ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός και Τόμας Γουόκαπ δίνουν τα χέρια για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας

Ο Τόμας Γουόκαπ μαρκάρει τον Βασίλη Σπανούλη σε ματς Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός
Ο Τόμας Γουόκαπ μαρκάρει τον Βασίλη Σπανούλη σε ματς Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Οι συζητήσεις Ολυμπιακού - Τόμας Γουόκαπ ολοκληρώνονται, με τους Πειραιώτες να αποκτούν τον 28χρονο Αμερικανό γκαρντ για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Δεδομένη θεωρούν την μετακίνηση πλέον και στη Λιθουανία. Σπουδαίος αμυντικός, ιδανικός παρτενέρ για τον Κώστα Σλούκα, με τριετή εμπειρία στη EuroLeague (VIDEOS).

Σε ένα καλοκαίρι πολύ ιδιαίτερο, με τη δεξαμενή των πόιντ γκαρντ να προσφέρει περιορισμένες επιλογές, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τελική ευθεία για να ολοκληρώσει μια πολύ σημαντική κίνηση με την απόκτηση του Τόμας Γουόκαπ.

Ο 28χρονος ύψους 1μ.93 Αμερικανός περιφερειακός είχε ανοίξει εδώ και αρκετές ημέρες δίαυλο επικοινωνίας με τους Πειραιώτες και οι διαπραγματεύσεις γίνονταν σε εξαιρετικό κλίμα, όπως είχε αποκαλύψει ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή Show Must Go On LIVE της 7ης Ιουνίου, ενώ τώρα είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας (δύο χρόνια συν option για την τρίτη σεζόν) ώστε να γίνει το alter ego του Κώστα Σλούκα στις θέσεις 1-2.

Δείτε τι είχε πει ο Σπύρος Καβαλιεράτος στο Show Must Go On LIVE (7/6)

Γεννημένος στην Πασαντίνα του Τέξας, ο Γουόκαπ έπαιξε στο Πανεπιστήμιο Στέφεν Όστιν από το 2012 έως το 2016, δεν έγινε draft, δοκιμάστηκε από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στο Summer League του Λας Βέγκας το 2016 και στη συνέχεια υπέγραψε με τους Σικάγο Μπουλς που τον αποδέσμευσαν μετά από τέσσερις αγώνες της pre season. Την περίοδο 2016/17 έπαιξε στους Γουίντι Σίτι Μπουλς (G-League) και την επόμενη σεζόν ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Λούντβιχσμπουργκ, με την οποία έφτασε έως το Final Four του Basketball Champions League το οποίο έγινε το 2018 στο ΟΑΚΑ.

Στη Ζάλγκιρις ο Γουόκαπ έμεινε τρία χρόνια, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, αναδείχθηκε δύο φορές κορυφαίος αμυντικός της λιθουανικής λίγκας, ενώ φέτος ήταν ο MVP των τελικών με την Ρίτας. Από το Κάουνας αποχωρεί ως ελεύθερος, ενώ ακόμη και δημοσιογράφοι της χώρας που υποστήριξαν τις προηγούμενες ημέρες ότι μπήκε στο στόχαστρο της Αναντολού Εφές, λένε ότι έρχεται στην Ελλάδα για να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Η Ζάλγκιρις προσπάθησε να τον κρατήσει, δεν τα κατάφερε και πλέον ψάχνει τον αντικαταστάτη του.

Ο Γουόκαπ είναι ένας γκαρντ με εξαιρετικό μέγεθος, δυνατό κορμό και εξαιρετικά φυσικά προσόντα που στο ξεκίνημα της καριέρας του τον ανάγκασαν να παίζει στις θέσεις των φόργουορντ. Αμυντικογενής, μπορεί να αντιμετωπίσει παίκτες από τη θέση 1 έως τη θέση 3, ακόμη και ελαφριά τεσσάρια. Στη θεωρία ταιριάζει απόλυτα με τον Κώστα Σλούκα, είναι ο ιδανικός από την αγορά της Ευρώπης για τον ρόλο που αναζητούσε ο Ολυμπιακός, βρίσκεται στην πιο παραγωγική του ηλικία, έχει εμπειρία από τη EuroLeague και φιλοδοξία για να κάνει το επόμενο βήμα.

Στη σεζόν 2019/20 είχε 9.6 πόντους (50.7% στο δίποντο, 46.7% στο τρίποντο, 85.7% στις βολές), 3.6 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2.7 λάθη και 12.7 ranking ανά 25:45 σε 28 αγώνες, ενώ φέτος μέτρησε 8.2 πόντους (46.9% στο δίποντο, 37.1% στο τρίποντο, 90.6% στις βολές), 3 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1.6 λάθη και 10.6 ranking ανά 24:09 σε 34 αγώνες. Ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ, με τον Μάριους Γκριγκόνις στη θέση δύο, ενώ οι δυο τους ήταν οι μοναδικοί παίκτες της Ζάλγκιρις που αγωνίστηκαν και στα 34 ματς της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Ο Γουόκαπ ήταν ο παίκτης της Ζάλγκιρις που πίεσε τον Σλούκα στο ματς του Κάουνας, όταν ο Έλληνας γκαρντ έχασε τη μπάλα, με φάουλ όπως υποστήριξαν οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν μια μεγάλη αγωνιστική κοιλιά με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου και εκτός playoffs.

Δείτε στο video που ακολουθεί την σπουδαία εμφάνιση του Αμερικανού στο ματς της 34ης αγωνιστικής της EuroLeague με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στο οποίο είχε 18 πόντους (6/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ και 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 25:31.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ