ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολυμπιακός-Ολύμπια: 78-73

Ολυμπιακός-Ολύμπια: 78-73
ομαδική INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε την Ολύμπια που πάλεψε ως το τέλος με 78-73

Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν καλά... όποτε χρειάστηκε με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να βγαίνει νικητής σε πολλές μονομαχίες.
Η Ολύμπια Λάρισας ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αν οι παίκτες της ήταν πιο εύστοχοι στα ελεύθερα σουτ που επιχείρησαν ίσως να είχε καλύτερη τύχη...

Ο αγώνας



Η Ολύμπια εμφανίστηκε έτοιμη να παλέψει μέχρι το τέλος και δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλοί με επιθετική αιχμή τον Σβεν Σούλτζε (3/3 τρίποντα στο ξεκίνημα) που εκτελούσε από την περιφέρεια, κατάφεραν να έχουν το προβάδισμα (14-9) σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που πήγαινε σε λανθασμένες επιλογές.

Η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη βοήθησε τους "ερυθρόλευκους" να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι καθώς ο σέντερ του Ολυμπιακού δημιουργούσε προβλήματα στους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν.

Στη συνέχεια ο Γιαννάκης έριξε στον παρκέ τον Γιοτάμ Χαλπερίν ο οποίος με εύστοχο τρίποντο στο 14' ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (34-24). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν τα παράτησαν, ωστόσο είχαν κακές επιλογές επιθετικά. Παρόλα αυτά κατάφεραν να μειώσουν στους τρεις (43-40).

Ο Καστλ αστόχησε στις δύο βολές λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημίχρονου και στην επόμενη φάση ο Τζανίρο Πάργκο δεν... συγχώρεσε και ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή (47-40), κάνοντας έξαλλο τον Μπαρτζώκα που έφυγε πρώτος για τα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη και με επιμέρους σκορ 14-4 έφτασε να προηγείται με 61-44 στο 25'. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επιβάλλει τον δικό τους ρυθμό και η Ολύμπια αναζητούσε τον τρόπο για να επιστρέψει.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου ο Τζανίρο Πάργκο έφυγε για τα αποδυτήρια δείχνοντας ότι έχει πρόβλημα στο πόδι του, όμως στη στις αρχές της τέταρτης περιόδου επέστρεψε και πάλι στον πάγκο της ομάδας του.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειχναν να έχουν εύκολο έργο στην τέταρτη περίοδο. η Ολύμπια πάντως βελτιώνοντας την άμυνα της έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα. Με δύο βολές του Παπαιωακείμ η Ολύμπια μείωσε στους πέντε (77-72) 52'' πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Καστλ με 1/2 βολές έκανε το σκορ 77-73, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν άστοχοι, ωστόσο στο τέλος δεν το πλήρωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 47-40, 67-55, 78-73

Ολυμπιακός(Γιαννάκης): Πελεκάνος 4, Τεόντοσιτς, Βούισιτς 7, Σλούκας, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 9 (2), Γκριρ 8 (2), Πάργκο 11 (3), Βασιλόπουλος, Έρτζεγκ 7 (1), Σχορτσιανίτης 17

Ολύμπια(Μπαρτζώκας): Κάστλ 6 (1), Κινγκ 18 (2), Σούλτσε 18 (4), Σιγκούνας 3, Μπέλσερ 12 (2), Γιαννουλάκος, Μπατής 2, Αριγκμπάμου 2, Κολόκας 6 (1), Καραποστόλου, Παπαϊωακείμ 6.



Για τα πλήρη στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Γιαννάκης: "Η νευρικότητα δημιούργησε λάθη"


Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Η ομάδα μου είχε να βελτιώσει δύο θέματα. Τη συγκέντρωση και την ηρεμία. Η νευρικότητα μας δημιούργησε εύκολα λάθη. Συνεχίζουμε. Χρειαζόμαστε να έχουμε ηρεμία και υπομονή και όταν το κάνουμε θα έχουμε καλό αποτέλεσμα".

Για τη μη χρησιμοποίηση του Θοδωρή Παπαλουκά υποστήριξε: " Σε κάθε παιχνίδι δημιουργείς και φτιάχνεις πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε τα παιδιά. Είναι φυσιολογικό μία ομάδα που θέλει να φτάσει στην κορυφή. Ο κόσμος βιάζεται και αυτό δημιουργεί μία νευρικότητα και αυτός φαίνεται στις βολές και στα λάθη που γίνονται χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Οι τίτλοι δεν απονέμονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Όταν παίρνεις μία διαφορά στην αρχή δεν σημαίνει ότι θα κυλήσει έτσι το παιχνίδι".

Σχετικά με τον Τζανίρο Πάργκο σχολίασε: " Πρέπει να βιώσει σιγά-σιγά τις συνθήκες. Προσπαθεί, έχει ικανότητες και αυτό ξέρουν όλοι. Προσπαθούμε να τον βάλουμε στο κλίμα της ομάδας για να μας βοηθήσει".

Ο Ζόραν Έρτσεγκ από την πλευρά του ανέφερε: " Ξεκινήσαμε νευρικά. Κάναμε πολλά λάθη. Κακή άμυνα, Χάσαμε πολλές βολές και κοιτάμε τον αγώνα της Πέμπτης. Δε νομίζω ότι υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα απλά ήταν κακό παιχνίδι".

Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε: " Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του παιχνιδιού επιμείναμε σε κάποια σημεία. Είχαμε πρόβλημα κοντά στο καλάθι και προσπαθήσαμε με τη ζώνη να το ελέγξουμε. Κάναμε καλή προσπάθεια αμυντικά και κυκλοφορώντας τη μπάλα με υπομονή βγάλαμε ελεύθερα σουτ, όμως τα ποσοστά μας ήταν χαμηλά. Έπρεπε να βάλουμε κάποια μεγάλα σουτ για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο".

Ο Μάριος Μπατής είπε: " Κάναμε μία καλή προσπάθεια, μειώσαμε αλλά δεν είχαμε καλές επιλογές. Κοιτάμε το παιχνίδι με το Αιγάλεω".





































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ