ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολύμπια-Πανιώνιος: 78-82

Οι "κυανέρυθροι" νίκησαν την Ολύμπια των... μαχητικών εφτά με 82-78 χάρις στον Γιάννη Καλαμπόκη

Οι "πορτοκαλί" αγωνίστηκαν με 7 παίκτες, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπροστά στο σκορ. Μάλιστα στην αρχή της τελευταίας περιόδου ξέφυγαν με 11 πόντους, πριν "λυγίσουν" από την κούραση.
Ο Γιάννης Καλαμπόκης (24 πόντοι) οδήγησε την αντεπίθεση των "κυανέρυθρων", που κέρδισαν εκτός έδαρς τους "πορτοκαλί" για πρώτη φορά μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Κορυφαίος για τους Λαρισαίους αναδείχτηκε ο Κόρεϊ Μπέλσερ που είχε 24 πόντους με 7/12 τρίποντα, αλλά και 10 ριμπάουντ παίζοντας και τα 40 λεπτά του αγώνα.

Με αυτό το αποτέλεσμα κλείνει ένας ολόκληρος κύκλος για την Ολύμπια Λάρισας, που μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες στα πλέι-οφ, φέτος αντιμετώπισε αρκετά οικονομικά προβλήματα. Παρά τις αποχωρήσεις και τους τραυματισμούς, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκλήρωσε τη χρονιά με... ψηλά το κεφάλι.

Τα... δύσκολα, όμως, τώρα αρχίζουν για την Ολύμπια που καλείται να ξεπεράσει πολλά προβλήματα, ενώ τα σενάρια κάνουν λόγο για συγχώνευση ακόμη και διάλυση.

Ο αγώνας

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Καλαμπόκη που πέτυχε 8 γρήγορους πόντους ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται στα πρώτα λεπτά. Οι "κυανέρυθροι" αιφνιδίασαν την άμυνα των Λαρισαίων κι έτσι έφτασαν με άνεση στο καλάθι.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να αντιδράσει ωστόσο με "δημιουργό" τον Μάριο Μπατή και "εκτελεστή" το Κόρεϊ Μπέλσερ. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 8 πόντους στην πρώτη περίοδο και χάρισε στην ομάδα του το προβάδισμα με 22-18.

Οι "πορτοκαλί" δεν επέτρεψαν στον Άαρον Μάιλς να δημιουργήσει κι έτσι κατάφεραν να σταματήσουν την ομάδα του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς που ως το ημίχρονο πήρε σκορ μόνο από τον Δήμο Ντικούδη. Από την άλλη η Ολύμπια έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων (9/15 στο 18') και τους Καραποστόλου-Μπατή σε... μεγάλα κέφια κατάφεραν να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά πόντων όπως το 46-35 της ανάπαυλας.

Δεδομένου ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε 7 "ετοιμοπόλεμους" παίκτες στη διάθεση του, ήταν λογικό η κούραση να αποτελέσει... αντίπαλο των Θεσσαλών. Οι Μπατής, Καραποστόλου, Μπέλσερ δεν είχαν την πολυτέλεια να ξεκουραστούν με αποτέλεσμα η κόπωση να κάνει φανερά τα σημάδια της στην αρχή της επανάληψης.

Έτσι ο Πανιώνιος με τον Μάιλς να παρουσιάζεται πιο δραστήριος και τον Ραΐσεβιτς να δίνει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι (50-50). Την ίδια ώρα οι "πορτοκαλί" ήταν άστοχοι στα τρίποντα με αποτέλεσμα οι λύσεις τους να περιοριστούν και το σκορ να γίνει 58-54 στο 30'.

Το νέο "τρίποντο" ξέσπασμα των γηπεδούχων ήταν αρκετό προκειμένου να ξεφύγουν και πάλι με διψήφια διαφορά (65-54) και να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα. Αυτό, ωστόσο, δεν αποδείχτηκε αρκετό κι αυτό γιατί ο Πανιώνιος, ωστόσο δεν... παρέδωσε τα όπλα.

Ο Γιάννης Γιαννούλης κέρδισε αρκετές μάχες κάτω από το καλάθι προκειμένου να γίνει το 75-68 κι η αρχή της αντεπίθεσης! Μάλιστα ο ίδιος πρωταγωνίστησε σε μια αψημαχία με τον Μάριο Μπατή που... άναψε τα αίματα σε ένα κατά τα άλλα ματς χωρίς νεύρα και ένταση.

Μετά το επεισόδιο ακολούθησε ένα επιμέρους σκορ 9-2 με αποτέλεσμα το 77-75 στα τελευταία δευτερόλεπτα το οποίο "έγραψαν" με προσωπικά καλάθια οι Καλαμπόκης και Μάιλς.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που έφερε τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ με 80-77 και στη συνέχεια με το τελικό 82-78 που γράφτηκε από τη γραμμή των βολών, με τους γηπεδούχους να υποπίπτουν σε αβίαστα λάθη, αποτέλεσμα του υπερβολικού ζήλου τους και της κούρασης.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 22-18, 46-35, 58-54, 78-82

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Σούλτζε 3 (1), Μπέλσερ 24 (7), Γιαννουλάκος, Μπατής 19 (2), Κολώκας 7, Καραποστόλου 19 (4), Παπαϊωακείμ 6.

Πανιώνιος (Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 5 (1), Μίτσοφ 6, Γεωργαλής 2, Ντικούδης 15, Καλαμπόκης 24 (5), Μάιλς 10, Ραΐσεβιτς 9 (1), Κένταλ, Γιαννούλης 11.

Για να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Tριφούνοβιτς: " Μία καλή προετοιμασία"

Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς πλέον σχεδιάζει τα πλάνα του για τα πλέι οφ και μετά το τέλος του παιχνιδιού τόνισε: " Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έκαναν αυτό που έπρεπε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο αφού εκεί η Ολύμπια έδειχνε να ευχαριστιέται το παιχνίδι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ήταν δύσκολο για τις δύο ομάδες για να γίνει το παιχνίδι, αφού καμία δεν είχε ιδιαίτερες προσδοκίες. Η Ολύμπια βρήκε χώρους να σουτάρει ελεύθερα και πολλοί ήταν οι εύστοχοι γιατί έπαιζαν για τη διασκέδαση και για το μέλλον τους κι για εμάς ήταν μία καλή προετοιμασία για τα πλέι οφ".

Ο Γιάννης Καλαμπόκης είπε: " Και οι δύο προπονητές κάλυψαν την εικόνα του αγώνα. Δεν υπήρχε ιδιαίτερο κίνητρο. Με το παιχνίδι που κάναμε πήραμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι στην Ολύμπια καλή τύχη και στην ομάδα μας το ίδιο για τα πλέι οφ".

Μπαρτζώκας: " Είμαι υπερήφανος"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους στήριξαν την ομάδα στα δύσκολα λέγοντας: " Ήταν ένα παιχνίδι που δεν αλλάζει τη βαθμολογία. Οι δύο βαθμοί της νίκης δεν ήταν το κίνητρο αλλά και οι δύο ομάδες πάλεψαν εξίσου. Είμαι στενοχωρημένος από την ήττα, αλλά οι παίκτες μας παίξανε 40 λεπτά και με την πίεση του Πανιωνίου και είχαν πολλή κούραση. Είμαι περήφανος για το ότι καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους Αλέκο Μεταφτσή που σήκωσε το διοικητικό βάρος της ομάδας το τελευταίο διάστημα, αλλά και τους Βαγγέλη Κουτσοκέρα και Βαγγέλη Παππά που ήταν καλοί επαγγελματίες αλλά είχαν και μεγάλη ψυχή. Θα αναλύσουμε όμως όλα τα θέματα σε συνέντευξη Τύπου σύντομα".

Ο Μάριος Μπατής υποστήριξε: " Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Προσπαθήσαμε αρκετά για να πάρουμε τη νίκη. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Πανιώνιο. Για την Ολύμπια δεν ξέρω τι να ευχηθώ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το τεχνικό τιμ, τους υπαλλήλους της ομάδας, το ιατρικό επιτελείο που μας στάθηκαν αφιλοκερδώς όλη τη χρονιά. Εύχομαι το καλύτερο για τη Λάρισα. Ο καθένας κάνει σχέδια για το μέλλον του, κι εγώ για το δικό μου. Ευχαριστώ την Ολύμπια για τα δύο καλύτερα μπασκετικά μου χρόνια στην Α1 Εθνική κατηγορία. Η συνέχεια θα δείξει ποια θα είναι".














































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ