EUROCHALLENGE

Πάει για τη δεύτερη θέση

Πάει για τη δεύτερη θέση
Περπέρογλου

Πάλεψε, αλλά o Πανιώνιος, γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φάση των "16" από την Τουρκ Τέλεκομ, με 68-71

Με αυτή τους τη νίκη, οι Τούρκοι, έγιναν αυτόματα, το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, αφού πλέον για να αλλάξει το σκηνικό, θα πρέπει να νικήσει ο Πανιώνιος, μέσα στην Τουρκία.
Κορυφαίος του Πανιωνίου, που αγωνίστηκε χωρίς τον Αντρέ Χάτσον, ήταν ο Παναγιώτης Καυκής με 21 πόντους, ενώ από τους νικητές ο πρώην σέντερ του Πανελληνίου, Γιαν Γιάγκλα, κυριάρχησε μέσα στις ρακέτες με 28 πόντους.

Στο πρώτο μέρος, οι "κυανέρυθροι" δεν τα πήγαν άσχημα, αφού αν και έχαναν με 18-19, στην πρώτη περίοδο, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και με ηγέτες τους Χατζή και Περπέρογλου, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενοι με 40-37, κυριαρχώντας και στον τομέα των ριμπάουντ.

Κλειδί της νίκης του Πανιωνίου, ήταν η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε η Τουρκ στο δεύτερο μέρος. Παρά την πολύ καλή εμφάνιση των Καυκή και Μαυροειδή, οι επιθέσεις κατέληγαν συχνά σε λάθη, ενώ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν και τον κυρίαρχο σέντερ των αντιπάλων, Γιαν Γιάγκλα.

Η τελευταία ευκαιρία του Πανιωνίου να γυρίσει το παιχνίδι, ήταν 13 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όταν ο Χατζής επιχείρησε τρίποντο, με το σκορ στο 68-70. Δυστυχώς αστόχησε και με μία βολή από τον Ντούντλεϊ, διαμορφώθηκε το τελικό 68-71.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-37, 56-57, 68-71.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Καυκής 21, Περπέρουλου 5 (1), Ντόιτσιν 7, Χατζής 7 (1), Σουμπάρα 3 (1), Αγγελόπουλος 2, Μαυροειδής 11, Ουίνστον 8, Ντραγκόλιοβιτς 4.

Τουρκ Τέλεκομ: Μίλισιτς 8 (2), Γκιουλέρ 6 (1), Ακπινάρ, Γιλμάζ, Αλστον 4, Γκορούρ 2, Ατσικ, Γιάγκλα 28 (5), Γιλντιρίμ 7 (1), Ντούντλεϊ 16.

Παβίτσεβιτς: " Ήττα στις λεπτομέρειες"

Σύμφωνα με τον προπονητή του Πανιωνίου, Λούκα Παβίτσεβιτς, έγινε πάλι δυνατό ματς και η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες: " Συγχαρητηρια στην αντιπαλό μας που εκανε μια πολύ καλή εμφάνιση ενώ γενικά είναι σε πολύ καλή φόρμα οπως έχει δείξει με την παρουσία της από την αρχή της σεζόν. Το ματς ηταν σκληρό και σήμερα όπως και στα δύο προηγούμενα μεταξύ μας. Προσπαθήσαμε αλλά χάσαμε από τις λεπτομέρειες. Θέλαμε πολύ την νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε και μας πειράζει. Ειδικά επειδή ερχόμασταν και από την νίκη με την Ροστόφ".

Για τη μη χρησιμοποίηση του Μίλκοβιτς, είπε: " Ειναι θέμα αγώνα το ποιον θα χρησιμοποιω".

Σούντερ: " Δεν έπρεπε να είμαστε στον ίδιο όμιλο"

Ο προπονητής της Τουρκ Τέλεκομ, Ερκουμέν Σούντερ, χαρακτήρισε άδικο το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είναι στον ίδιο όμιλο: " Σημερα ημασταν τυχεροί καθώς βρήκαμε τον Πανιώνιο χωρίς τον Χάτσον και η απουσια του ήταν σημαντική για μάς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι έγιναν τρια δυνατα παιχνίδια μεταξύ μας φέτος και δεν θα επρεπε να είμαστε παλι στον ίδιο ομιλο. Ειναι σημαντικη νικη για την ομάδα μου, οσο σημαντικη ηταν και αυτη με την Φενέρ στην πατρίδα μας προ ημερών".

*Το παιχνίδι παρακολούθησαν η πρέσβης της Τουρκίας στην χώρα μας και αντιπροσωπεία της δίοικηση της Εφές Πίλσεν, που αγωνίζεται αύριο με τον Ολυμπιακό.






















TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ