EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Είμαι περήφανος"

"Είμαι περήφανος" τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. "Μας αξίζει ο σεβασμός" είπε από τη μεριά του ο Ε. Μεσίνα

"Τι να πει κανείς μετά από ένα τέτοιο ματς, ειδικά όταν ο αντίπαλος έπαιζε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό. Συγχαρητήρια σους παίκτες μου είμαι περήφανος για την εμφάνιση τους στο πρώτο ημίχρονο.

Στην ανάπαυλα είπα στους παίκτες ότι η ΤΣΣΚΑ σίγουρα θα αντιδράσει, όμως, εδώ πρέπει να πω ότι στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πολλά περίεργα πράγματα. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα, πρώτα θέλω να δω το παιχνίδι και μετά αν έχω άδικο θα ζητήσω συγγνώμη. Επαναλαμβάνω ότι οι κανονισμοί της Ευρωλίγκα είναι γνωστοί κι αυτά που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πάρα πολύ περίεργα.

Συγχαρητήρια στην ομάδα και στον κόσμο, στο Θανάση Γιαννακόπουλο. Λυπάμαι που ο Παύλος δεν μπορούσε να είναι εδώ λόγω ενός προβλήματος υγείας. Συγχαρητήρια και στον Μεσίνα, ο οποίος μαζί με την ομάδα του έκανε μια τεράστια προσπάθεια. Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι για τον κόσμο που το είδε και μας δίνει την υποχρέωση να είμαστε παρόντες και του χρόνου.

Οι πρόεδροι πιστεύουν σε μας. Αφού τελειώσουν όλες οι υποχρεώσεις θα μιλήσουμε το καλοκαίρι. Εγώ είμαι ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό, πρώτα από όλα γιατί οι παίκτες που έχω στη διάθεση μου αγαπάνε το μπάσκετ. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι στα 10 χρόνια που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, αυτός ο 18ος τίτλος σε 21 τελικούς.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού πλησίασα τον Μεσίνα και του έδωσα συγχαρητήρια, γιατί την εμφάνιση της ΤΣΣΚΑ. Τώρα σειρά έχει το πρωτάθλημα. Οι στόχοι μας ήταν και παραμένουν τρεις. Έχω μια δύσκολη δουλειά μπροστά μου, να πείσω τους παίκτες ότι ξεχάσουν πολύ γρήγορα αυτή τη γιορτή και να αφοσιωθούν στα πλέι-οφ"







σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Μεσίνα: "Μας αξίζει σεβασμός"

Από τη μεριά του ο Έτορε Μεσίνα δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και στον Ομπράντοβιτς για τη μεγάλη νίκη. Ευχαριστώ τους παίκτες μου, οι οποίοι προσπάθησαν και κατάφεραν να μετατρέψουν σε μπάσκετ αυτό το πράγμα που κανείς μας δεν ήξερε τι ήταν στο πρώτο ημίχρονο.

Κάναμε καλό ξεκίνημα, αλλά πολύ γρήγορα φορτώθηκαν με δύο φάουλ οι Κριάπα, Λόρμπεκ και Σμόντις. Αναγκάστηκα να τους αποσύρω κι από εκείνη τη στιγμή «χαθήκαμε» από το παρκέ κι όπως ξέρετε αν αφήσεις τον Παναθηναϊκό 4-5 λεπτά θα σου καρφώσει το μαχαίρι στο λαιμό.

Χωρίς τους παίκτες που προανέφερα δεν μπορούσαμε να προστατεύσουμε τη ρακέτα κι αυτό σε συνδυασμό με τα τρομερά ποσοστά στα τρίποντα μας έφερε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου 20 πόντους πίσω.

Στην ανάπαυλα είπα στους παίκτες ότι έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο πράγματα: το ένα είναι να μπούμε μέσα και να διεκπεραιώσουμε το παιχνίδι και να πάμε σπίτι μας και το δεύτερο να μπούμε μέσα να καταθέσουμε τη φήμη, την ψυχή και το όνομα μας και να προσπαθήσουμε να το γυρίσουμε.

Μόνο από το γεγονός ότι καταφέραμε να διεκδικήσουμε το ματς στο τελευταίο δευτερόλεπτο αξίζει τεράστιος σεβασμός στους παίκτες μου, που είναι μεγάλες προσωπικότητες, κάτι που άλλωστε αρμόζει στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ.

Τώρα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να συγκεντρωθούμε στα ρώσικα πλέι-οφ".

Δείτε την στιγμή της απονομής του πέμπτου ευρω-Κυπέλλου και τα πανηγύρια των Πρωταθλητών Ευρώπης



Στιγμιότυπα από τον μεγάλο τελικό























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ