STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός-Καβάλα 81-60

Ολυμπιακός-Καβάλα 81-60
INTIME SPORTS

Όσο έπρεπε έπαιξε ο Ολυμπιακός που στην πρόβα τζενεράλε του για το ντέρμπι της Τετάρτης νίκησε με 81-60 την Καβάλα στο ΣΕΦ.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυναμικά στο ματς και με όπλο τα τρίποντα κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας που κράτησαν ως το τέλος του ματς.

Το αρνητικό ήταν ότι ο Μάρκο Κέσελ υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε από το ματς. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί και θα φανεί αν θα προλάβει το ματς της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.

Το χειροκρότημα κέρδισε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που ξεκίνησε στην πεντάδα στο τρίτο δεκάλεπτο και πάτησε παρκέ μετά από αποχή επτά μηνών

Ο αγώνας

Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε στο ματς ο Ολυμπιακός που με μεγάλο όπλο τα τρίποντα, γρήγορα έφτασε σε διψήφιο προβάδισμα. Οι Κέσελ, Τεόντοσιτς, Χαλπερίν και Μπουρούσης "πυροβολούσαν" με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να προηγηθούν αρχικά με 13-6 και στη συνέχεια με 22-8 όταν ο Νεστέροβιτς σκόραρε με βολές, πριν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με σκορ 24-10.

Όπως και στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος του ματς και αυτό λόγω της καλής του άμυνας, αλλά και του ρυθμού που είχε στην επίθεση όπου πρωταγωνιστής ήταν ο Χαλπερίν. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν ως τους 11 αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +16 (32-16) 5 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να φτάσει ως το +20, πριν το ημίχρονο κλείσει τελικά με σκορ 43-24 για τους γηπεδούχους που με την άμυνά τους έδειξαν ότι το παιχνίδι του ΣΕΦ θα τελείωσε πολύ νωρίς.

Συμμάζεψε κάπως τη διαφορά η Καβάλα στην τρίτη περίοδο, αφού ο Ολυμπιακός δεν έδειξε τη διάθεση που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παλάσιο οδήγησε την ομάδα του που διατήρησε την εις βάρος της διαφορά κάτω από τους 20 πόντους και το δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 60-45. Χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο, διατήρησε τα κεκτημένα και έφτασε στην τελική επικράτηση με 81-60.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 43-24, 60-45, 81-60

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 6, Γκόρντον 7, Σπανούλης 3, Βασιλόπουλος 4 (1), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 8 (2), Παπανικολάου 5, Ερτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 3 (1)

Καβάλα (Πρίφτης): ΜακΙντος 4, Παλάσιο 12 (1), Κοστόφ 1, Χαφ 4, Παπανικολάου 3, Σιμονς 6, Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 18 (3), Καραποστόλου, Αγγελόπουλος 8

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ