ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ορός της αλήθειας

Ορός της αλήθειας
Αδερφοί Γιαννακόπουλοι

Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι μίλησαν για τα αστέρια που χάθηκαν και τον Παπαλουκά

Με το τέταρτο Ευρωπαϊκό ήρθε η ώρα να απαντήσουν σε ορισμένες "καυτές" φήμες που έχουν κυκλοφορήσει κατά την ενασχόληση τους με το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.
Το πρώτο κεφάλαιο ακούει στο όνομα Γιάννης Ιωαννίδης. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ομολόγησε στο "GoalNews" ότι ο νυν βουλευτής ήθελε πολύ να εργαστεί στον Παναθηναϊκό, όμως δίστασε να τον φέρει τότε, σε αντίθεση με τον Θανάση Γιαννακόπουλο που πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

" Ακούστε ποιό ήταν το δικό μου σκεπτικό. Ενώ είχαμε φοβερή ομάδα με τον Γκάλη, τον Βράνκοβιτς, τον Κόμαζετς, τον Βολκόφ έπαιρνε πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός με τον Σταμάτη, τον Ελληνιάδη και τον Καμπούρη. Δεν μπορούσα να αντέξω. Το μυαλό μου πήγαινε σε πολλές λύσεις και το κυριότερο, ότι αυτός ο προπονητής κατάφερνε κι έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Τότε είπα, αφού καταφέρνει τα πρωταθλήματα, γιατί να είναι σε μία αντίπαλη ομάδα και να μην είναι στον Παναθηναϊκό", επισήμανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Tυχεροί με τον Ομπράντοβιτς

Ο Ιωαννίδης παρέμεινε στον Ολυμπιακό και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι έφεραν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δεν μετάνιωσαν καθόλου:

" Είμαστε τυχεροί που έχουμε προπονητή τον Ομπράντοβιτς. Έχει δύο μεγάλα καλά: Πάθος με τη δουλειά του και δεν ανακατεύεται σε άλλα θέματα, εκτός από τα τεχνικά... Μερικές φορές πάμε στην προπόνηση. Έχουμε πάθος να δούμε την ομάδα. Τον χαιρετάμε από μακριά. Να του πούμε πως να κάνει τη δουλειά του; Ο Ομπράντοβιτς είναι κύριος με κ κεφαλαίο", επισημαίνει ο Παύλος.

Οι παίκτες που δεν ήρθαν

Ο Μολωχ της ασφάλτου στέρησε από το κοινό του μπάσκετ να δει μαζί τον Γκάλη και τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο Κροάτης σταρ βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούνιο του 1993 και ενώ οι "πράσινοι" είχαν δώσει τα χέρια με τον μάνατζερ του.

Απωθημένο οι Γιαννακόπουλοι δεν έχουν από τη στιγμή που έφεραν στην Ελλάδα τον Ντομινίκ Ουίλκινς, θυμούνται με πίκρα όμως ότι χάθηκαν μέσα από τα χέρια τους τόσο ο Παναγιώτης Φασούλας, όσο και ο Άρβιντας Σαμπόνις.

" Το μεγάλο λάθος ήταν που ενδώσαμε στον Παβλίσεβιτς (σ.σ. 1994) και δεν πήραμε τον Φασούλα. Ήταν όλα τελειωμένα, πήγαμε στη Γλυφάδα να του το ανακοινώσουμε, διαφώνησε και δεν επιμείναμε. Μας είπε "όχι", γιατί είχαμε ήδη τον Βράνκοβιτς", είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, υπενθυμίζοντας τη γνωστή ιστορία.

Και ο Σαμπόνις "πράσινος"; Ναι, σύμφωνα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο που κατηγορεί τον Κώστα Πολίτη για το γεγονός ότι το... θαύμα της φύσης δεν στόλισε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα.

"Ένα ακόμη μεγάλο λάθος προπονητή ήταν ο Σαμπόνις. Ο Σαμπόνις ήθελε με την καρδιά του να έρθει στον Παναθηναϊκό. Ο τότε προπονητής μας είπε ότι έχει τεράστια προβλήματα με τα γόνατα του".

Στο θέμα Γκάλη έφταιξαν τρίτοι

Ο Νίκος Γκάλης έκοψε βίαια το μπάσκετ ένα βροχερό απόγευμα στο Παγκράτι και για πρώτη φορά διαφωνούν τα δύο αδέρφια. Ο Παύλος υποστηρίζει ότι έφταιγαν "τρίτοι" για την αποχώρηση του "Nick the Greek", ενώ ο Θανάσης ρίχνει το φταίξιμο στον Κώστα Πολίτη γιατί " θα έπρεπε να το είχε σκεφθεί καλύτερα τότε για έναν τόσο μεγάλο αθλητή".

Back to the future

Θέμα επιστροφής του Ντέγιαν Μποντίρογκα δεν υπάρχει ως φαίνεται και ο Σέρβος γκαρντ θα... χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σοκάρει λέγοντας " Εμείς πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός σήμερα έχει 15 Μποντίρογκα", για να εξηγήσει την ατάκα του: " Όταν λέω 15 Μποντίρογκα εννοώ ότι ο κάθε παίκτης από το πόστο του, προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες".

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τονίζει πόσο στεναχωρέθηκε η οικογένεια του με την απόφαση του Σέρβου να μετακομίσει στην Ισπανία: " Δεν έθεσε θέμα οικονομικό. Μας είπε ότι ήθελε να αλλάξει περιβάλλον. Στεναχωρηθήκαμε, γιατί ήταν το αγαπημένο μας παιδί. Προσέφερε πολλά στον Παναθηναϊκό και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη".

Το διοικητικό δίδυμο επισημαίνει ότι το πέμπτο πρωτάθλημα Ευρώπης είναι δώρο για τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επισήμανε ότι ο "μαγικός" αριθμός "8" (τόσα έχει η Ρεάλ Μαδρίτης) είναι κάτι που " μπορεί να γίνει και σύντομα".

Αν θέλει ο Ομπράντοβιτς
Τότε θα μείνει για πολύ καιρό στον Παναθηναϊκό, μιας και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Παύλος " μόνο ένας παρανοϊκός θα μπορούσε να σκεφθεί να μην κρατήσει τον Ομπράντοβιτς". Με καλά λόγια μιλούν για τους... ανταγωνιστές, τους αδερφούς Αγγελόπουλου που επένδυσαν στον Ολυμπιακό.

" Εγώ πιστεύω ότι (σ.σ η παρουσία τους) είναι ένα κίνητρο και είναι καλό που μπήκαν στον χώρο του μπάσκετ και στον Ολυμπιακό. Το να κερδίζεις έναν αντίπαλο που είναι πεσμένος στη γωνία, δεν έχει μεγάλη αξία. Όταν είναι όρθιος και τον κερδίζεις, τότε έχει άλλη αξία", ανέφερε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Τα "φλέγοντα" μετεγγραφικά

Κι αν ο Βασίλης Σπανούλης τοποθετήθηκε επί Παναθηναϊκού, ο Θοδωρής Παπαλουκάς παραμένει μυστήριο. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απαντάει ευγενικά στο αν οι "πράσινοι" θα προχωρούσαν σε μία κίνηση απόκτησης του.

Μάλλον ναι, απαντώντας με ερώτηση " και ποιός δεν θα ήθελε έναν τόσο μεγάλο παίκτη", ενώ ο Θανάσης καταδίκασε τις αποδοκιμασίες του κόσμου του Παναθηναϊκού στον άλλοτε πλέι μέικερ του Ολυμπιακού.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε ότι τη δεκαετία του '70 τιμήθηκε από σύνδεσμο φίλων του Ολυμπιακού για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αδέρφια δεν δέχθηκαν να γίνει καμία αναφορά στο ποδόσφαιρο, αρκέστηκαν να πουν ότι θα βοηθούσαν αν τους το ζητούσαν και στεναχωρέθηκαν πολύ για την απώλεια του Κυπέλλου.








































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ