EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Ήταν εξαιρετικό παιχνίδι"

Ομπράντοβιτς: "Ήταν εξαιρετικό παιχνίδι"
INTIME SPORTS

Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον ΟΑΚΑ, πήρε τη νίκη με 93-73 και έκανε το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών.

Ο προπονητής του "τριφυλλιού", Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης:

" Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Παίξαμε με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και όλα ξεκίνησαν από την πολύ καλή μας άμυνα. Επίσης διαβάσαμε πολύ καλά την άμυνα της Μακάμπι τόσο σε ολόκληρο το γήπεδο όσο και την ματς απ. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα και που είναι φυσιολογικό σε αυτές τις σειρές παιχνιδιών είναι ότι την Πέμπτη πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε και πάλι με μεγάλη συγκέντρωση. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Μακάμπι είναι μια μεγάλη ομάδα που διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τον τρόπο που έπαιξαν και στους φιλάθλους μας που για μια ακόμα φορά ήταν εξαιρετικοί. Πιστεύω ότι όλοι απόλαυσαν το παιχνίδι γιατί πιστεύω ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι".

Μπλατ: "Μας σόκαρε ο Παναθηναϊκός"

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε από την πλευρά του: " Δεν υπάρχουν πολλά να πεις μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Τα κακά νέα είναι ότι ήταν σαν να μην εμφανιστήκαμε καν. Το καλό είναι ότι είναι μια σειρά αγώνων οπότε ένα αποτέλεσμα δεν κρίνει ολόκληρη τη σειρά. Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς".

Για το τι έφταιξε για την ήττα: " Μετά από μια μεγάλη περίοδο αγώνων δεν είναι ασυνήθιστο σε επίπεδο Ευρωλίγκας να έχεις τέτοιου είδους επιδόσεις. Αυτό το έχουμε ξαναπάθει στο παρελθόν. Έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό που συνέβη σε αυτό το ματς ήταν πως υπήρχε μεγάλη ταχύτητα και πολύ δυνατό παιχνίδι. Αυτό μας εξέπληξε και όχι το τι έκαναν οι αντίπαλοί μας μέσα στο γήπεδο. Μας σόκαρε ο Παναθηναϊκός. Είχαμε καιρό να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα τέτοιου επιπέδου".

Για το εάν η συγκεκριμένη ήττα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα του: " Δεν χάσαμε με πενήντα πόντους (γέλια). Θα μπορούσαμε να χάσουμε αν δεν παλεύαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή είναι η απάντηση. Σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ, αλλά σίγουρα παίξαμε πιο ορθόδοξο μπάσκετ. Με περισσότερη επιθετικότητα και περισσότερο πάθος. Το μπάσκετ είναι ένα περίεργο παιχνίδι. Είμαι βέβαιος πως όταν είδατε σε αυτό το γήπεδο την Καζάν και την Αρμάνι δεν πιστεύατε ότι θα κερδίσουν. Ούτε και εγώ, όμως το έκαναν. Τελικά όλα μπορούν να γίνουν. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου και την σέβομαι απόλυτα, αλλά η Πέμπτη είναι μια άλλη μέρα".

Για τα στοιχεία τακτικής που έκαναν λάθος οι παίκτες του: " Κάποια είναι χαρά μου να τα μοιραστώ μαζί σας και κάποια άλλα όχι. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ορισμένα ανόητα λάθη. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο σούταρε πολλά λέι απ. Όταν δίνεις πολλές ευκαιρίες σε μια μεγάλη ομάδα να σε "σκοτώσει", θα το κάνει. Δεν μπορείς να γυρίζεις την μπάλα όπως το κάναμε εμείς στο πρώτο ημίχρονο και να μην περιμένεις πως θα τιμωρηθείς. Το επίπεδο του μπάσκετ που παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν επιπέδου γυμνασίου. Τα υπόλοιπα επιτρέψτε μου να τα κρατήσω για μένα".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ