ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ουκρανία - Ιταλία 89-97: Φοντέκιο και Μέλι την έφεραν στο 4-1 στα προκριματικά και έκαναν πρόβα για το EuroBasket

Ουκρανία - Ιταλία 89-97: Φοντέκιο και Μέλι την έφεραν στο 4-1 στα προκριματικά και έκαναν πρόβα για το EuroBasket
FIBA

Η Ιταλία δεν είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στην πολύ μαχητική Ουκρανία, ωστόσο επικράτησε με 97-89 για τη Β' φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους Φοντέκιο και Μέλι να είναι οι κορυφαίοι.

Την τέταρτή της νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγύρισε η Ιταλία που επικράτησε με δυσκολία της μαχητικής Ουκρανίας με 97-89 (και οι δύο ομάδες αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας στο EuroBasket).

Με τους Φοντέκιο και Μέλι να ηγούνται των φιλοξενούμενων οι Ιταλοί είδαν τους Ουκρανούς να βάζουν δύσκολα να απειλούν και να διεκδικούν στα ίσα τη νίκη. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για την Ιταλία καθώς κυριάρχησε και ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ μαζί και την ψυχολογία της.

Η Ιταλία παραμένει έτσι στην κορυφή του ομίλου της την ώρα που η Ουκρανία βρίσκεται προτελευταία με μία μόλις νίκη και τέσσερις ήττες.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ποτσέκο ήταν οι Μέλι και Φοντέκιο με τον πρώτο να έχει με 20 πόντους και τον δεύτερο 17. Για την Ουκρανία ο Μίχαλιουκ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 11 πόντους. Επόμενο ματς για τους Ιταλούς στις 27/8 κόντρα στην Γεωργία (που κέρδισε την Ολλανδία αλλά έχασε τον Σενγκέλια), ενώ η Ουκρανία θα παίξει κόντρα στην Ισλανδία την ίδια μέρα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 45-34, 67-72, 89-97

Η βαθμολογία του ομίλου στη Β' Φάση

  1. Ιταλία (4-1)
  2. Ισλανδία (3-1)
  3. Ισπανία (3-1)
  4. Γεωργία (3-2)
  5. Ουκρανία (1-4)
  6. Ολλανδία (4-0)

*Οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ