ΕΣΑΚΕ

ΕΣΑΚΕ: Πέρασε από τη Γ.Σ. η αλλαγή για τους 6+1 ξένους στη Basket League του 2022/23

Ο Λι
Ο Λι EUROKINISSI SPORTS

Η Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την αύξηση του αριθμού των ξένων στις ομάδες της Basket League από τους έξι στους επτά (6+1). Απομένει πλέον η έγκριση της ΕΟΚ και του Υφυπουργείου Αθλητισμού για να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ήταν αναμενόμενο, πλέον είναι γεγονός: Η Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την πρόταση για αύξηση του αριθμού των ξένων στις ομάδες της Basket League, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αποφασίστηκε, υπάρχει πλέον αναπροσαρμογή της ισχύουσας διάταξης, με κάθε ομάδα να έχει το δικαίωμα να έχει εγγεγραμμένους 7 ξένους στο ρόστερ της, αλλά να έχει ως όριο την χρησιμοποίηση 6 εξ αυτών σε κάθε αγώνα. Δίχως να χρεώνεται δηλαδή αλλαγή, όπως γινόταν μέχρι και την περσινή χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε πάντως η αύξηση των παικτών δεν μπορεί να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Για να συμβεί αυτό και να επικυρωθεί η απόφαση χρειάζεται κι η έγκριση της ΕΟΚ. Μόλις συμβεί αυτό, θα απομένει η έγκριση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για να μπορούν οι ομάδες να πάνε από τους έξι στους επτά ξένους.

Εφόσον προκύψει το "πράσινο φως" από αμφότερες τις πλευρές, τότε ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός θα πάψουν να υπολογίζουν τις αλλαγές αφού θα μπορέσουν να δηλώσουν στον ΕΣΑΚΕ τον Νέιτ Γουόλτερς και τον Ταρίκ Μπλακ, οι οποίοι -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- δεν συμμετείχαν στους αγώνες του Super Cup στη Ρόδο.

TAGS ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ