ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Η Αυστραλία αρνείται να ταξιδέψει στο Ιράν για τα παράθυρα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Η Αυστραλία αρνείται να ταξιδέψει στο Ιράν για τα παράθυρα
FIBA

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την απόφασή της να μην ταξιδέψει στο Ιράν για τα προκριματικά παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, μιας και έχει ήδη κλείσει εισιτήρια για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Αυστραλία είναι μία από τις 11 ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 μετά και την τελευταία νίκη της κόντρα στο Καζακστάν. Οι μπούμερς, αφού δεν έχουν λοιπόν να χάσουν κάτι επί της ουσίας, αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στο Ιράν για το δεύτερο παιχνίδι των παραθύρων του Νοεμβρίου (14/11, 15:30), επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Αυστραλίας εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Η Basketball Australia διεξήγαγε μια διεξοδική αξιολόγηση κινδύνου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και ως εκ τούτου δεν θα στείλουμε καμία ομάδα στο Ιράν αυτή τη στιγμή".

Από την πλευρά της η FIBA το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κατοχυρώσει τη νίκη υπέρ του Ιράν στα χαρτιά και να τιμωρήσει την Αυστραλία με πρόστιμο.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA FIBA WORLD CUP ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ