ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέτρος Κόκκαλης: "Δεν αληθεύει η φήμη για την ΚΑΕ Ολυμπιακός"

Πέτρος Κόκκαλης: "Δεν αληθεύει η φήμη για την ΚΑΕ Ολυμπιακός"

Ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και διέψευσε τις φήμες που ήθελαν την οικογένειά του να αναλαμβάνει την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού παραχώρησε ο Πέτρος Κόκκαλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κομμάτι του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο κάποιο μέλος της οικογένειας του να αναλάβει το μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Ο κ. Κόκκαλης προχώρησε σε διάψευση της συγκεκριμένης φήμης τονίζοντας πως πρόκειται για fake news.

Συγκεκριμένα ανέφερε σε σχετική ερώτηση: "Όχι, δεν αληθεύει αυτή η φήμη. Υπάρχει γενικά γύρω από τον Ολυμπιακό μία βιομηχανία fake news και υπάρχει μία θα έλεγα αυτοαναφορικότητα, μία εσωστρέφεια, μία τέτοιου τύπου προσπάθεια να βρίσκουμε φαντάσματα και να κατασκευάζουμε εχθρούς. Όχι δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση. Παρακολουθούμε, όπως πάντα παρακολουθούσαμε, όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού με ενδιαφέρον και είμαστε πάντα στη διάθεση όλων για να βοηθήσουμε σε αυτούς που το επιθυμούν".

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το εάν είναι φανατικός υποστηρικτής του Ολυμπιακού είπε: "Για μένα ο Ολυμπιακός δεν είναι αρρώστια, είναι γιατρειά. Έχω τελείως διαφορετική άποψη για τον Ολυμπιακό. Είναι μία δραστηριότητα. Παιχνίδι είναι, μία θα χάσεις μία θα κερδίσεις. Γιατί είναι και το θέμα αυτό περί εχθρών. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαίος και μεγάλος γιατί ιδρύθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια για να διδάξει την ευγενή άμιλλα και συναγωνισμό. Υπό αυτό το πλαίσιο δεν έχουμε εχθρούς. Δεν θέλουμε να μην υπάρχει Παναθηναϊκός, να μην υπάρχει ΠΑΟΚ και να μην υπάρχει Άρης. Δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε κάποιον και να είμαστε εμείς που κάνουμε "we rule this land". Είμαστε ένας πόλος ενός πολιτισμού, του αθλητικού πολιτισμού της Ελλάδος. Αυτό πρέπει να κάνουμε με όρους ευγένειας και κοσμιότητας".

Για το κομμάτι της βίας στα γήπεδα δήλωσε: "Η βία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία άνοδο και αυτό δεν είναι κάτι παράλογο στις συνθήκες κοινωνικής αποσάθρωσης που έχουν επιφέρει οι πολιτικές σκληρής λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία δέχτηκε μία σαρωτική επίθεση και αυτό της στοίχισε. Έχουν γίνει βαθύτερες οι ανισότητες και η βαθύτερη αυτή πίεση προκαλεί συνθήκες επιθετικότητας και βίας. Θα έλεγα ότι αν στην ελληνική κοινωνία η νεολαία ή ένα μέρος της νεολαίας μπορεί να εκφράζεται με έναν τρόπο μη κόσμιο στα γήπεδα η επίδραση της σφοδρότητας που δέχτηκε η ελληνική κοινωνία δεν είχε τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει στα πέταλα των γηπέδων. Ναι μεν αυξήθηκε, σε ορισμένες περιπτώσεις βρέθηκε εκτός ορίων.

Έχει να κάνει και με τη διοίκηση που λειτουργεί. Εμείς προσπαθούσαμε να έχουμε μία κοσμιότητα. Σε κάθε περίπτωση στάθηκε έξω από τα θέματα της φασιστικής οργάνωσης. Οι περισσότερες ομάδες το έχουν καταφέρει αυτό. Γενικότερα το θέμα της βίας στα γήπεδα έχει να κάνει με τη συνεργασία πολλών παραγόντων και δεν μπορούμε να το εξαντλήσουμε σε μερικά λεπτά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάκελος Ολυμπιακός: Ώρα μηδέν
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ