ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολύμπια-ΠΑΟ: 65-86

Ολύμπια-ΠΑΟ: 65-86
Σισκάουσκας

Η τρίτη ήταν κι η φαρμακερή... Για την Ολύμπια. Ο αήττητος Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας κι από τη Χάλα Τίβολι με 86-65

Οι "πράσινοι" με υψηλά ποσοστά, ρυθμό κι εύκολο το... εύκολο καλάθι με εξαίρεση ένα "νεκρό σημείο" στην τρίτη περίοδο, δεν συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στους Σλοβένους.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η εντολή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν απλή: η μπάλα στους ψηλούς. Πότε από το ποστ και πότε με επιθετικά ριμπάουντ οι Τσαρτσαρής-Μπατίστ κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά και κατάφεραν να φέρουν την ομάδα τους στη θέση του οδηγού.

Ο Τιμού Ράνικο προσπάθησε να αντιδράσει με το γρήγορο παιχνίδι του, αλλά το μόνο που κατάφερε αυτός κι οι συμπαίκτες του ήταν απλά να μείνουν κοντά στο σκορ (15-20 στο 10'), κυρίως μέσω των αιφνιδιασμών και της προσπάθεια τους να παρασύρουν τον αντίπαλο σε ένα άναρχο παιχνίδι.

Στη δεύτερη περίοδο οι αλλαγές του "Ζοτς" έδωσαν πολλές λύσεις. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Δήμο Ντικούδη που πέτυχε μαζεμένους 9 πόντους, αλλά και για τον Τόνι Ντελκ, που βοήθησε στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να πάνε ως το ημίχρονο με μια σταθερή διαφορά (31-37 στην ανάπαυλα).

Στο τρίτο δεκάλεπτο κι ενώ φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός θα "καθάριζε" το παιχνίδι, οι Σλοβένοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης. Το κρεσέντο των Ράνικο-Μίλιτς και δύο τρίποντα από το... πουθενά, έκαναν το 45-47 στο 28'!

Ωστόσο οι τρεις πόντοι του Σάκοτα και η επιστροφή του "τριφυλλιού" στα... λέι-απ (κι όχι στα περιφερειακά σουτ) είχαν ως αποτέλεσμα ένα μικρό σερί 8-0 που διαμόρφωσε το 45-55 του 30'.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και παρά τις ενέργειες των Ράνικο και Μίλιτς οι "πράσινοι" δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσου τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να φτάσουν στην τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με το τελικό 86-65, το οποίο έφερε την υπογραφή του Τόνι Ντελκ.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-20, 31-37, 45-55, 65-86

Ολύμπια Λουμπλιάνας: Χόλερ, Κουζμίνσκας 6, Μαρκοϊσβίλι 12 (2), Ρίζβιτς 6, Σέμπουλαρ, Λόρμπεκ, Ράνικο 17 (5), Μάρακερ 3, Λόρμπεκ 2, Πιετράς, Μίλιτς 19 (1).

Παναθηναϊκός: Γιαβτόκας 5, Παπανικολάου, Μπετσίροβιτς 9 (1), Σάκοτα 6 (1), Ντελκ 15 (1), Χατζηβρέττας 9 (1), Διαμαντίδης, Σισκάουσκας 9 (1), Τσαρτσαρής 6 (2), Τομάσεβιτς 4, Ντικούδης 12 (2), Μπατίστ 10.

















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ