ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Προκρίθηκε το Ιράν και έκλεισε τις θέσεις Ασίας/Ωκεανίας, οι 23 ομάδες που έχουν τσεκάρει το εισιτήριό τους

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Προκρίθηκε το Ιράν και έκλεισε τις θέσεις Ασίας/Ωκεανίας, οι 23 ομάδες που έχουν τσεκάρει το εισιτήριό τους
FIBA

Το Ιράν ηττήθηκε από την Κίνα (86-74) ωστόσο προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, αφού την ίδια στιγμή ηττήθηκε το Καζακστάν από την Αυστραλία. Έκλεισαν οι θέσεις Ασίας/Ωκεανίας, δείτε τις 23 ομάδες που έχουν τσεκάρει το εισιτήριό τους.

Το Ιράν θα βρεθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο για 4η συνεχόμενη φορά. Οι Ιρανοί δεν άντεξαν κόντρα στην Κίνα (ήττα με 86-74), ωστόσο την ίδια στιγμή η Αυστραλία τους έκανε την χάρη και νίκησε το Καζακστάν (98-53), στέλνοντάς τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 μέσω του Group F.

Μετά και από την πρόκριση του Ιράν, έκλεισαν οι θέσεις για τις ηπείρους Ασίας/Ωκεανίας, αφού βρήκαν κάτοχο και τα 8 εισιτήρια. Συνολικά, 23 ομάδες έχουν τσεκάρει το εισιτήριό τους σε όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), ενώ πολλές θέσεις θα κριθούν σήμερα (26/2) που είναι προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστικη σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

  • Από την Ευρώπη: Λετονία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία
  • Από την Αμερική: Καναδάς, ΗΠΑ
  • Από την Ασία/Ωκεανία: Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Κίνα, Ιορδανία, Ιράν, Φιλιππίνες*, Ιαπωνία*
  • Από την Αφρική: Ακτή Ελεφαντοστού, Νότιο Σουδάν, Αίγυπτος, Ανγκόλα
    *Ιαπωνία και Φιλιππίνες είναι εκτός διαδικασίας πρόκρισης, ως διοργανώτριες χώρες, ενώ η Ινδονησία, παρότι οικοδέσποινα, δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο, αφού δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα του Asia Cup.
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ