παντού. Ήταν μια κατάσταση μοναδική. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, τον θαυμάζουμε για τις αξίες του

Το 2010 μετά από τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρετε τι είχε γίνει εκεί, ο Ολυμπιακός είχε μια μικτή κόσμου αλλά δεν μπορούσε να πετύχει τους στόχους του. Σκεφτήκαμε πως έπρεπε να δράσουμε, ποια έπρεπε να είναι η αντίδραση απέναντι σε όσα βλέπαμε και βιώναμε. Στρατηγική απόφαση ήταν να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού, με δεδομένες τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω και ρόστερ, υπήρχαν Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς. Αποφασίσαμε το μεγάλο χτύπημα, ο Βασίλης ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό, είχε κίνητρο και αυτά που έζησε δεν θα τα ζούσε σε άλλη ομάδα της Ευρώπης. Κούμπωσε η δική μας επιθυμία με την επιθυμία του Βασίλη που ήταν πάντα πρωταγωνιστής και ηγέτης. Ξεκίνησε δύσκολα η σχέση, υπήρχαν και δύσκολες στιγμές. Είχαμε φτάσει και σε ένα σχετικό αδιέξοδο, τον Ιούλιο του 2010, ο Ραζνάτοβιτς θα θυμάται. Τότε ζούσα στη Βοστώνη με την οικογένειά μου και γύριζα στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση, αλλά λίγο πριν από την επιστροφή μου, μίλησα με τον Παναγιώτη και είπαμε να κάνουμε τη μεγάλη κίνηση. Ήταν Σάββατο, Κυριακή έφτασα στην Αθήνα και Κυριακή απόγευμα υπογράψαμε το πρώτο από τα πολλά συμβόλαια που ακολούθησαν. Εκεί άλλαξε και η ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης βίωσε μεγάλη αμφισβήτηση, άκουσε πολλά εντός κι εκτός οργανισμού αλλά απέδειξε ποιος ήταν και που μπορούσε να φτάσει.

Κατακτήσαμε την κορυφή της Ευρώπης με τον Βασίλη, ήμασταν η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης σχεδόν για μια δεκαετία. Πετύχαμε απίστευτους άθλους και με χαμηλά μπάτζετ. Αυτό ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, να μείνεις στην κορυφή της Ευρώπης με αυτόν τον προϋπολογισμό, με αυτόν τον τρόπο και με αυτό το ήθος. Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτά που πετύχαμε μαζί με τον Βασίλη".

Kill Bill Out - Ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτησε τα παρκέ

Το SPORT24 αποχαιρέτησε τον Βασίλη Σπανούλη με μια ζωντανή, τιμητική εκπομπή από το ειδικά διαμορφωμένο για την ημέρα studio με τον Παντελή Βλαχόπουλο που συντόνιζε τους δημοσιογράφους σε ΣΕΦ και Λάρισα. Σε ζωντανή σύνδεση με το ΣΕΦ, οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Βασίλης Σκουντής μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν στον αποχαιρετισμό του Ολυμπιακού στον αρχηγό του.

Ο απεσταλμένος του SPORT24 στη Λάρισα, Αλέξανδρος Ξενικάκης, βρέθηκε στην πατρίδα του Βασίλη Σπανούλη με καλεσμένους που μίλησαν για τον Βασίλη Σπανούλη.

Μη χάσετε το σπουδαίο αφιέρωμα στην καριέρα του σπουδαίου μπασκετμπολίστα. "Οι 7 ζωές του Βασίλη Σπανούλη" σε ένα μοναδικό longread για τα σημεία - σταθμούς στην καριέρα του Kill Bill.

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ