ΡΕΘΥΜΝΟ

Oλύμπια Λάρισας-Ρέθυμνο 61-52

Oλύμπια Λάρισας-Ρέθυμνο 61-52
Τσιάρας

Η Ολύμπια Λάρισας επιβλήθηκε με 61-52 του Ρεθύμνου και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα

Οι Θεσσαλοί χωρίς να πιάσουν την απόδοση που θα ήθελαν έφτασαν στο πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα. Ο Φάνης Κουμπούρας χωρίς να εντυπωσιάσει ήταν εκ των κορυφαίων και ο Λαμάρ Γκριρ με τρεις προπονήσεις προσπαθούσε να προσαρμοστεί στα συστήματα της νέας τους ομάδας. Από την άλλη πλευρά το Ρέθυμνο ξεκίνησε άσχημα και τελείωσε κάπως έτσι αφού η αστοχία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των Κρητικών που στηρίζονται στην περιφέρεια.
Ξέσπασμα και... αποβολή

Όλα ή σχεδόν όλα τα είχε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ολύμπια και το Ρέθυμνο. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν το κακό ξεκίνημα των Θεσσαλών και μπήκαν μπροστά στο σκορ, ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασαν ρυθμούς και με τον Λαμάρ Γκριρ να σημειώνει οχτώ πόντους (με 2/7 τρίποντα) στο πρώτο ημίχρονο στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Λάρισας είχαν το προβάδισμα.

Από ένα σημείο και έπειτα ο αγώνας δεν έβγαινε για τους φιλοξενούμενους καθώς ο συνιθισμένος τρόπος παιχνιδιού (με σουτ τριών πόντων) δεν είχε αποτέλεσμα κάτι που φαίνεται και από το 1/8 που είχαν στο πρώτο ημίχρονο ενώ δεν εκμεταλλεύοταν και τους αιφνιδιασμούς (1/6). Έτσι οι Θεσσαλοί ανέβαζαν τη διαφορά που αρχικά έφτασε στους δέκα (23-13) με ένα σερί 11-0 και στη συνέχεια στους 11 (28-17) με καλάθι που σημείωσε ο Φάνης Κουμπούρας.

Στο 17' ο Στέργιος Κουφός αποβλήθηκε αφού δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία προς του διαιτητές. Στη συνέχεια οι Κρητικοί με ένα μικρό σερί μείωσαν τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος καθώς η Ολύμπια με καλή άμυνα κρατούσε του Κρητικούς σε χαμηλό σκορ, την ώρα μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν χαμηλά ποσοστά. Ο ΑΓΟΡ στα μέσα της τέταρτης περιόδου προσπάθησε να κάνει την τελευταία του προσπάθεια για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα αφού η Ολύμπια δεν κρατούσε τη σημαντική διαφορά που είχε δημιουργήσει, ωστόσο οι πόντοι των Μπέλσερ και Λέισι στα κρίσιμα σημεία δεν τους άφησαν περιθώρια.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 14-13, 32-26, 47-36, 61-52

Oλύμπια Λάρισας (Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 9(2), Κουμπούρας 14, Λέισι 4, Λάκσα, Τσιάρας 12, Μπατής 8, Αριγμπάμπου 2, Τριχόπουλος 2, Γκριρ 10(2).

Ρέθυμνο (Κουφός): Γκιζόγιαννης, Κούμουλος 4(1), Μακρής 3, Τόπιτς 9(1), Βαγενάς, Καραποστόλου 10(2), Γκαγκαλούδης 6, Βαρδαβάς 3, Ο' Μπάνον 6, Ζούζα 2, Βουγιούκας 9.

Mπαρτζώκας: "Είχαμε πίεση πριν από το παιχνίδι"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Είναι αυτονόητο ότι υπήρχε πίεση πριν από το παιχνίδι για εμάς. Η πίεση προερχόταν από τις δύο ήττες που κάναμε στο ξεκίνημα, την καλή ψυχολογία του ΑΓΟΡ μετά τη νίκη επί του Αμαρουσίου και το ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού που έχει ο αντίπαλος και είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις. Αυτά τα τρία στοιχεία ήταν πριν από τον αγώνα. Αυτό που προέκυψε ήταν το άγχος, αλλά μπορέσαμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη με βασικούς παίκτες τον Λέισι και τον Γκριρ οι οποίοι είχαν μικρό αριθμό προπονήσεων. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε καλύτεροι".

Από την πλευρά των παικτών ο Λαμάρ Γκριρ που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Ολύμπιας ανέφερε: " Είμαι ευχαριστημένος που κάναμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Ήταν δύσκολο παιχνίδι αλλά τελικά τα καταφέραμε".

Κουφός: "Ίσως να χρειάζονται αλλαγές"

Ο Στέργιος Κουφός που δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του ανέφερε: "Η αποβολή μου ήταν δίκαιη. Ήθελα περισσότερα πράγματα από την αστεία εικόνα που δείξαμε. Αυτή η ομάδα ίσως να μη χρειάζεται μόνο προσθήκες αλλά και αλλαγές".

Ο Σωτήρης Καραποστόλου μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: " Πλησιάσαμε πολλές φορές στο σκορ όμως δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε και δεν δείξαμε την απαραίτητη προσοχή".

































TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ