ΜΠΑΣΚΕΤ

Ώρα... τελικού

Ώρα... τελικού
Γιαννάκης-Ομπράντοβιτς

Ο Γιαννάκης και ο Ομπράντοβιτς θέλουν το κύπελλο και ψάχνουν...τη γιορτή που δεν θα γίνει

Ο Ολυμπιακός είναι τυπικά γηπεδούχος έτσι τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος ανέφερε: " Είναι σημαντικό που συμμετέχουμε στον τελικό σε ένα θεσμό όπου γίνονται εκπλήξεις και εμείς τις αποφύγαμε. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε τελευταίοι.

Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι και αυτό θα προσπαθήσουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο κόσμος πρέπει να δει ένα καλό παιχνίδι.

Τις δύο ομάδες τις παρακολουθεί πολύς κόσμος αλλά ακόμα δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να παρακολουθήσουν τον αγώνα πολλοί φίλοι των δύο ομάδων. Ας ελπίσουμε αυτό το παιχνίδι να είναι η αρχή για να το παρακολουθούν στο μέλλον. Στόχος μας είναι οι δέκα που θα έρθουν στο μέλλον να γίνουν έντεκα".

Ο "δράκος" σχολίασε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το καλύτερό του παιχνίδι τον τελευταίο ενάμησι μήνα στο ΣΕΦ λέγοντας: " Αυτό που πιστεύω είναι ότι το παρελθόν είναι ένας τρόπος για να προπονηθεί κανείς καλύτερα για το μέλλον" και συνέχισε αναφερόμενος στο αν η ψυχολογία είναι με το μέρος του Ολυμπιακού λόγω της πρόκρισης στους "8" της Ευρωλίγκας. " Οι ομάδες δεν γίνονται μέσα σε 10, 20, 50 μέρες. Κάθε μέρα προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι. Η ψυχολογία εξαρτάται από κάθε φάση ξεχωριστά.

Η καλή ψυχολογία χτίζεται μέσα από την σκληρή δουλειά, τις συνεργασίες και τον τρόπο που σκεφτόμαστε σαν ομάδα. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά, αλλά θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Ο χρόνος είναι περιορισμένος σε σχέση με αυτόν που θα θέλαμε".

Ομπράντοβιτς: "Δεν είναι φυσιολογικό ο λίγος κόσμος"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε: " Αισθανόμαστε πολύ όμορφα που παίζουμε και πάλι σε έναν τελικό, έναν μεγάλο τελικό απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ο τελευταίος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πριν από 22 χρόνια και θα τραβήξει την προσοχή όλου του αθλητικού κόσμου".

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε και για το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά σε λίγο κόσμο. " Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι θα υπάρχει τόσος λίγος κόσμος στο γήπεδο. Είναι κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Δεν θα ήθελα να αναλύσω τις αιτίες, όπως όμως είπε και ο κύριος Γιαννάκης, το ενδιαφέρον για το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι τεράστιο. Για να είναι γιορτή του μπάσκετ αυτός ο τελικός τα πράγματα πρέπει να είναι έτοιμα από καιρό.

Τελειώνοντας την Τετάρτη ο τελικός από την Πέμπτη πρέπει να προετοιμάζεται η διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. Όλα τα υπόλοιπα είναι κλείσιμο των ματιών και αποστροφή από την αλήθεια. Όλοι όσοι ευθύνονται για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή του αγώνα θα πρέπει να συμβάλουν ώστε τα επόμενα ματς θα είναι γιορτή του αθλήματος με πολύ κόσμο.

Η ευθύνη για τη διοργάνωση βαρύνει και τα σωματεία, όλους τους φορείς. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι αντάξιο της αγωνιστικής αξίας των δύο ομάδων και ας κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς οι πρωταγωνιστές θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να υπάρχει αθλητική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού".

Στη συνέχεια ο Ομπράνοβιτς απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός. " Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη δίκαιη πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Οι θεωρίες για ψυχολογικό αβαντάζ πάντοτε υπήρχαν και θα επιβεβαιωθούν ή όχι ανάλογα με το σκορ του τελικού.

Αν κερδίσουμε, θα πουν δεν υπήρχε ψυχολογικό αβαντάζ, αν χάσουμε θα πουν πως ο Ολυμπιακός είχε ψυχολογικό αβαντάζ. Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα τον τελευταίο καιρό, ειδικά στην άμυνα, και για να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε και εμείς πολύ καλά.

Είναι ένας τίτλος μιας χρονιάς. Παίζουμε με τον μεγαλύτερό μας αντίπαλο στις εγχώριες διοργανώσεις, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Αυτό που διερωτόμαστε είναι γιατί σε άλλες χώρες διοργανώνονται φάιναλ 8 ή φάιναλ 4 και εμείς έχουμε μονό τελικό. Είναι ερωτήματα που πρέπει να τα απαντήσουμε από την επομένη του τελικού. Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν τα σωματεία".

Ο Ζοτς αναφέρθηκε στην επιστοφή του Τσαρτσαρή καθώς ανέφερε: " Ο Τσαρτσαρής έπαιξε περισσότερο από ότι περιμέναμε και είχε αρκετά καλή απόδοση. Του έχουμε εμπιστοσύνη αφού είναι μαζί μας τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει τη φιλοσοφία μας και η προσαρμογή του θα είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με αυτή που θα είχαν άλλοι παίκτες. Το πόσο θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό θα εξαρτηθεί και από το παιχνίδι".

Όσο για τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς είπε: " Ξεκίνησε να δουλεύει με την ομάδα, έχει θέληση να επιστρέψει και όταν θεωρήσουμε πως είναι έτοιμος αγωνιστικά να επιστρέψει τότε θα παίξει".

O Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης ανέφερε: Στον τελικό θα βρεθούν μετά από αρκετά χρόνια δύο ομάδες με ιστορική διαδρομή. Έχουμε όλοι χρέος να προσδώσουμε στον αγώνα αυτό το χαρακτήρα που αρμόζει και να διαψεύσουμε τις ανησυχίες για επεισόδια. Πρέπει να θεωρηθεί όχι ως γιορτή. Είμαστε βέβαιοι πως με τη συνδρομή όλων θα γίνει ένας πολύ όμορφος τελικός".

Ο Μιχάλης Βιτζηλαίος από την πλευρά του υπογράμμισε: " Θέλω να συγχαρώ τις δύο ομάδες, που είναι θεωρητικά οι κορυφαίες της χώρας αυτή τη στιγμή. Εύχομαι και πιστεύω να δούμε έναν ωραίο αγώνα, μια πραγματική γιορτή, χωρίς οξύτητες και αντιπαραθέσεις.

Ο ανταγωνισμός είναι νόμιμος μόνο μέσα στο παρκέ. Έχει γίνει ό,τι καλύτερο για τη διεξαγωγή του αγώνα. Πιστεύω πως θα ζήσουμε μία γιορτή. Πιστεύω και εύχομαι να έχουμε έναν πολύ καλό αγώνα. Παράκληση της αστυνομίας. Δεν θα επιτραπεί να πλησιάσει στο γήπεδο κόσμος χωρίς εισιτήριο

".

































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ