ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ταρίκ Μπλακ είναι ο πρώτος που παίζει με βάση τον νέο κανονισμό των 6+1 ξένων

EUROLEAGUE 2022-2023 /  -
EUROLEAGUE 2022-2023 / - EUROKINISSI SPORTS

Ο Ταρίκ Μπλακ θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις, δεδομένου ότι για πρώτη φορά γίνεται χρήση του νέου κανονισμού του ΕΣΑΚΕ για τους 6+1 ξένους στη Basket League.

Μία βδομάδα μετά από την ψηφοφορία και την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ για την αλλαγή του κανονισμού και τους 6+1 ξένους στη Basket League, ο Ολυμπιακός έκανε χρήση του σχετικού δικαιώματος.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έγινε η πρώτη που προχωρά σε αυτή την κίνηση, με τη συμμετοχή του Ταρίκ Μπλακ στην εντεκάδα (λόγω αρκετών απουσιών) για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας για την 1η αγωνιστική της Basket League.

Οι ερυθρόλευκοι, που διαθέτουν επτά (7) ξένους φέτος, δεν είχαν ούτε τον Μουστάφα Φαλ ούτε τον Αϊζέια Κάναν διαθέσιμους για το παιχνίδι της Περιβόλας, ο νέος κανονισμός όμως τους έδωσε το δικαίωμα να δηλώσουν στην αποστολή τον Ταρίκ Μπλακ, δίχως να ξοδέψουν μία από τις διαθέσιμες αλλαγές -έχουν δικαίωμα για δύο στον α' γύρο και για τρεις στον β' γύρο.

Επτά (7) ξένους στη Basket League έχει δηλώσει κι ο Παναθηναϊκός, αλλά λόγω του τραυματισμού του Νέιτ Γουόλτερς δεν χρειάστηκε να γίνει χρήση του ίδιου κανονισμού από τους πράσινους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ