NBA

Outstanding Outsider

Οι Καπόνο, Ουάλας, Ουέιντ και Ντιτρόιτ ήταν οι νικητές, αλλά ο "Σακ" κι ο "Σερ" έκλεψαν την παράσταση

"Πάντα ονειρευόμουν να πάρω μέρος σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα ότι θα κέρδιζα" τόνισε ο Γκριν, που πριν από δύο χρόνια αγωνιζοταν σε γυμνάσιο του Τέξας. "Το να έρθω εδώ στο Βέγκας και να κερδίσω για τους θαυμαστές μου στο Χιούστον και στη Βοστόνη, είναι κάτι το εκπληκτικό" τόνισε ο Γκριν.

Ο άσος των Σέλτικς αρχικά κάρφωσε από το πλάι μετά από alley-hoop πάσα του Πολ Πιρς που σημάδεψε τη γωνία του ταμπλό. Στη συνέχεια πήδηξε πάνω από τον Νέιτ Ρόμπινσον... κλείνοντας τα μάτια του σαν τον Ντι Μπράουν (τον νικητή του 1991 και άλλοτε παίκτη της Βοστόνης). Μάλιστα το έκανε φορώντας το Νο7 του Μπράουν!

Όσο για το μεγάλο φινάλε; Χρησιμοποίησε τον... ανεμόμυλο πηδώντας πάνω από το τραπέζι της γραμματείας!

Ο περσινός νικητής Νέιτ Ρόμπινσον πήγε στον τελικό, αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στον πρώτο γύρο κάρφωμα αφού πρώτα "έσκασε" τη μπάλα στις διακεκομένες, ενώ στον τελικό πλήρωσε το γεγονός ότι χρειάστηκε πολλές προσπάθειες για να κάνει μια πρωτότυπη προσπάθεια που συνδύασε σκαστή πάσα κι ανάποδο κάρφωμα.

Όσο για τον ψηλό; Ο Ντουάιτ Χάουαρντ (των 212 εκατοστών) προσπάθησε να πηδήξει όσο πιο ψηλά μπορούσε. Και κατάφερε να αγγίξει το ταμπλό κολώντας ένα αυτοκόλλητο με το πρόσωπο του στο σημείο! Μετρήθηκε περίπου 70 πόντους πάνω από τη στεφάνη!

Έβγαλε καπνούς ο Καπόνο

Ο φόργουορντ των Χιτ όχι μόνο κατέκτησε τον τίτλο, αλλά έβαλε ένα τρίποντο λιγότερο από το ρεκόρ (είναι 25 κι αυτός συγκέντρωσε 24 στον τελικό) του Κρεγκ Χότζες.

"Είναι κάτι που ονειρεύομαι από παιδί. Βλέπεις τον Λάρι Μπερντ και τους άλλους να σουτάρουν και ήξερα από πολύ μικρός ότι ποτέ δεν πρόκειται να πάρω μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων..." είπε αστειευόμενος ο απόφοιτος του UCLA, που έχει το καλύτερο ποσοστό στα τριποντα σε όλο το ΝΒΑ (55%).

Ουσιαστικά ο Καπόνο δυσκολεύτηκε στον πρώτο γύρο, αλλά στον τελικό καθάρισε νωρίς βάζοντας 11 συνεχόμενα σουτ και 6/8 στο τέλος, για να αποθεωθεί από τον Σακίλ Ο'Νιλ και τον Αλόνζο Μούρνινγκ.

Στον τελικό ο Ντιρκ Νοβίτσκι έμεινε στα 9, ενώ ο Γκίλμπερτ Αρίνας πέτυχε 17, τα 3 εκ των οποίων σουτάροντας με το ένα χέρι!

Ο Μάικ Μίλερ αποκλείστηκε με 18, ενώ οι Ντέιμον Τζόουνς και Τζέισον δεν τα πήγαν καλά.

"Παίρνω βραβείο για αυτό" αναρωτήθηκε ο Αρίνας που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τερμάτισε δεύτερος.

Σπρίντερ ο "Σερ"

Στο event που έκλεψε την παράσταση ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ νίκησε τον 67χρονο διαιτητή Ντιρκ Μπαβέτα σε έναν πρωτότυπο αγώνα! Οι δυο τους έπρεπε να τρέξουν τρεις φορές το γήπεδο, αν και στον τελευταίο γύρο ο άλλοτε σταρ του ΝΒΑ και νυν σχολιαστής (και... τζογαδόρος) προτίμησε να σπριντάρει με πίσω βήματα.

Ο ρέφερι "βούτηξε" για να πιασει τη γραμμή, αναγκάζοντας τον Μπάρκλεϊ να... μπερδευτει και να πέσει κι αυτός φαρδύς πλατής στο παρκέ.

Το τσεκ του νικητή θα καταλήξει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όταν, όμως, ο "Σερ" είδε το ποσό μονολόγησε: "Αυτά είναι δύο χέρια στο black-jack"...

"Φλας" όνομα και πράγμα

Στο διαγωνισμό Shooting Stars νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Ντιτρόιτ με τους Τσάνσεϊ Μπίλαπς, Σουίν Κας και Μπιλ Λαμπίρ να επικρατούν του Σικάγο στον τελικό, που τιμωρήθηκε για παράβαση!

Όσο για το Skills Challenge; Ο Ντουέιν Ουέιντ κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο, κάνοντας έναν τέλειο τελικό γύρο (26.4''), τη στιγμή που ο Κόμπι Μπράιαντ "κόλλησε" στην πάσα στήθους. Οι Τζέιμς και Πολ αποκλείστηκαν από νωρίς...

So you thing you can dance?

Τέλος ο Σακίλ Ο'Νιλ στο 14ο all-star game της καριέρας του φρόντισε να γίνει και πάλι... πρώτο θέμα! Συγκεκριμένα ο "Σακ" πρωταγωνίστησε στην ανοιχτή προπόνηση της Δύσης, επιδεικνύοντας τις χορευτικές του ικανότητες.

Σε έναν συνδυασμό breakdance και... ρομποτικής ο σέντερ των Χιτ παρά τον όγκο του έβαλε τα γυαλιά στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Ντουάιτ Χάουαρντ!

Αυτά είναι...

Ο διαγωνισμός καρφωμάτων

















































TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ