ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Γεωργία - Ολλανδία 77-66: Άντεξε η ομάδα του Ζούρου που αγωνιά για Σενγκέλια

Γεωργία - Ολλανδία 77-66: Άντεξε η ομάδα του Ζούρου που αγωνιά για Σενγκέλια
FIBA

Η Γεωργία πήρε μία δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη απέναντι στην Ολλανδία (77-66) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Τορνίκε Σενγκέλια να τραυματίζεται σοβαρά στον ώμο.

Η Γεωργία έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής στο τουρνουά Ακρόπολις εκεί όπου δεν κατάφερε να πάρει κάποια νίκη στα τρία ματς που έπαιξε.

Μερικές ημέρες αργότερα ωστόσο η ομάδα του Ηλία Ζούρου έπαιξε αποφασιστικό μπάσκετ, άντεξε στην πίεση του αντιπάλου και επικράτησε της Ολλανδίας με 77-66 με για τη Β' Φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Άπαντες στην ομάδα της Γεωργίας ανησυχούν για τον σοβαρό τραυματισμό του ηγέτη και αρχηγού τους, Τορνίκε Σενγκέλια που στα μισά της τρίτης περιόδου αποχώρησε από το ματς με σοβαρό πρόβλημα στον δεξί ώμο και θα του κοστίσει τη συμμετοχή του στο EuroBasket.

Η Γεωργία βρίσκεται στο Group L μαζί με τις Ισπανία, Ισλανδία, Ολλανδία και Ιταλία και πλέον ανέβηκε στο 3-2 και μπορεί να ελπίζει για πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα του Ζούρου ήταν ο Τορνίκε Σενγκέλια με 20 πόντους ενώ ο ΜακΦάντεν είχε 19 και ο Μαμουκελασβλίλι 10 . Για την Ολλανδία πρώτος σκόρερ ήταν ο εκπληκτικός Ντε Γιονγκ με 22 πόντους. Επόμενο παιχνίδι για την Γεωργία στις 27/5 κόντρα στην Ιταλία, την ίδια μέρα που η Ολλανδία θα κοντραριστεί με την πιο δυνατή Ισπανία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-18, 35-35, 56-44, 77-66

Η βαθμολογία του ομίλου στη Β' Φάση

  1. Ιταλία (4-1)
  2. Ισλανδία (3-1)
  3. Ισπανία (3-1)
  4. Γεωργία (3-2)
  5. Ουκρανία (1-4)
  6. Ολλανδία (4-0)

*Οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ