EUROLEAGUE

Ο χάρτης της EuroLeague για το 2022/23: Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε το εισιτήριο και άφησε δύο θέσεις κενές

Ο χάρτης της EuroLeague για το 2022/23: Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε το εισιτήριο και άφησε δύο θέσεις κενές
PARTIZAN NIS / DRAGANA STJEPANOVIC / ABA LIGA

Ο Ερυθρός Αστέρας εξασφάλισε το εισιτήριο για την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφήνοντας πλέον δύο κενά -θα καλυφθούν μέσω wild card.

Η απόφαση της EuroLeague Basketball να μην συμπεριλάβει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και την Ούνικς Καζάν στη λίστα των διαθέσιμων ομάδων για την επόμενη σεζόν της διοργάνωσης δημιούργησε νέες συνθήκες. Οι διαθέσιμες θέσεις αυξήθηκαν σημαντικά (τηρουμένων των αναλογιών), σε τέτοιο βαθμό που το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουνίου, οι άγνωστες συμμετοχές μειώθηκαν από τις τρεις στις δύο.

Η κατάκτηση του τίτλου της ABA Liga από τον Ερυθρό Αστέρα τού έδωσε αυτόματα ένα εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, την ώρα που η Παρτίζαν προσδοκά σε wild card. Η σερβική ομάδα ξέρει πως δεν είναι στην pole position για κάτι τέτοιο (εν αντιθέσει με τη Βαλένθια, που συγκεντρώνει πολύ περισσότερες πιθανότητες), η ισχυρή βάση φιλάθλων, η βαριά φανέλα και ο... Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς όμως της δίνουν αυξημένες πιθανότητες για μια wild card.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να επισημάνουμε πως η Βαλένθια μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψει στην EuroLeague μέσω μίας wild card -εκτός κι αν η Μπανταλόνα κάνει την υπέρβαση στη Liga Endesa και πάει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Η ουσία είναι πως δύο θέσεις παραμένουν κενές σε ό,τι έχει να κάνει με την πλήρη εικόνα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου στην EuroLeague.

Αναλυτικά ο χάρτης της EuroLeague για το 2022/23:

  1. Αναντολού Εφές
  2. Αρμάνι Μιλάνο
  3. Μπασκόνια
  4. Μπαρτσελόνα
  5. Φενέρμπαχτσε
  6. Μακάμπι Τελ Αβίβ
  7. Ολυμπιακός
  8. Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
  9. Ρεάλ Μαδρίτης
  10. Μπάγερν Μονάχου
  11. Άλμπα Βερολίνου
  12. Βιλερμπάν
  13. Μονακό
  14. Ζάλγκιρις Κάουνας
  15. Βίρτους Μπολόνια (EuroCup)
  16. Ερυθρός Αστέρας (ABA Liga)
  17. Wild Card
  18. Wild Card
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ