ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομπράντοβιτς: "Μεγάλη ευκαιρία"

"Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία" τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα

"Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι πως έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Παλέψαμε για το πλεονέκτημα της έδρας, το έχουμε στα χέρια μας και πρέπει να είμαστε συνεπείς, για να μην αφήσουμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει να πάει χαμένη.

Το να ξεκινάς σε αυτή τη σειρά με δύο αγώνες στην έδρα σου είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όταν μπορείς να κάνεις τα πρώτα βήματα στο δικό σου σπίτι, με τον κόσμο στο πλευρό σου είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι και ο κόσμος το καταλαβαίνει. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με δύο νίκες, αλλά και δύο sold out".




Ο Ομπράντοβιτς χαρακτηρίζει "δύσκολη τη φάση των πλέι οφ για κάθε ομάδα που συμμετέχει σε αυτήν", πριν αναφερθεί στην αντίπαλο που ο ίδιος και οι παίκτες του θα βρουν μπροστά τους: "Η Σιένα είναι καλή ομάδα. Δεν είναι ανάγκη να το πούμε εμείς. Είναι γνωστό. Έχουμε ήδη παίξει απέναντί τους.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η ιταλική είναι μια ομάδα που μπήκε στην Ευρωλίγκα έχοντας ως στόχο την παρουσία στο φάιναλ φορ. Είναι ομάδα που έχει υψηλούς στόχους, μεγάλη ποιότητα, φιλοσοφία και θέλει την πρόκριση".





Ο Παναθηναϊκός από το εναρκτήριο τζάμπολ έθεσε και αυτός τους δικούς του ψηλούς στόχους. Με το Top16 να έχει ολοκληρωθεί ο Ομπράντοβιτς υπογραμμίζει αυτά που είδε και θέλει να ξαναδεί από τους παίκτες του, αλλά και όσα δεν θα ήθελε να ξαναδεί, θέτοντας τα όρια για τη συνέχεια, ώστε να επιτευχθούν και οι νέοι του στόχοι:
"Δεν θα ήθελα να ξαναδώ αυτό που είδα με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη. Παίξαμε εξαιρετικά για 30 λεπτά, προσπαθήσαμε, χτίσαμε μια διαφορά και στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα κατέρρευσαν. Δεν θέλω να το ξαναδώ αυτό.

Απαιτείται συγκέντρωση 40 λεπτά και δεν το λέμε για το τυπικό. Είναι ουσιαστικό. Έχουμε παίξει καλό μπάσκετ σε αυτή τη φάση γενικότερα, έχουμε την ποιότητα και σίγουρα τις δυνατότητες να προχωρήσουμε, να φτάσουμε στο Βερολίνο. Είμαστε ουσιαστικά στο Final 8 της Ευρωλίγκας, αναμετρούνται οι οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι.

Σε 48 ώρες θα πρέπει να δώσουμε δύο σημαντικούς αγώνες. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται προσπάθεια, χρειάζεται προσπάθεια, για να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ και στα δύο παιχνίδια. Χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε κάθε αγώνα, κάνοντας μια δυνατή, καλή αρχή στο σπίτι μας".





Ο Μάικ Μπατίστ κορυφαίος της αγωνιστικής:





TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ