ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Πίτερς λύνει το συμβόλαιό του με την Μπασκόνια και πλησιάζει στο λιμάνι

Ο Άλεκ Πίτερς
Ο Άλεκ Πίτερς EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με την SER Vitoria, η Μπασκόνια αρχίζει τη συζήτηση για την αποδέσμευση του Άλεκ Πίτερς, μια εξέλιξη που περιμένει ο Ολυμπιακός για να επισημοποιήσει την απόκτησή του.

Σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου που τον δεσμεύει με την Μπασκόνια μπαίνει ο Άλεκ Πίτερς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το SER Vitoria.

Ο 27χρονος Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ (2.06), που ενδιαφέρει σφόδρα τον Ολυμπιακό για τη θέση "4" όπως είχε από τις προηγούμενες ημέρες αποκαλύψει το SPORT24, έχει ήδη συμφωνήσει ν' αποχωρήσει από την ισπανική ομάδα και να μην ολοκληρώσει τον τρίτο χρόνο της σύμβασης που τον δένει με αυτήν.

Είναι μια κοινή επιθυμία των δύο πλευρών, καθώς από τη μία η Μπασκόνια θέλει ν' απαλλαγεί από το συμβόλαιό του αδειάζοντας μια θέση στο ρόστερ, από την άλλη ο παίκτης έχει ήδη βρει το επόμενο επαγγελματικό λιμάνι του.

Ήδη, άλλωστε, οι Βάσκοι έχουν εντοπίσει τον παίκτη που θέλουν. Όχι σε θέση, βέβαια. Πρόκειται για τον 21χρονο Γάλλο γκαρντ Ούγκο Μπεσόν που συμμετέχει στο summer league του ΝΒΑ με την ομάδα που έχουν "κατεβάσει" οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι στη βραδιά του Draft απέκτησαν τα δικαιώματά του από τους Πέισερς.

Ο Μπεσόν ανήκει στους Μπρέικερς της Νέας Ζηλανδίας, με τους οποίους είχε πέρυσι 13.9 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ. Άρα θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα αποδέσμευσής του.

Φυσικά τον Ολυμπιακό τον ενδιαφέρει πότε ο Πίτερς θα είναι ελεύθερος να υπογράψει.

Ο 27χρονος Αμερικανός αγωνίστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές και Μπασκόνια, είναι ένας καταπληκτικός σουτέρ τριών πόντων και πλέον έχει σημαντική εμπειρία από το επίπεδο της EuroLeague, στοιχείο που ψάχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στους αθλητές στους οποίους επενδύει.

Ο Πίτερς πέρασε από το Πανεπιστήμιο Βαλπαράισο από το 2013 έως το 2017, έγινε draft στο νούμερο 54 από τους Φοίνιξ Σανς το 2017 και αγωνίστηκε μαζί τους για μία σεζόν. Στην ΤΣΣΚΑ σούταρε με 43.3% στο τρίποντο σε 36 αγώνες, στην Αναντολού Εφές σούταρε με 41.7% σε 27 ματς και στη Μπασκόνια με 44.7% σε 33 αναμετρήσεις της EuroLeague.

TAGS ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ