ΑΡΗΣ

Ουάσιγκτον: "Έκανα την καλύτερη επιλογή"

Ουάσιγκτον: "Έκανα την καλύτερη επιλογή"
Ουάσινγκτον

Την καλύτερη επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας του, χαρακτήρισε τον Άρη, ο Ντάριους Ουάσινγκτον

Ντάριους, έπειτα από το πέρασμα σου στους Πρωταθλητές ΝΒΑ, Σαν Αντόνιο Σπερς έρχεσαι για δεύτερη φορά να αγωνιστείς στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, αυτήν την φορά για λογαριασμό του Άρη. Πως αισθάνεσαι για τη νέα σελίδα στην καριέρα σου;

" Πραγματικά ήταν μια μεγάλη εμπειρία το ότι αγωνίστηκα στους Πρωταθλητές του ΝΒΑ, μα τώρα πηγαίνω σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Σίγουρα είναι κάτι υπέροχο και είμαι βέβαιος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Μπορεί αρκετές ομάδες να μου προσέφεραν από ένα καλό συμβόλαιο, αλλά ο Άρης αποτελεί ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου στο να πάρω την απόφαση μου".

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου ως παίκτης του Άρη;

" Η φιλοδοξία μου είναι συγκεκριμένη: Θα κάνω οτιδήποτε χρειαστεί η ομάδα μου, προκειμένου να κερδίζει. Πρέπει να είμαι ο ηγέτης της ομάδας και οφείλω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων. Το "κλειδί" εξάλλου είναι οι νίκες. Όσο κερδίζεις όλοι είναι χαρούμενοι. Περιμένω με ανυπομονησία να παίξω με τον Άρη στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και δεν κρύβω ότι είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτόν τον λόγο. Πάνω από όλα όμως είμαι χαρούμενος που θα αποτελέσω και εγώ κομμάτι αυτής της ομάδας".

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που σε οδήγησε στην απόφαση να υπογράψεις στον Άρη;

" Δεν ήταν μόνο ένας, αλλά πολλοί λόγοι. Ο Άρης είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ανήκει στις τρεις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, διαθέτει μια άψογη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και επίσης απαρτίζεται από υπέροχους ανθρώπους. Έχω ακούσει βέβαια και πολλά θετικά σχόλια για τους φιλάθλους της ομάδας. Αν και πέρσι αγωνίστηκα στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, εντούτοις δεν είχα την ευκαιρία να παίξω μπροστά τους, αφού όταν έπαιξα ως αντίπαλος του Άρη ήταν στην έδρα της πρώην μου ομάδας. Την δεύτερη αναμέτρηση στο γήπεδο του Άρη δεν την πρόλαβα γιατί είχα φύγει".

Παρακολουθούσες καθόλου την φετινή πορεία της ομάδας;

" Έχω ακούσει πολλά, ενώ έχω δει επίσης και ορισμένους αγώνες της στην τηλεόραση. Γνωρίζω λοιπόν ότι στο γήπεδο επικρατεί εκπληκτική ατμόσφαιρα, την οποία βέβαια ανυπομονώ να την ζήσω από κοντά ως παίκτης του Άρη, διότι είναι τελείως διαφορετικό από ότι όταν το βλέπεις από μακριά".

Επικοινώνησες με κάποιον για να συλλέξεις πληροφορίες σχετικά με τον Άρη, πριν υπογράψεις το συμβόλαιο σου;

" Μίλησα με ορισμένους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα τον Μάσεϊ που μου είπε ότι ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά και τον Αγαδάκο με τον οποίο πέρσι ήμασταν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ. Και εκείνος με παρότρυνε να έρθω λέγοντας μου ότι ο Άρης είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και πως αξίζει να αγωνίζεσαι γι’ αυτόν".

Ήρθες καθόλου σε επικοινωνία με τον προπονητή της ομάδας, Γκόρντον Χέρμπερτ;

" Όχι ακόμη. Με την άφιξή μου θα μιλήσουμε για πρώτη φορά και θα έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά. Έχω ακούσει όμως τα καλύτερα για την προπονητική του αξία από τον πρώην συμπαίκτη μου στους Σπερς, τον Ίαν Μαχινμί που συνεργάστηκε μαζί του πέρσι στην Ορτέζ. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που συνάντησε στην καριέρα του, ότι του αρέσει να κερδίζει, αλλά και ότι ως άνθρωπος ξέρει πότε να κάνει χιούμορ, αλλά και πότε να είναι σοβαρός".

Τι είναι αυτό που θα συμβούλευες σε εχθρούς και φίλους αναφορικά με τις ικανότητες σου στο παρκέ;

" Αυτό που έχω να πω είναι ότι έρχομαι για να κερδίζω. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα μπαίνω κάθε φορά στο γήπεδο για να παίξω σκληρά και να οδηγώ την ομάδα σε νίκες".

Πως θα περιέγραφες την μεγάλη ευκαιρία που είχες να αγωνιστείς στους Σαν Αντόνιο Σπερς που είναι οι περσινοί Πρωταθλητές του ΝΒΑ;

" Σίγουρα ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα το να παίξω στους Πρωταθλητές. Ήταν μια εμπειρία ζωής θα έλεγα, ενώ ο προπονητής της ομάδας Γκρεγκ Πόποβιτς χρησιμοποιεί στο παιχνίδι αρκετά στοιχεία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι Σπέρς όμως προτίμησαν να προχωρήσουν με παίκτες ψηλότερους από εμένα που αγωνίζονται σε άλλη θέση και δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Ποιος ξέρει, ίσως του χρόνου βρεθώ πάλι εκεί. Αγαπώ τους Σπέρς και τους ευχαριστώ γιατί έδωσαν μια έξτρα ώθηση στον τρόπο του παιχνιδιού μου και προσέδωσαν μια σταθερότητα στην καριέρα μου".

Είχες μάλιστα την τύχη να αγωνίζεσαι δίπλα σε έναν τόσο μεγάλο παίκτη όπως είναι ο Τιμ Ντάνκαν. Πως είναι ως χαρακτήρας;

" Είναι εκπληκτικός τύπος και έμαθα πολλά κοντά του άσχετα που αγωνίζεται σε διαφορετική θέση από εμένα. Πρόκειται ανεπιφύλακτα για έναν από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ και είναι ενδιαφέρον ως χαρακτήρας. Είναι σοβαρός, αλλά ξέρει και πότε να κάνει πλάκα".

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να κρατήσεις στο πέρασμα σου από το ΝΒΑ;

" Για μένα το πέρασμα μου από το ΝΒΑ αποτέλεσε μια διδακτική εμπειρία και θέλω να κρατήσω τα πάντα στο μυαλό μου. Τόσο τις καλές, όσο και τις κακές στιγμές".

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους του Άρη;

" Θέλω να τους μεταφέρω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ μπροστά τους και ανυπομονώ να κερδίσω το χειροκρότημα τους. Αυτό που θέλω να ξέρουν είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε ψηλά στην Ευρωλίγκα και να κερδίζουμε όλες τις μεγάλες ομάδες που θα βρίσκουμε μπροστά μας".









































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ