ABA LEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Όσα έγιναν δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ, δεν ξέρω αν θα κατέβουμε στα playoffs του σερβικού πρωταθλήματος"

Ο Ομπράντοβιτς σε φιλικό στο ΟΑΚΑ
Ο Ομπράντοβιτς σε φιλικό στο ΟΑΚΑ PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέσπασε μετά την ήττα της Παρτίζαν από τον Ερυθρό Αστέρα στον τελικό της Αδριατικής Λίγκας αναφερόμενος στις συνθήκες του αγώνα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει η ομάδα του στα playoffs της σερβικής λίγκας.

Ο Ερυθρός Αστέρας επιβλήθηκε με 80-77 της Παρτίζαν στον 5ο τελικό της Αδριατικής Λίγκας, κατέκτησε τον τίτλο και μαζί το εισιτήριο για την EuroLeague της νέας σεζόν, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια που οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή. Μετά τον αγώνα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκε από την πλευρά του στα επεισόδια και το κλίμα του γηπέδου, ενώ στο τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει η ομάδα του στα playoffs της σερβικής λίγκας.

"Να μιλήσουμε για μπάσκετ; Να μιλήσουμε για τις συνθήκες" δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, για να προσθέσει στην συνέχεια: "Αν νομίζετε ότι πρέπει να μιλήσουμε για μπάσκετ, ας το κάνουμε. Πώς νομίζετε ότι αισθάνονται οι παίκτες, οι οποίοι χρειάστηκε να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι; Όπως και ένα παιχνίδι σαν αυτό που έγινε πριν από τρεις ημέρες. Ως άνθρωπος του αθλητισμού θα δώσω συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα που κατέκτησε τον τίτλο, αλλά όσα έγιναν δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ".

Ακολούθως ο έμπειρος τεχνικός απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε ότι δεν ξέρει αν η Παρτίζαν θα αγωνιστεί στα playoffs του σερβικού πρωταθλήματος: "Δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα συναντηθούμε με τους παίκτες και θα δούμε τι θα κάνουμε".

Κλείνοντας, ο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι πρέπει να μπουν ξεκάθαροι κανόνες στην Αδριατική Λίγκα: "Οι κανονισμοί πρέπει να είναι ξεκάθαροι, ώστε να αφήσουν τους παίκτες να παίξουν και τους διαιτητές να διευθύνουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Θα το επαναλάβω: Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να ηρεμήσω τα πνεύματα, πάντα έτσι έκανα.

Νομίζω ότι αυτή η σειρά των τελικών έδειξε ότι η Αδριατική Λίγκα πρέπει να κάνει κάτι. Όσοι ενδιαφέρονται για το καλό του αθλήματος πρέπει να καθίσουν και να βάλουν ξεκάθαρους κανονισμούς. Στο πρώτο μπουκάλι νερό, στο πρώτο νόμισμα που πέφτει στο παρκέ θα πρέπει να δοθεί προειδοποίηση και την δεύτερη φορά που θα γίνει αυτό θα πρέπει να εκκενωθεί το γήπεδο. Εγώ άσκησα κριτική στην συμπεριφορά των οπαδών της Παρτιζάν, δεν είδα να γίνεται το ίδιο και από την άλλη πλευρά".

TAGS ABA LEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ