ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολύμπια-ΠΑΟΚ: 74-80

Αυτός που είχε τα... λιγότερα προβλήματα κέρδισε. Ο λόγος για τον ΠΑΟΚ που νίκησε την Ολύμπια με 80-74

Ο "δικέφαλος του βορρά" που προηγήθηκε με διψήφια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, απέκρουσε την αντεπίθεση των "πορτοκαλί" που ισοφάρισαν στην τρίτη περίοδο, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν ξανά απειλητικοί στα τελευταία λεπτά.
Ο Γιόνζεν (22π) και Χαρίσης (19π) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη, που πήρε λύσεις από τον πάγκο και συγκεκριμένα από τον νεαρό Γιάννη Δεμερτζή.

Η Ολύμπια από την άλλη που έμεινε χωρίς πόντο στα πρώτα 6.30' εκτός όλων των προβλημάτων της αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον Κόρεϊ Μπέλσερ που τραυματίστηκε στην προπόνηση. Οι Λαρισαίοι αν και πάλεψαν, δεν είχαν στο τέλος τις δυνάμεις να κάνουν μια ακόμη ανατροπή.

Ο αγώνας

Ο "δικέφαλος του βορρά" πραγματοποίησε το ιδανικό ξεκίνημα. Εκμεταλλευόμενη τις απουσίες και τα προβλήματα των γηπεδούχων η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη προηγήθηκε με 12 πόντους, από τη στιγμή μάλιστα που οι Λαρισαίοι σκόραραν τους πρώτους τους πόντους στο 7ο λεπτό με τον Στίβεν Αριγκμπάμπου (2-12 το σκορ).

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα και να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +12 (21-9) με τον Μπρίτον Γιόνζεν στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Η Ολύμπια, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Χάρις στους Καστλ-Αριγκμπάμπου οι Λαρισαίοι μείωσαν σε 29-33 στο ημίχρονο του αγώνα, την ώρα που μόνο οι Γιόνζεν-Χαρίσης απειλούσαν το αντίπαλο καλάθι.

Η αντεπίθεση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο. Στο 25' το δίδυμο Νίκος Σπανός-Μάρκος Κολώκας έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (40-41), για να οδηγήσουν στην ισοφάρισαν 43-43 στο 27'. Οι παίκτες του "δικεφάλου", παρόλα αυτά, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και βρίσκοντας λύσεις στα πρόσωπα των Δεμερτζή και Κυρίτση έκλεισαν την περίοδο στο +5 (48-53).

Στην τελευταία περίοδο τα τρίποντα του Σωτήρη Καραποστόλου ήταν αυτά που κράτησαν την Ολύμπια μες στη διεκδίκηση της νίκης, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ με τον Τομάσεβιτς και τον Δεμερτζή κρατούσε ένα σταθερό προβάδισμα (65-59 στο 36').

Η Ολύμπια δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει νέα αντεπίθεση, κυρίως επειδή δεν της το επέτρεψε η ελληνική τριπλέτα του ΠΑΟΚ στην περιφέρεια και συγκεκριμένα οι Χαρίσης-Κυρίτσης-Καυκής. Η διαφορά έμεινε κοντά στους 5 πόντους και τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο λεπτό μετά τη... ρουλέτα των βολών με αποτέλεσμα το τελικό 80-74.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 9-21, 29-33, 48-53, 74-80

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 21 (4), Σούλτζε 3 (1), Σπανός 12 (2), Σιγκούνας, Μπατής 7 (1), Αριγκμπάμπου 7, Κολώκας 9 (1), Καραποστόλου 11 (3), Παπαϊωακείμ 4.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Καλαφατάκης): Γιόνσεν 22 (2), Καυκής 6 (1), Χαρίσης 19 (3), Σίμτσακ 4, Κυρίτσης 12, Τσιάρας, Ντιαρά 2, Γαλαζούλας, Γιαννακίδης, Τομάσεβιτς 8, Δεμερτζής 7 (1).

Για τα πλήρη στατιστικά του αγώνα Ολύμπια-ΠΑΟΚ πατήστε εδώ .

Μπαρτζώκας: "Ανίκανοι να ανταποκριθούμε"

Φανερά απογοητευμένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας που τόνισε: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Έπαιξε καλύτερα και την δικαιούται. Όσο για μας φαίνεται ότι είμαστε ανίκανοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που έχουμε απέναντι μας. Για μένα τα εκτός παρκέ προβλήματα είναι άλλοθι.

Όποιος δεν αντέχει σ' αυτό μπορεί να φύγει, αλλά όταν όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι και δεν κάνουμε αυτό που έχουμε προετοιμαστεί για να κάνουμε, τότε είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που έχουμε απέναντι μας, ούτε οι παίκτες, ούτε και εγώ"
Ο Σωτήρης Καραποστόλου πρόσθεσε: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, ούτε σήμερα ούτε στα τρία τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα, να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να επιτύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Καλαφατάκης, υποστήριξε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη και την προσπάθεια που κάνουν. Είναι αξιέπαινοι αν σκεφτεί κανείς τι περνούν αυτό το τελευταίο διάστημα.

Όπου δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει όπως λένε και οι ίδιοι. Ωστόσο, είναι βαρύ το φορτίο της ιστορίας του κόσμου και της φανέλας του ΠΑΟΚ και τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Παρά τα προβλήματα που έχουμε και τα αγωνιστικά, δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε μια σπουδαία νίκη, απέναντι σ' έναν αξιόλογο αντίπαλο όπως η Ολύμπια.

Και στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες, ωστόσο σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε"



.

Και ο Μπρίτον Τζόνσεν, σχολίασε: "Κάναμε τέσσερις δύσκολες ήττες, ωστόσο σήμερα κερδίσαμε και είναι πολύ σημαντικό για μας, καθώς ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι".



































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ