ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οπαδός των Σέλτικς ο Πεν!

Οπαδός των Σέλτικς ο Πεν!
πεν

Ένας ερυθρόλευκος αγαπάει τα πράσινα και το τριφύλι. Ο Σκ.Πεν εξηγεί γιατί λατρεύει τους Σέλτικς

Αρχικά, πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα: Πώς προέκυψε η υποστήριξη των Σέλτικς από τον 33χρονο γκαρντ. Αν ανατρέξει κανείς στο βιογραφικό του, θα διαπιστώσει ότι φοίτησε στο Γυμνάσιο του Σάλεμ, στη Μασαχουσέτη (όπου δεσπόζει η πρωτεύουσα Βοστόνη) και εν συνεχεία έπαιξε στην πανεπιστημιακή ομάδα του Μπόστον Κόλετζ, από όπου μετακόμισε στο Οχάιο Στέιτ, προτού ξεκινήσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του.
«Η Βοστόνη είναι η πόλη μου. Εκεί μεγάλωσα και σπούδασα. Και από τότε υποστηρίζω τους Σέλτικς. Θα αναρωτηθείτε… "μα, παίζεις στον Ολυμπιακό και υποστηρίζεις τους Σέλτικς, που φορούν πράσινα; Δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στο ΝΒΑ;". Τι να κάνω; Εμένα αυτή η ομάδα μου άρεσε από μικρός», εκμυστηρεύτηκε ο Σκούνι Πεν, ο οποίος όχι μόνο θαυμάζει την εφετινή πορεία της Βοστόνης στα πλέι οφ του ΝΒΑ (4-2 το Κλίβελαντ και 0-2 το Ορλάντο), αλλά φροντίζει να κάνει και σχετικό σεμινάριο στους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικά στον Πάτρικ Μπέβερλι, που ακόμη έχει πολλά να μάθει...

Η καρδιά των βετεράνων

«Στη σειρά με το Κλίβελαντ, ο Μπέβερλι υποστήριζε ότι θα κερδίσουν οι Καβαλίερς, επειδή έχουν τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Σακίλ Ο’ Νιλ και διάφορα τέτοια. Του έλεγα, λοιπόν, ότι θα μιλήσει η καρδιά των βετεράνων που έχουν οι Σέλτικς στο ρόστερ τους και δικαιώθηκα πανηγυρικά. Παρά τους τραυματισμούς και τα προβλήματα όλη τη χρονιά, απέκλεισαν το Κλίβελαντ και ήδη έχουν πετύχει δύο νίκες στην έδρα των Ορλάντο Μάτζικ», εξήγησε ο έμπειρος πόιντ γκαρντ κάνοντας τον παραλληλισμό με τους βετεράνους του Ολυμπιακού.

«Πώς να μη δώσω συγχαρητήρια στον Νίκολα Βούιτσιτς; Ηταν καταπληκτικός στο Μαρούσι. Μπήκε μέσα και άλλαξε όλο το παιχνίδι. Επαιξε καλή άμυνα, έστησε ‘pick and roll’ και πέτυχε σημαντικούς πόντους, οι οποίοι μας βοήθησαν να κερδίσουμε. Το ίδιο και ο Παπαλουκάς, έχει την εμπειρία και ξέρει πώς να διαχειριστεί μια κατάσταση. Το απέδειξε και στο Παρίσι, αλλά και στους δύο πρώτους αγώνες με το Μαρούσι στο ΣΕΦ και στον Αγιο Θωμά».

"Καλύτερες οι δύσκολες νίκες"

«Τέτοιες νίκες δημιουργούν momentum στις ομάδες», συνέχισε ο Πεν. «Και είναι καλύτερα που κερδίσαμε με αυτό τον τρόπο παρά με 20 πόντους διαφορά. Το ότι δυσκολευτήκαμε στην έδρα του Αμαρουσίου μας προετοιμάζει εν όψει των τελικών με τον Παναθηναϊκό. Και για εμάς, βέβαια, και για τους αντιπάλους μας, υπάρχει ένας ακόμη αγώνας με το Μαρούσι και τον Πανελλήνιο αντίστοιχα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να προκριθούμε στους τελικούς», συμπλήρωσε ο Αμερικανός, ο οποίος παρά το άστοχο τρίποντο στην τελευταία επίθεση υποκλίνεται στον συμπαίκτη του Μίλος Τεόντοσιτς.

«Η χρονιά ήταν πολύ μεγάλη για τον Μίλος. Εφτασε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ με την εθνική Σερβίας και έχει συμβάλει καταλυτικά στις εφετινές επιτυχίες του Ολυμπιακού. Μπορεί να έχει χάσει κάποια σουτ, αλλά είμαι σίγουρος ότι στους τελικούς θα είναι εύστοχος», κατέθεσε την άποψή του ο βραχύσωμος γκαρντ, ο οποίος ανυπομονεί να αρχίσουν οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό.

Ελληνικό μπάσκετ από... δορυφόρο και ο Ματαράκης!

«Το ρήμα ‘ανυπομονώ’ είναι λίγο για να περιγράψει τη δίψα μου. Και ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει εάν θα παίξω δύο ή 25 λεπτά ή αν θα πάρω μία ή δέκα προσπάθειες. Θέλω να ξαναζήσω την καυτή ατμόσφαιρα των ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Πεθαίνω για αυτά τα ματς, από όταν ήμουν μικρός και η μητέρα μου έβλεπε ελληνικούς αγώνες στη δορυφορική τηλεόραση, που είχαμε στις ΗΠΑ»!

«Παρακαλώ;», ήταν η μόνη λέξη που μπορέσαμε να αρθρώσουμε μετά το… σοκ! «Ακουσα καλά; Η μητέρα σου έβλεπε ελληνικούς αγώνες μπάσκετ στην τηλεόραση;», του εκφράσαμε την εύλογη απορία για να εισπράξουμε την απάντηση.

«Η επαφή μου με το ελληνικό μπάσκετ άρχισε πολύ προτού ασχοληθώ εγώ επαγγελματικά. Οσο ήμουν ακόμη στο Χάισκουλ. Είχα, μάλιστα, συμπαίκτη έναν Ελληνα, τον Τόνι Ματαράκη (σσ. Tony Matarakis). Καλός γκαρντ με δολοφονικό σουτ!». Και η (ελληνική) ιστορία συνεχίζεται…

«Θυμάμαι ότι πηγαίναμε σε ένα ελληνικό εστιατόριο στη Βοστόνη, που λεγόταν ‘Brothers’ (αδέλφια). Μιλάμε για φοβερό ελληνικό φαγητό. Εκεί, οι ιδιοκτήτες είχαν κρεμασμένα κασκόλ και σημαίες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Μετά, όταν γύριζα σπίτι, η μητέρα μου έβαζε ελληνικά παιχνίδια στη δορυφορική τηλεόραση που είχαμε. Οπότε, τώρα μπορείτε να καταλάβετε πώς έμαθα τόσο νωρίς για την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων, που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ευρώπη. ΟΚ, η Ισπανία έχει το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός».

Οσο για το μειονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού; Τον ανησυχεί; Ο Σκούνι Πεν δεν δείχνει να φοβάται: «Πέρυσι ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το ΣΕΦ. Φέτος, πρέπει να το κάνουμε εμείς, αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και πιστέψτε με, το θέλουμε πολύ αυτό το πρωτάθλημα! Θα πάμε, λοιπόν, εκεί, όπως οι Μπόστον Σέλτικς, και θα τα δώσουμε όλα για το break». Εκείνη τη στιγμή, μας έδωσε την ευκαιρία για το τελευταίο πείραγμα.

«Θα δούμε, λοιπόν, ωραία σειρά τελικών. Εσύ με τους Μπόστον Σέλτικς ντυμένος στα κόκκινα και ο Μάικ Μπατίστ, που είναι από το L.A., με τους πρωταθλητές Λος Αντζελες Λέικερς», του είπαμε, εκείνος χαμογέλασε με νόημα και ανέβηκε στο πούλμαν του Ολυμπιακού με προορισμό το ΣΕΦ…


























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ