ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ολυμπιακός-Πανιώνιος: 84-79

Ολυμπιακός-Πανιώνιος: 84-79
Παπαλουκάς Σόφο INTIME SPORTS

Οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου νικώντας τον Πανιώνιο με 84-79

Ο Λιν Γκριρ πέτυχε 18 πόντους και ήταν η σταθερή παραγωγική δύναμη του Ολυμπιακού, αλλά αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις από τον Αμερικανό ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος με 10 πόντους πολύ καλή άμυνα στο καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς ζον πρες των ερυθρολεύκων και με απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι, έδειξε αλλαγμένος μετά την πρόσφατη... απενεργοποίησή του.
Ο Πανιώνιος ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός. Βρήκε σουτ, κόντραρε τον Ολυμπιακό στα ίσια, αλλά οι χαμένες κρίσιμες βολές και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στο τέλος, κόστισαν την ήττα και τον αποκλεισμό.

Kαμία εξέλιξη με Πάργκο

Παρά την προφωρική συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Τζανέρο Πάργκο δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής και προς το παρόν το θέμα "κολλάει" στις απαιτήσεις της Ντιναμό Μόσχας.

Οι Ρώσοι δεν απελευθερώνουν τον Αμερικανό γκαρντ, ο Ολυμπιακός πιέζεται από το χρόνο αλλά οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, δηλαδή το πρωί της Τρίτης.

Ο αγώνας

Αν και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς με 11-4, με τον Νίκολα Βούιτσιτς να κάνει καλή εκκίνηση (δεύτερη συνεχόμενη μετά το ματς με τον Άρη), στη συνέχεια ο Πανιώνιος βρήκε απαντήσεις και εκμεταλλεύτηκε τα κενά στο βάθος της άμυνας των ερυθρολεύκων.Ρίχνοντας το ρυθμό και πιέζοντας στην άμυνα, η ομάδα του Τριφούνοβιτς κατάφερε να αποσυντονίσει τον Ολυμπιακό.

Ο Άαρον Μάιλς ήταν αρκετά δραστήριος, ενώ ο Τσβέτκοβιτς βοηθούσε με δικούς του πόντους. Ωστόσο, ο Πανιώνιος δεν στηρίχθηκε σε έναν μόνο παίκτη για να κοντράρει τον Ολυμπιακό και έπαιρνε λίγο πολύ από όλους τους παίκτες του πόντους. Την ίδια ώρα, οι ερυθρόλευκοι είχαν τον Λιν Γκριρ "ζεστό", αλλά οι 13 πόντοι που πέτυχε ο Αμερικανός στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν στον Ολυμπιακό μια καλή διαφορά.

Ακόμη και όταν ο Τεόντοσιτς με τον Βασιλόπουλο έκαναν το σκορ 32-25, ο Πανιώνιος βρήκε λύσεις άμεσα, ισοφάρισε και στη συνέχεια πέρασε και μπροστά με 32-34 και 34-36, μέχρι να ανακάμψει εκ νέου η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 41-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το ρολόι... κόλλησε! Τα πολλά φάουλ που σφύριξε το διαιτητικό τρίο και οι διακοπές έδωσαν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στην τρίτη περίοδο, κατά την οποία ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (45-49), για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με ένα γρήγορο 6-0 σερί. Το ζον πρες απέφερε αιφνιδιασμούς και το γρήγορο τέμπο καλάθια. Με τις δύο ομάδες πλέον να πηγαίνουν πόντο-πόντο τα νεύρα ήταν τεντωμένα (όπως και στις κερκίδες του ΣΕΦ).

Με το σκορ 56-55 ύστερα από καλάθι του Μίλος Τεόντοσιτς, ο Θοδωρής Παπαλουκάς χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Γιάννη Καλαμπόκη και αμέσως μετά με τεχνική ποινή, η οποία εκνεύρισε τον κόσμο και τον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά και έστειλε τον αρχηγό των ερυθρολεύκων στον πάγκο με 4 φάουλ. Ο Καλαμπόκης έβαλε τις 2 από τις 4 βολές, αλλά στην επόμενη άμυνα του Ολυμπιακού ο Τεόντοσιτς... μπλέχθηκε με τον Ζορόσκι και τελικά το φάουλ το χρεώθηκε ο Σέρβος του Ολυμπιακού.

Το σκορ έγινε 56-59, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πάλι με όπλο την άμυνα. Τα συνεχόμενα λάθη του Πανιωνίου έδωσαν περισσότερες επιθέσεις στους ερυθρόλευκους, που παρά τις χαμένες βολές (τέσσερις έχασε ο Σχορτσανίτης), έκλεισαν τελικά το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 60-59, ύστερα από βολές του Τεόντοσιτς που έμοιαζε θετικά επηρεασμένος μετά την... απενεργοποίησή του.

Ο Σέρβος ήταν αυτός που με καλάθι και φάουλ στο 33' έδωσε αέρα έξι πόντων στον Ολυμπιακό (67-61) και παρά την άμεση απάντηση του Δήμου Ντικούδη, οι ερυθρόλευκοι φάνηκε να ανακτούν την αυτοπεποίθησή τους και το ρόλο του φαβορί που είχαν πριν το τζάμπολ. Δύο βολές του Πελεκάνου, ένα αντιαθλητικό πάνω στον Γκριρ και ένα τρίποντο του Παπαλουκά έκαναν το σκορ 77-67 και ο τελικός φαινόταν πολύ κοντά για τον Ολυμπιακό, έστω και αν ήθελε ακόμη τρία λεπτά για τη λήξη.

Όμως, ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και ο Πανιώνιος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Υπήρχε χρόνος, χρειαζόταν απλώς ο τρόπος. Με το σκορ 77-71 ο Μάιλς κέρδισε ένα αντιαθλητικό φάουλ από τον Βασιλόπουλο (ύστερα από χαλαρές και άστοχες επιθέσεις του Ολυμπιακού), αλλά ο Αμερικανός γκαρντ του Πανιωνίου έχασε και τις δύο βολές! Έβαλε ένα καλάθι αμέσως μετά, αλλά δεν έφτανε.

Ο Πελεκάνος ευστόχησε σε δίποντο (79-73), ο Μπάξτερ απάντησε, αλλά ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Ολυμπιακού και στα 32'' ο Παπαλουκάς σέρβιρε ένα έτοιμο καλάθι στον Πρίντεζη και το σκορ έγινε 82-77, για να λήξει τελικά το ματς με σκορ 84-79 και τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 41-36, 60-59, 84-79

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6 (2), Πελεκάνος 4, Τεόντοσιτς 10 (1), Βούιτσιτς 11, Μιλόσεβιτς, Έρτσεγκ 12, Χαλπερίν 7 (1), Γκριρ 18 (2), Πρίντεζης 6, Βασιλόπουλος 10 (2), Βουγιούκας, Σχορτσιανίτης.

Πανιώνιος (Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Τσβέτκοβιτς 5 (1), Ζορόσκι 16 (2), Γεωργαλής, Μπάξτερ 9, Καλαμπόκης 9 (1), Μάιλς 20, Ραίτσεβιτς 5, Ντικούδης 9, Κένταλ, Γιαννούλης 4.

Μετά το τέλος του ματς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: " Ένας ημιτελικός έχει πάντα ένταση και προκαλεί νευρικότητα. Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο παρουσιαστήκαμε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Ήταν μια καλή ευκαιρία για να μάθουμε πώς να συμπεριφερόμαστε και να σκεφτόμαστε πάνω στο παρκέ". Όσο για την υπόθεση του Τζανέρο Πάργκο, απάντησε: " Είναι ένας από τους παίκτες που κοιτάμε, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Εμείς πάντα θέλουμε έναν παίκτη που να ταιριάζει στη φιλοσοφία μας, να του ζητάμε να μπει στο παρκέ ακόμη και δύο βολές και να το κάνει".

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, σημείωσε: " Θέλαμε τη νίκη για να διεκδικήσουμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι και πήραμε το προβάδιμσα, αλλά στη συνέχεια ο Πανιώνιος επέστρεψε στο ματς, το γύρισε, αλλά στο τέλος φάνηκε η καλύτερη ποιότητα που έχουμε ως ομάδα. Τώρα, πάμε στον τελικό για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε".

Ο Λιν Γκριρ τόνισε: " Η διαφορά των 10 πόντων και το μεγάλο σουτ του Πελεκάνου μας έδωσαν τη νίκη. Ο Τζος Τσίλντρες είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ομάδας και μας λείπει πολύ. Όμως, ο Βασιλόπουλος και ο Πελεκάνος παίζουν καλά. Πρέπει να είμαστε καλοί στο σετ παιχνίδι γιατί εκεί θα κριθούν τα ματς της Ευρωλίγκα. Τώρα, για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό, έχω παίξει πολλά ματς απέναντί του. Κανένα δεν ήταν εύκολο".

Από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς, είπε: " Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να προκριθούμε στον τελικό. Ήθελα τους παίκτες μου πεινασμένους, αλλά να έχουν και συγκέντρωση. Όμως, στα κρίσιμα σημεία δεν τα καταφέραμε. Μπορεί να είχαμε καλά ποσοστά στις βολές, αλλά χάσαμε τις κρίσιμες στο τέλος, που μας κόστισαν".








































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ